Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAsırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuş! Yoğurt mayalarken 2-3 adet içine atın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5YOĞURT MAYALARKEN 2-3 ADET NOHUT KULLANIN

YOĞURT MAYALARKEN 2-3 ADET NOHUT KULLANIN

Evet, yanlış duymadınız! Asırlık yoğurtçular yoğurt mayalarken içerisine 2-3 adet nohut atıyor. Nohut, içerdiği doğal bakteriler sayesinde mayalanma sürecini hızlandırıyor ve yoğurdun daha kıvamlı, daha lezzetli olmasını sağlıyor. Ayrıca nohut, yoğurdun tutma olasılığını artırıyor; özellikle evde ilk kez yoğurt mayalayanlar için adeta doğal bir garanti görevi görüyor.

3/5NOHUTLA YOĞURT NASIL MAYALANIR

NOHUTLA YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Evde nohutla yoğurt mayalamak oldukça basit. İlk olarak, taze ve günlük sütten faydalanmanız önerilir. Sütü kaynatıp ılınmaya bıraktıktan sonra, bir kaseye 1-2 yemek kaşığı yoğurt mayası ekleyin. Mayayı biraz ılık sütle karıştırarak açın. 

4/5Asırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuş Yoğurt mayalarken 2-3 adet içine atın

Ardından bu karışımı süt tenceresine dökün ve içine 2-3 adet nohut ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp üzerini kalın bir örtüyle sararak 5-6 saat kadar mayalanmaya bırakın. Süre sonunda nohutları çıkararak yoğurdunuzu buzdolabına kaldırabilirsiniz.

5/5TAŞ GİBİ KIVAMIN SIRRI

TAŞ GİBİ KIVAMIN SIRRI

Ev yapımı yoğurt mayalamanın en önemli püf noktası, sabırlı olmak ve doğal malzeme kullanmaktır. Sütün kalitesi, kullanılan maya ve bekleme süresi yoğurdun kıvamını doğrudan etkiler. Nohut gibi doğal fermente edici maddeler kullanarak hem yoğurdun tutma ihtimalini artırabilir hem de katkısız bir lezzet elde edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS CEVAP ANAHTARI AÇILDI MI 💻 eba.gov.tr ve meb.gov.tr girişi: LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak, lise tercihi ne zaman yapılacak
MEB LGS CEVAP ANAHTARI AÇILDI MI? 💻 eba.gov.tr ve meb.gov.tr girişi: LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak, lise tercihi ne zaman yapılacak?
Soru haberleri ✍🏻 MEB LGS soruları ve cevapları ne zaman, nerede yayınlanacak 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak
Soru haberleri ✍🏻 MEB LGS soruları ve cevapları ne zaman, nerede yayınlanacak? 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak?
LGS TABAN PUANLARI 2025 MEB İl il Lise (LGS) taban puanları ve başarı sıralamaları
LGS TABAN PUANLARI 2025! MEB İl il Lise (LGS) taban puanları ve başarı sıralamaları
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik