Gayrimenkul Haberleri Konut Kredinizi Yapılandırırken Dikkat!

Konut Kredinizi Yapılandırırken Dikkat!

Son Güncellenme:

Konut kredisi neden ve hangi şartlarda yapılandırılmalıdır?

Konut Kredinizi Yapılandırırken Dikkat

Konut kredisi yapılandırma veya diğer ismiyle refinansman işlemi, daha önce kaçırmış olduğunuz ya da mevcut ödeme planınızdan düşük tutarlardaki yeni kredi kampanyalarından yararlanmanızı sağlayarak kredi borcunuzu ödeme konusunda kâra geçmenizi sağlar.

Haberin Devamı

Konut Kredisi Yapılandırma Neleri Kapsar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi, mevcut ödeme planınız dışında bankaların her geçen gün çeşitlenen kampanyaları sayesinde avantaj sağlamanızı kolaylaştırabilir. Refinansman işlemini, ödemelerinizin devam ettiği bankanın farklı işlemleriyle gerçekleştirebileceğiniz gibi farklı bankaların daha cazip kampanyalarıyla da yapabilirsiniz.

Faiz, ipotek, para birimi, kredi borcunuzun vade miktarını ve süresini kapsayan konut kredisi yapılandırma, bu alanlardaki fırsatları değerlendirerek toplam ödeme tutarını ve sürecini kısaltmanızı sağlar. Böylece kullandığınız konut kredisini çekeceğiniz diğer kredi ile kapatabilir, daha düşük taksitli ya da daha kısa zamanlı yeni ödeme planınıza geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Konut kredisi yapılandırma işlemini bir kez gerçekleştirebileceğiniz gibi doğabilecek fırsatlara ve avantajlara göre birden fazla kez de tercih edebilirsiniz. Bu konuyla ilgili herhangi bir kısıtlama olmasa da refinansman işleminden kazançlı çıkmak için belirli detaylara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde kârlı çıkacağınızı düşündüğünüz bu süreçten herhangi bir kazanç elde edemeyebilir hatta zararlı dahi çıkabilirsiniz.

Konut Kredisi Yapılandırmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mevcut kredi borcunu kapatıp, yeni kredi üzerinden avantajlı bir şekilde devam edebilmek için en önemli şart kullanılan kredi ile alınacak olan kredi arasındaki puan farkı. Örneğin; 15-20 puan fark yaratan bir kampanya dikkate değer bir fırsat sağlamazken 35-40 puan fark yaratan bir kampanya toplam borcunuzu büyük ölçüde düşürür. Diğer bir deyişle; 1.60'tan aldığınız krediyi 1.40'tan kapatırsanız kazançlı çıkmazsınız.

Konut kredisi yapılandırma konusuyla ilgili kredi puanı dışında dikkat edilmesi gereken detaylardan bir diğeri de bankaların kredi borcunu erken kapatma durumunda talep ettikleri komisyon. % 2 olan bu komisyonu tatsız sürprizlerle karşılaşıp, zarara uğramamak için refinansman sürecindeki giderler arasına eklemelisiniz.

Bankalar, düşük faiz oranlı konut kredileri sunsalar da yüksek komisyon ve masraf ücretleriyle sundukları düşük faiz avantajını gölgeleyebilirler. Bu yüzden faiz oranının düşük olmasıyla beraber bankanın ekleyeceği komisyon ve diğer masrafları da göz ardı etmemek gerekir. Ek olarak tıpkı konut kredisi alma sürecindeki gibi konut kredisi yapılandırma sürecinde de farklı bankaların sunduğu kampanyalar tüm detaylarıyla dikkatli bir karşılaştırıldıktan sonra karar verilmelidir.

Haberin Devamı

Aradığınız evi www.milliyetemlak.com'u ziyaret ederek kolayca bulabilir, dilerseniz ileriki dönemlerde konut kredisi yapılandırma işlemiyle siz de kazanç elde edebilirsiniz.