Son dakika Nohut haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nohut gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nohut haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.179 nohut haberi bulunmuştur.
KavrulacağızAfrika kaynaklı sıcak hava dalgası, Avrupa’da ölümlere neden oldu. Ülkeleri alarma geçiren yüksek sıcaklıklar bugünden itibaren Türkiye’de de etkili olacak. Hava sıcaklıkları yurdun büyük bir bölümünde 10 Temmuz’a kadar 40 dereceleri bulacak... Peki bu kavurucu sıcakta hem sağlık hem çevre açısından nelere dikkat etmeliyiz?
Sıcak havaların kabusu! Bakliyat kelebeklenmesine son veren yöntemYaz mevsimiyle birlikte mutfakta karşılaşılan en can sıkıcı durumlardan biri bakliyat kelebekleridir. Özellikle mercimek, bulgur, pirinç, nohut gibi ürünlerin bulunduğu kavanozlar ya da ambalajlar uzun süre açık ya da nemli ortamda kaldığında bu minik kelebeklerin istilasına uğrayabilir. Genellikle fark edildiğinde iş işten geçmiş olur ve birçok ürünü çöpe atmak zorunda kalırsınız. Ancak doğal yöntemlerle bu sorunun önüne geçmek mümkün.
İki Nokta (:) Nedir, Görevleri Nelerdir? İki Nokta Kullanım Alanları ve İki Nokta ile İlgili Cümle Örnekleriİki nokta (:), Türk gramerinin noktalama işaretlerinden birisidir. Derslerde öğrencilerin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. TDK iki noktayı hem dilbilgisi hem de matematik işareti olarak açıklamıştır. Özellikle yazışmalarda ve metinlerde kullanılan iki noktanın nasıl kullanıldığını ve görevini öğrenip, doğru şekilde kullanabilirsiniz. İki nokta ile ilgili örnek cümleleri inceleyip, siz de yeni cümleler üretebilirsiniz. İki noktanın ne anlama geldiğini, görevini ve nerelerde kullanılır, iki nokta ile ilgili cümleleri sizler için derledik.
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Bakliyat böceklenmesine son veren teknik! İçine 2-3 yaprak atınBakliyatlar, mutfaklarımızın vazgeçilmez temel gıdaları arasında yer alır. Uzun süre saklanabilmeleri onları oldukça pratik hale getirirken, özellikle yaz aylarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri ise böceklenme problemidir. Bakliyatların içinde oluşan minik kurtçuklar ya da un kelebekleri hem sağlık açısından risk oluşturur hem de ekonomik kayıplara neden olur. Ancak, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemlerle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
Yoğurt mayalarken 4-5 adet atın! Mayasını 2 kat artırıyor taş gibi tutuyorEvde yoğurt mayalamak, hem sağlıklı hem de ekonomik bir alışkanlık haline geldi. Ancak herkesin aklında aynı soru var: Yoğurt neden bazen tutmaz, bazen ise taş gibi olur? Yoğurt yaparken kullanılan süt kalitesi, maya miktarı ve mayalama süresi gibi birçok faktör sonucu doğrudan etkiler. Ancak doğal yöntemlerle bu süreci desteklemek mümkündür.
Tarlada 35 çeşit milli tohum tarıma kazandırıldıTAGEM enstitülerince 2025’te tarla bitkileri alanında 21 farklı türde 35 çeşit ve 9 hat ile bahçe bitkilerinde 8 farklı türde 25 çeşit milli tohumun tescil edilerek Türk tarımına kazandırıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yeni çeşitlerimiz çiftçilerin verim ve kalite beklentilerini karşılayacak nitelikte” dedi.
Haziran ayında dolu yağdı ekinler zarar gördüYozgat'ta haziran ayında yağan dolu ekinleri perişan etti. Dolu sonrası mercimek, nohut ve diğer ekili alanlarda zarar oluştu. Öte yandan Tokat'ta da dolu etkisini gösterdi. Yetkililer Tokat'taki tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları yapıyor.
Nohut maskesiyle evde epilasyon! Ne ağda ne lazer, tüyler incelip yok oluyorYaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hafifleyen kıyafetler, cilt bakımına olan ilgiyi artırıyor. Özellikle istenmeyen tüyler, herkes için can sıkıcı olabilir. Ağda, jilet ya da lazer epilasyon gibi yöntemler, hızlı sonuçlar verse de birçok kişi doğal yöntemlerin sonuçlarını merak ediyor. İşte evde hazırlayabileceğiniz nohut unu maskesi.
Paketli cips yerine tüketebileceğiniz sağlıklı cips tarifleri... Patates, mercimek veya nohut varsa mutlaka deneyinAtıştırmalık deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şeylerden biri hiç kuşkusuz cips oluyor. Televizyon karşısında, film gecelerinde ya da misafirlikte bir kâse dolusu çıtır cips hepimizin zaafı. Ancak market raflarında yer alan paketli cipsler, içerdiği yüksek yağ, tuz ve katkı maddeleri nedeniyle sağlığımız açısından pek de masum sayılmaz. Peki, hem lezzetinden ödün vermeyen hem de evde kolayca hazırlanabilen sağlıklı cips alternatifleri olduğunu söylesek?
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak onu pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri kabuklarının ayrılması. Hem görüntüyü bozuyor hem de dokusunu etkiliyor. Nohutun pişerken kabuklanmaması ve lokum gibi yumuşacık olması için uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemler var. Bu yöntemlerle hem daha sağlıklı sonuçlar elde edebilir hem de lezzetinden ödün vermemiş olursunuz.
Bakliyatların böceklenmesini önleyen tüyo! 1-2 yaprağı böceklenme derdinden kurtarıyorMutfak dolaplarını açtığınızda karşılaştığınız birkaç küçük böcek, tüm bakliyat stoğunuzu çöpe atmak zorunda bırakabilir. Oysaki büyük bir özenle seçtiğiniz nohutlar, fasulyeler ya da mercimekler yalnızca yanlış saklama yöntemi yüzünden ziyan olabilir. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte, birçok evde bu sorun daha sık yaşanır. Fakat endişelenmeyin! Tamamen doğal yöntemle bakliyatlarınızı aylarca taptaze saklamanız mümkün. Üstelik ihtiyacınız olan şey, yalnızca 1-2 yaprakla çözüme kavuşuyor.
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
Bakan Yumaklı: TARSİM'deki çalışmalar 10 gün içerisinde tamamlanacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai donun ardından devam eden hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "İnşallah TARSİM'deki çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanmasını görmüş olacağız. Haziran ve temmuzda bunların hasarları ödenmiş olacak." dedi.
Çölyak, ince bağırsağa hasar veriyor! Ciddiye alınması gereken 6 önemli belirtiÇölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığı. Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!Tuz, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Sadece yemeklere tat vermekle kalmaz; aynı zamanda malzemelerin aromasını ortaya çıkarır ve yapısal değişimlere de neden olur. Ancak tuzun ne zaman eklendiği, yemeğin son tadını büyük ölçüde etkileyebilir. Usta şefler, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre tuz ekleme zamanının değiştiğini belirtiyor. İşte farklı yemekler için doğru tuzlama zamanları...
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmişBalık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Nohutu pamuk gibi yumuşatıyor! Ne karbonat ne de sirke, meğer çözümü buymuşMutfakta lezzetin ve sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olan baklagiller, özellikle de nohut, her sofrada kendine yer buluyor. Ancak nohutu haşlamak çoğu zaman sabır isteyen bir süreç haline gelebiliyor. Sert kalan taneler, uzun süren pişirme süresi derken, birçok kişi çözümü karbonat ya da sirke gibi yöntemlerde arıyor. Fakat şimdi, geleneksel yöntemlerin ötesine geçen, hem sağlıklı hem de etkili yepyeni bir yöntem gündemde.
Nohut ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.