Mimarlık Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

24.08.2023 - 10:46 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık dergisi; 27 Ağustos Pazar günü yayımlanıyor. Yeni sayıda Anadolu geleneklerinden ilhamını alan restoran tasarımından, yeni nesil endüstriyel ve lojistik yapılara kadar uzanan geniş bir seçki sunuluyor.

Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

Milliyet Mimarlık dergisi, sektöre dair kapsamlı içerikleri ve uzman isimlerle gerçekleştirdiği özel röportajlarıyla mimari, tasarım ve yapı sektörüne yeni bir boyut kazandırmaya devam ediyor. Kapak sayfasında, CM Mimarlık tarafından tasarlanan ve yaşam alanları müstakil olarak ebatlandırılırken geçirgen bir ilişkiler silsilesiyle ayrıştırılmadan bir araya getirilen T evine yer veriyor.

Haberin Devamı

Derginin 31. Sayısı yeni nesil endüstriyel ve lojistik yapıların mimari potansiyellerine dikkat çekmeyi hedefleyerek, ileri teknolojiyi kültürel ve coğrafi bağlam, estetik ve sürdürülebilirlikle bir araya getiren çağdaş örnekleri okuyucusuyla buluşturuyor. Milliyet Mimarlık, her beş yılda bir milyonlarca ziyaretçiyi çeken uluslararası bir etkinlik olan ve 2025 yılında Japonya’da düzenlenecek World Expo’nun Sou Fujimo tarafından hazırlanan master planın ilk görüntülerini aktarıyor. Danimarkalı mimarlık ofisi COBE’nin Kopenhag’da hayata geçirdiği Forfatterhuset Anaokulu, Dünyadan sayfalarıyla buluşuyor. YKA&ID tarafından, Anadolu’nun birleştirici, sıcak ve samimi kültüründen ve hislere yoğun bir şekilde dokunan geleneksel el sanatlarından ilham alınarak tasarlanan Seraf Vadi Restoran projesi de yeni sayıda yer alıyor.

Haberin Devamı

Ağustos ayına özel olarak hazırlanan içerikler arasında; dünyaca ünlü mimarlarla birlikte projeler geliştiren Strüktür Mühendisi ve İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü Onursal Üyesi Prof. Hanif Kara ile gerçekleştirilen söyleşi bulunuyor. Mimarlık ve mühendislik arasındaki ilişkinin yanı sıra teknolojinin sınırları nasıl bulanıklaştırdığı ve sürdürülebilir inşaya dair merak edilenler konuşuluyor. Mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin beraberinde Suha Özkan’ın “Simge Yapı Saplantısı” başlıklı yazısı yapı sektörüne güncel bir bakış sunuyor.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca Turkcell Dergilik’te Milliyet ile birlikte okuyabilir, www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.