Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHaşlanırken çatlayan yumurtalara son veren malzeme! 1 çay kaşığı suyuna ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6SİRKELİ SU MUCİZESİ

SİRKELİ SU MUCİZESİ

Yumurtalar haşlanırken çatlamalarını önlemek için suya sadece 1 çay kaşığı sirke eklemek yeterlidir. Sirke, yumurtanın kabuğunu daha dayanıklı hale getirerek çatlamasını önler. Aynı zamanda suya yayılan yumurta beyazının hızla pıhtılaşmasını sağlayarak dağılmasını engeller. Böylece yumurtalar hem sağlam kalır hem de besin değerlerini korur.

3/6TUZ DA ETKİLİ BİR ÇÖZÜM

TUZ DA ETKİLİ BİR ÇÖZÜM

Eğer evde sirke yoksa, aynı etkiyi 1 çay kaşığı tuz ekleyerek de elde edebilirsiniz. Tuz, suyun kaynama noktasını değiştirerek yumurta kabuğunun çatlamasını önler. Ayrıca yumurtanın soyulmasını da kolaylaştırır, böylece kabuk tamamen temizlenir ve yumurta şekli bozulmaz.

4/6LİMON SUYU İLE DOĞAL KORUMA

LİMON SUYU İLE DOĞAL KORUMA

Sirke veya tuz yerine limon suyu da kullanabilirsiniz. Limon suyu, kabuğun dayanıklılığını artırarak çatlama riskini düşürür. Aynı zamanda doğal bir antiseptik olduğu için yumurtaların daha hijyenik bir şekilde haşlanmasını sağlar.

5/6DOĞRU SU SICAKLIĞI ÖNEMLİ

DOĞRU SU SICAKLIĞI ÖNEMLİ

Yumurtaların çatlamaması için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da suyun sıcaklığıdır. Yumurtaları direkt kaynar suya atmak yerine, soğuk suya koyup yavaş yavaş ısıtmak kabuklarının ani ısı değişimine maruz kalmasını önler. Bu sayede çatlama riski minimuma iner.

6/6ORGANİK VE TAZE YUMURTA TERCİH EDİN

ORGANİK VE TAZE YUMURTA TERCİH EDİN

Taze yumurtaların kabuk yapısı daha sağlam olduğu için haşlama sırasında çatlama riski daha düşüktür. Organik ve doğal ortamda yetiştirilen tavukların yumurtaları, genellikle daha kalın kabuk yapısına sahiptir. Bu nedenle yumurta seçerken de dikkatli olmak önemlidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI? 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi Emekli banka promosyonu daha da artacak mı
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar? Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi? Emekli banka promosyonu daha da artacak mı?
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor Ayşe Barım olayı nedir Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Ayşe Barım olayı nedir? Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne?
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM? SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama! Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu? En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik