Mimarlık Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

22.09.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık dergisi; 24 Eylül Pazar günü yayımlanıyor. ABD Ankara Büyükelçilik binasının kapak konusu olarak ele alındığı yeni sayıda söyleşiler, özel dosya konuları, dünyadan sektörle ilgili son haberler yer alıyor.

Milliyet Mimarlık ile yapı sektörüne güncel bakış

Milliyet Mimarlık dergisi, sektöre dair kapsamlı içerikleri ve uzman isimlerle gerçekleştirdiği özel röportajlarıyla mimari, tasarım ve yapı sektörüne yeni bir boyut kazandırmaya devam ediyor. Kapak sayfasında, Amerikalı mimarlık firması Ennead Architects tarafından tasarlanan ABD’nin Ankara Büyükelçilik Binası konu alınıyor. Yapı, sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve fonksiyonellik özellikleriyle anlatılıyor.

Haberin Devamı

Derginin 32. sayısında çeyrek asırlık süreçte elde ettiği deneyimlerle uluslararası havalimanı projeleri için masterplan tasarımı ve planlama danışmanlığı hizmetleri vererek küresel ölçekte başarılara imza atan GMW Mimarlık ortakları Mimar Dicle Demircioğlu ve Mimar Pınar İlki Emekçi’nin ulaşım yapılarındaki farklı dinamikleri, teknolojik gelişmeleri ve yeni trendleri anlattıkları detaylı röportajları bulunuyor.

Derginin yazarlarından Süha Özkan, Pritzker Ödüllü Thom Mayne’nin tasarımı olan 170 kilometrelik Doğrusal Kent’in gerçekleşmesini izlerken, yeni bir Suudi Arabistan “mega” girişimi olan Pangeon Yüzer Kent’i hakkında detaylı bir yazı kaleme alıyor.

Dünyadan haberlerde; Melek Zeynep Bulut’un, Londra Tasarım Bienali’nin ardından London Design Festival’e davet edilen “Açık Yapıt” adlı eserine bir bakış sunuluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde Joshua Tree Ulusal Parkı'nın bitişiğinde yer alan süper lüks bir konut olan Kellogg Doolittle Evi, tasarım meraklıları için ilham kaynağı olan hikayesiyle yer alıyor.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca Turkcell Dergilik’te Milliyet ile birlikte okuyabilir, www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.