Mimarlık Mimarlıkta çeşitlilik ve ilham veren hikayeler: Milliyet Mimarlık Dergisi 40. sayısı

Mimarlıkta çeşitlilik ve ilham veren hikayeler: Milliyet Mimarlık Dergisi 40. sayısı

24.05.2024 - 11:57 | Son Güncellenme:

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 26 Mayıs Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Bursa’nın Konak bölgesinde kentsel hafızada yer etmiş endüstriyel bir yapı olan ve ATELYE70 tarafından korunarak modern fonksiyonlara uygun hale getirilen Bursa Nilüfer Pancar Deposu ele alınıyor.

Mimarlıkta çeşitlilik ve ilham veren hikayeler: Milliyet Mimarlık Dergisi 40. sayısı

Milliyet Mimarlık dergisi 40. sayısının Söyleşi sayfalarında, XIX. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde Mimar Sinan Büyük Ödülü’ne layık görülen Mimar Han Tümertekin ile etik ve estetiğin birlikteliğinden hiç uzaklaşmadan ve “sıkılmadan” sürdürdüğü mesleki pratiği üzerine Mimar Yasemin Şener’in gerçekleştirdiği sohbete yer veriliyor.

Haberin Devamı

Faroe Adaları'nın Klaksvik kentinde yer alan ve Henning Larsen tarafından tasarlanan Klaksvík Kürek Kulübü, adaların ulusal sporuna övgü niteliğinde bir yapıdır. Sadece bir tekne deposu olmanın ötesine geçen bu dinamik yapı, yaya erişimine öncelik veren, farklı fonksiyonları barındıran bir merkez olarak dikkat çekiyor.

Derginin Dosya sayfalarında, bilinen en eski yapı malzemesi olan ve geleneksel mimariden bugünkü çağdaş pratiklere mimarlık tarihine yön ve biçim veren tuğlanın, farklı yapı tipolojilerindeki ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki yaratıcı ve inovatif yorumlarını inceleyebilirsiniz.

Jeyan Ülkü Mimarlık’ın ferah, canlı ve genç bir çalışma ortamı yaratma amacıyla “üniversite” kampüs tipolojisini esas alarak tasarladığı Good Job Games firmasının Vadi İstanbul’daki yeni ofisini İç Mimari sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gündem sayfalarımızda mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Aura İstanbul ve MSGSÜ ortaklığında düzenlenen Sanat ve Mimarlık temalı panele konuk olarak Türkiye’ye gelen Mimar Samuli Woolston ile gerçekleştirdiğimiz sohbeti ve Suha Özkan’ın “Karaçi Jinnah Havalimanı Terminali’ni ODTÜ Mezunu bir Mimar Gerçekleştirdi” başlıklı yazısını bulabilirsiniz."

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün. İstanbul'da 26 Mayıs 2024 Pazar günü Milliyet Gazetesi ile ücretsiz olarak da temin edebilirsiniz!