Güncel Kiralara koronavirüs etkisi nasıl oldu?

Kiralara koronavirüs etkisi nasıl oldu?

24.03.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Pandemi sırasında bazı illerimizde kira artışları çok yüksek olurken, bazı illerde büyük düşüş yaşandı. Özellikle üniversite öğrencilerinin canlandırdığı emlak piyasası olumsuz etkilenirken, sahil kesimlerine rağbet arttı.

Kiralara koronavirüs etkisi nasıl oldu

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kiraları da etkiledi. Hangi illerde kiralar yükseldi, hangilerinde düştü? Pandemi kiraları nasıl etkiledi? Bir emlak platformu bu soruların yanıtını bir çalışma yaparak derledi.

Haberin Devamı

Çalışmaya göre, pandemi sırasında Muğla %25’lik bir oranla, kira fiyatlarının en çok yükseldiği il oldu. İzmir ve İstanbul %23’le ikinci sırayı paylaşırken, Antalya ise %21 ile üçüncü oldu.

Uzmanlar Muğla, İzmir ve Antalya’daki kira artışını turistik yörelere kaçış olarak değerlendirirken, İstanbul’daki artışı ise gayrimenkul satış fiyatlarındaki artışa bağlıyor. 

20 il çapında yapılan araştırmaya göre, bu dört şehir dışındaki şehirlerde artış oranı enflasyon oranıyla örtüşüyor. 

Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Adana da kira artışlarının yaşandığı iller oldu. Kültürel zenginlikleriyle ilgi gören bu şehirler aynı zamanda kentsel dönüşüm yaşayan ve yeni projelerle rağbet gören kentler olarak öne çıkıyor.