Son dakika hamur haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamur gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamur haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.018 hamur haberi bulunmuştur.
MASTERCHEF YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ | Yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde yüksük çorbası yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte yüksük çorbası tarifi…
MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ: 🫓 Şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te ana kadro için yarışılıyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar bu haftanın son şansını elde etmek için ellerinden geleni yaptılar. Yarışmacılardan ise ilk etapta şekerpare yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte şekerpare tarifi…
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Yağ çekmeyen pişi böyle yapılmalıymış! Puf puf kabarıyorSabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan pişi, doğru yapıldığında dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olur. Ancak, pişinin fazla yağ çekmesi, hem lezzetini hem de sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşte, yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi yapmak için bilmeniz gereken tüm detaylar!
Şafi Mezhebi Nedir? Şafi Mezhebine Göre Abdest Nasıl Alınır Ve Namaz Nasıl Kılınır?İslam'ın dört büyük mezheplerinden bir de Şafilik mezhebidir. İlk kez Şafilik mezhebini duyan kişiler İslam kaynaklarından gerekirse de farklı kaynaklardan araştırma yaparlar. Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biri olan Şafilik mezhebine bağlı kişi sayısı ülkemizde oldukça fazladır. Şafilik mezhebi nedir, Şafilik mezhebinde abdest nasıl alınır ve namaz nasıl kılınır tüm detaylarıyla derledik.
Haftalarca bayatlamıyor! Puf puf kabaran yumuşacık poğaça böyle yapılmalıPoğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar elde etmek istiyorum diyorsanız bu tarifimiz tam size göre! İşte haftalarca bayatlamayan puf puf kabaran yumuşacık poğaça tarifi...
Bir kere deneyince lezzetine hayran bırakıyor! Yağ çekmiyor, maya derdi yokKahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti pişi, pratikliği ile ön plana çıkan yiyeceklerden. Kolayca hamuru tutulan pişilerin, maya derdi bile olmayacağını söylesek? İşte yağ çekmeyen, mayasız pratik pişi tarifi.
Murano’s Çeşme’ye ‘yıldız’ı ile geliyorİzmir’in İtalyan’ı Muranos Kitchen, “Michelin Yıldızlı” şefiyle Haziran’dan itibaren hem Çeşme’ye hem de gastronomi tutkunlarına “merhaba” diyor.
Dağ gibi kabaran puf puf kekin sırrı! Kek kalıptan taşıyor ve asla sönmüyorMisafirlere veya çayın yanına hemen hemen çoğumuz kek çırparız. Ancak, en iyi sonucu elde etmek bazen mümkün olmayabilir. Kekin kabarmaması, içinin hamur kalması veya piştikten sonra sönmesi gibi sorunlarla karşılaşırız. Merak etmeyin! Dağ gibi kabaran, puf puf olan ve asla sönmeyen kekin sırrını açıklıyoruz. İşte bu mükemmel keki yapmanın püf noktaları ve detaylı bir tarif!
Haşlanmış mısır suyunu dökmekten vazgeçin! Neler yapıldığına inanamayacaksınızHaşlanmış mısır suyu, haşlama sırasında mısırdan ayrılan birçok besin maddesini içerir. Bu su, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Haşlanmış mısır suyunun sağlığa olan bu faydalarını duyduğunuzda artık suyunu dökmekten vazgeçeceksiniz
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifiGünün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
5 adım yeter! İtalya sokaklarındaki makarnayı, evinizin mutfağına getiriyorSoslu, baharatlı ve peynirli makarnalar pek çok kişinin çok sevdiği lezzetlerden biri. Ancak bu öğrenci evi yemeği genellikle yanlış yaparak olması gerektiği lezzeti alamadığımız bir hamur işi haline geliyor. Peki, doğrusu nasıl yapılıyor?
Simitçilerin sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır gevrek simit için 3 kaşık ekleyinSabah kahvaltısı denince akla ilk gelenlerden birisi de hiç şüphesiz simit. Hemen herkesin severek tükettiği simit çıtır çıtır olunca lezzeti ikiye katlanıyor. Evinizde pratik bir şekilde simit hazırlamak istiyorsanız bu tarifimize göz atmanızda fayda var.
Tekirdağ'daki fabrika yangını söndürüldüTekirdağ'da bir ayakkabı fabrikasında lastik hamur üretim bölümünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Bayatlama derdinden kurtarıyor, kıyır kıyır oluyor! Tuzlu kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyunHer saatte keyifle tüketilen tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eğer pastaneden alınan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlardan daha lezzetli, ev yapımı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem sizi bayatlama derdinden kurtaracak hem de kıyır kıyır olacak.
Hamur ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.