MimarlıkMiboso Wellbeing

Miboso Wellbeing

25.09.2023 - 04:30 | Son Güncellenme:

Acararch, çok yönlü bir yaşam platformu olan Miboso’nun İstanbul’daki merkez ofisinde sakin ve minimal bir tasarım diliyle geçirgen sınırlar oluşturarak bütüncül bir mekan ortaya koymuş.

Miboso Wellbeing

Acararch tarafından tasarlanan ve çok yönlü bir yaşam platformu olan Miboso’nun yoga ve meditasyon alanı, çalışma alanları, toplantı alanı ve ortak alanlardan oluşan merkez ofislerinde sakin, samimi ve minimal bir tasarım dili kullanılarak kullanıcıya ferah ve rahat bir atmosfer sunmak hedeflenmiş.

Haberin Devamı

Miboso Wellbeing

Bu doğrultuda geçirgen sınırlar aracılığıyla bütünsel bir mekan yaratılmış. Kullanılan geçirgen sınırlar hemen hemen mekanın tamamının ortak alan olmasını sağlarken gerekli durumlarda kişisel alan oluşturmak için yoga odası, akademi odası ve çalışma alanı gibi alanlarda perdeler kullanılmış. Plaza hissiyatını kırmak amacıyla kullanılan pencere önü lamellerin oluşturduğu ışık/ gölge oyunları yaşayan ve dönüşen bir mekan hissi yaratırken kullanıcının dış dünyadan soyutlanmasını sağlamış. Benzer tonlarda seçilen sakin renkler, yumuşak kumaşlar ve kavisli formlarla istenilen ferah ve sakin atmosfer sağlanmış. Girişten itibaren kesintisiz devam eden kavisli duvar mekansal sürekliliği kuvvetlendirmiş ve bu duvar içinde oluşturulan renkli nişlerle kitchenette ve kafe alanı gibi fonksiyonel alanlar yaratılmış. Mekanın merkezinde konumlandırılan yuvarlak büyük koltuklu oturma alanı eğitim öncesi ve sonrasında kullanıcıların bir araya gelip rahatça vakit geçirip bir arada olabilecekleri ana alan olarak tasarlanmış. Ara bölücü elemanların mümkün olduğunca az kullanımı, gerektiğinde aktivite alanına dönüşebilecek büyük ferah bir ana mekan yaratılmasını sağlamış.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Yazarlar