Emlak Prens Adaları’nda yaşam: İstanbul’un sayfiyesi

Prens Adaları’nda yaşam: İstanbul’un sayfiyesi

22.04.2021 - 08:55 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan kopamıyor ama sakin bir yaşam mı sürmek istiyorsunuz? İstanbul’un ortasında temiz havanın ve tabiatın tadını mı çıkarmak istiyorsunuz? Prens adalarında yaşamaya ne dersiniz? İşte Adalar’da yaşam ve emlak piyasası…

Prens Adaları’nda yaşam: İstanbul’un sayfiyesi

İstanbulluların tatil günleri akın ettikleri, vapurları doldurup taşıran Prens Adaları… Tatil günleri dışında kendi halinde, adeta cennetten birer köşe. Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada ve daha az yerleşim olan Sedefadası… Motorlu araçların yasak olduğu, mavi denizin ortasında yeşil birer vaha gibi duran adalar, yaşayanlarıyla da kendine has bir dokuya sahip.

Haberin Devamı

Eğer mahalle havasını arayanlardansanız, Adalar’da yaşam sizin ilginizi çekebilir. Her gün İstanbul’a işe gidip gelenleri, emekli hayatı sürenleri, birkaç nesildir orada yaşayanları ve İstanbul’dan kaçanları ile Ada sakinleri hoşgörülü ve güler yüzlü bir topluluktur. Herkesin birbirine “günaydın” dediği bu sıcacık ilçede yaşayanlar bahçeli evlerde oturmanın, balık ve deniz kokusunun, yaz gelince yüzmenin, kuş sesleriyle uyanmanın ayrıcalığını yaşıyorlar. Sait Faik Abasıyanık’ın eserleriyle de tanınan Adalar’da yaşam pek çok kişinin hayalini süslüyor.

 ADALARA YERLEŞME FİKRİNDEN ÖNCE SEZONLUK OLARAK KİRALAMAYI DENEYİN

Çok iyi bir fikir gibi görünse de, Adalar’a yerleşmek aslında köklü bir değişim olabilir. Kötü hava şartlarında mahsur kalmayı, küçük bir alanda yaşamayı, tatil günlerinde gürültü ve kalabalıktan rahatsız olmayı göze alıp alamayacağınızdan emin olmanın en iyi yolu bir süre denemek olabilir. Sezonluk ev kiralayarak, hem buradaki yaşamı, hem de seçtiğiniz ada dışında diğerlerindeki yaşamı da gözlemleme şansı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

 1500 TL’DEN BAŞLAYAN KİRALAR

İstanbul’un prens adalarında kiralık evler genellikle 1500 TL’den başlıyor. Evin yapısına, yeni olup olmamasına, büyüklüğüne göre kiralar artış gösterebiliyor. Sezonluk kiralık evler ise mobilyalı oldukları için 3000 TL’den başlıyor.

 CAZİP SATILIK EVLER

Adalarda satılık ev almayı düşünüyorsanız, müstakil evlere bakabilirsiniz. Bahçeli ve müstakil tarzda evler 1 milyon – 3 milyon TL arasındadır. Deniz manzarasına sahip, bakımlı ve geniş bahçeli villa tipi evlerin yanı sıra, daha küçük daireler veya köşkler de bulunuyor. Hem doğanın kucağında, hem de İstanbul’a nazır bir yaşamı tercih eden ve birikimi olanlar Adalar’da yaşamı seçiyor.