Gayrimenkul Haberleri Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Son Güncellenme:

.

Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Emlak satın almak en akıllı yatırımlardan biri olarak gösterilir. Kâr getirecek, kirası ile kısa sürede masrafını amorti edecek, zamanla beraber değerini istenen hızda artıracak daireler bulmak ise her zaman çok kolay olmaz. Yatırım için ev almak ve yatırımda doğru adımlar atmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için derledik.

Haberin Devamı

Yatırım için Ev Almak İstiyorsanız Bütçenizi Belirlemelisiniz

Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Yatırım için tasarruflar yapılırken, araştırmalar gerçekleştirilirken ilk düşülen hata bütçe planlamasıdır. Yatırım amaçlı satın almayı düşündüğünüz daire için öncelikle bütçe planlamanızı yaparak sınırlarınızı belirlemelisiniz. Kredi ile daire almak, faiz ve masraflar nedeniyle kârınızı düşüreceğinden, mümkün olduğunca kredi olmadan bütçelendirme yapılmalıdır. Kredinin geri ödemesindeki yüksek maliyet, olası işsizlik durumunda kredi ödemenin zorlukları ve beraberinde gelecek gecikme faizleri belinizi bükebilir. Sınırlarınızın yanı sıra taksitle konut alacaksınız, taksit sayısını ve vade içerisindeki ödeme miktarını da tüm ekonomik senaryoları düşünerek belirlemelisiniz. İş güvenceniz yoksa, ekonomistlerin kriz uyarıları mevcutsa, yakın vadede ülke ikliminde belirsizlik öngörülüyorsa büyük borçlar almanız için doğru zaman değildir. Elinizdeki peşinatın miktarı üzerinden, en kötü ihtimali göz önüne alarak yatırım planınızı netleştirmelisiniz. Bu durum ani krizlerde zor duruma düşmenizi engelleyecektir.

Haberin Devamı

Konutun Nakite Dönüşümü Önemli

Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Yatırım için aldığınız konutu zor bir anda elden çıkarmaya kalktığınızda, nakite dönüşüm süresi değişebilir. En iyi yatırım, nakitte kârlılık getirendir. İçi istediğiniz kadar lüks, ederi istediğiniz kadar kadar pahalı olabilir ancak dilediğinizde bu emlak için alıcı bulamıyorsanız yatırımınız iyi değildir. Bu nedenle yatırımınızın uzun mu yoksa kısa vadeli mi olduğundan emin olarak adım atmalısınız. Uzun vadede kâr getirecek yatırımları, kısa sürede elden çıkarma girişiminde bulunmamalı, böyle bir durumda yatırımdan kâr ummamalısınız. Gelişmiş yerlerde,

İstanbulAnkara

ve

İzmir

gibi büyükşehirlerin merkezlerinde, daire fiyatları zaten şişebilecek balonun üst sınırına ulaştığından, gelişmekte olan alanları tercih etmelisiniz. Bu alanlar hem daha kısa sürede fiyatı kira ile amorti edebilmenizi sağlar hem de evladiyelik yatırımlarda büyük kazançlar vadeder. Yatırım için ev almak söz konusu olduğunda, son 10 yılda yatırımcılarına %100’den fazla kazanç getiren şehirleri, ilçe ve meskenleri araştırarak planlama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Konjonktür Her Şeydir

Yatırım İçin Ev Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Yatırım alanlarınızı seçerken yalnızca konutun iç ve dış özelliklerine değil dönemsel yatırımlara da bakmalısınız. Uzun vadede projelerin hayata geçeceği, belediye yatırımlarının projelendirildiği veya ulaşım imkanlarının artacağı alanları öncelikli olarak değerlendirmelisiniz. Ortadoğulu ve Arap yatırımcıların ilgi gösterdiği yerlerin, alışveriş merkezleri ve büyük sitelerle bir süre sonra cazibe merkezi olacağını düşünerek o alana yakın yerlerde inceleme yapabilirsiniz. Almayı düşündüğünüz konutun imar, iskan izinlerinin olup olmadığını kontrol etmek elzemdir. Ayrıca yatırım düşünülen dairenin komşularının fiyatları araştırılmalı, yatırım tutarının çevre ile yakın olup olmadığı kontrol edilmelidir. Konut alımında gayrimenkul danışmanları gözetiminde lokasyon seçimi yapmalısınız. Eğer maketten daire alacaksanız; devletçe zorunlu kılınan tamamlama sigortasını kontrol etmeli, müteahhit firmayı araştırarak güvenebileceğinizden emin olmalısınız. Sitelerden alınan dairelerde aidat da ciddi gider kalemidir. Büyük sitelerde yapılacak yatırımlarda aidat soruşturması hayati önem taşır. Yatırım için ev almak üzere ikinci el bir daire tercih edecekseniz, konutun üzerinde herhangi bir rehin, borç veya ipotek olup olmadığını sorgulamalısınız. Hayalinizdeki yatırımın adresi olacak daireyi bulmak için

Haberin Devamı
www.milliyetemlak.com

'u ziyaret ederek pek çok seçeneği değerlendirebilirsiniz.