Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMısırı saatlerce haşlamaya gerek yok! Su yerine bunu koyun, pamuk gibi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Mısırı saatlerce haşlamaya gerek yok! Su yerine bunu koyun, pamuk gibi oluyor

07.10.2024 - 14:22 | Son Güncellenme: 07.10.2024 - 14:22

#süt mısır#süt
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Mısır, özellikle yaz aylarında en sevilen lezzetlerden biridir. Ancak mısırı tam kıvamında ve yumuşacık yapmak için saatlerce haşlamak zorunda kalmak can sıkıcı olabilir. Neyse ki, mısırı pamuk gibi yumuşak hale getirmenin daha pratik ve hızlı bir yöntemi var! İşte, mısırı kısa sürede yumuşacık yapmanın püf noktaları ve bu lezzeti zirveye taşıyacak yöntemler.

1/9Mısırı saatlerce haşlamaya gerek yok Su yerine bunu koyun, pamuk gibi oluyor

Lezzetli ve yumuşacık mısır yemek, özellikle yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak mısırı tam kıvamında ve yumuşak hale getirmek için saatlerce haşlamak zorunda kalmak artık geçmişte kaldı! Bu pratik ve etkili yöntemle mısırlarınız kısa sürede pamuk gibi olacak. İşte mısırı hızlı ve kolayca pişirmenin, lezzetini artırmanın en etkili yolları!

2/91. MISIRIN DOĞRU SEÇİMİ

1. MISIRIN DOĞRU SEÇİMİ

Mısır haşlarken doğru türde mısır seçmek, lezzetli ve yumuşak bir sonuç almanın ilk adımıdır. Taze ve sütlü mısırlar haşlandığında daha yumuşak ve tatlı olur. Mısırın tanelerinin dolgun ve parlak olmasına dikkat edin. Sert ve kuru mısırlar ise haşlandığında yumuşamayabilir ve istediğiniz kıvama ulaşamayabilir. Taze mısır seçimi, haşlama süresini de kısaltır.

3/92. SÜT VE TEREYAĞI KULLANARAK PİŞİRİN

2. SÜT VE TEREYAĞI KULLANARAK PİŞİRİN

Mısırı hızlıca pamuk gibi yapmak için su yerine süt ve tereyağı kullanabilirsiniz. Bir tencereye yeterince süt ekleyin ve içine birkaç kaşık tereyağı koyun. Mısırları bu karışıma yerleştirip kısık ateşte pişirin. Süt, mısırın yumuşak ve kremsi bir doku kazanmasını sağlarken, tereyağı da lezzetini artırır. Bu yöntemle mısırlarınız kısa sürede yumuşacık olacak ve tam kıvamında pişecektir.

4/93. TUZLU SU YERİNE ŞEKER KULLANIN

3. TUZLU SU YERİNE ŞEKER KULLANIN

Bir diğer etkili yöntem ise tuzlu su yerine bir miktar şeker eklemektir. Tencereye su ve biraz şeker ekleyerek mısırları bu suda haşlayın. Şeker, mısırın tatlı lezzetini ortaya çıkarırken, yumuşamasını da hızlandırır. Bu yöntemle mısırın doğal tadı korunur ve haşlama süresi kısalır.

5/94. MİKRODALGA YÖNTEMİ: HIZLI VE PRATİK

4. MİKRODALGA YÖNTEMİ: HIZLI VE PRATİK

Mısırı hızlıca yumuşatmanın bir diğer yolu da mikrodalgada pişirmektir. Mısırları kabuklarıyla birlikte mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun ve üzerine biraz su ekleyin. Mikrodalgada yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Kabuklar mısırı nemli tutar ve mısırın yumuşacık olmasını sağlar. Bu yöntemle mısırınızı dakikalar içinde hazır hale getirebilirsiniz.

6/95. MISIRIN TAZE KALMASINI SAĞLAYIN

5. MISIRIN TAZE KALMASINI SAĞLAYIN

Mısırı haşlarken tencerenin kapağını kapatmak, buharın dışarı çıkmasını engeller ve mısırın taze kalmasını sağlar. Buhar, mısırın iç kısmına nüfuz ederek yumuşamasını hızlandırır. Mısırların her tarafının eşit şekilde pişmesi için ara sıra mısırları çevirerek pişirme işlemini sürdürün. Bu sayede her tarafı yumuşacık olan mısırlar elde edersiniz.

7/96. LİMON VE BAHARATLARLA LEZZET KATIN

6. LİMON VE BAHARATLARLA LEZZET KATIN

Mısır haşlarken suya veya süt karışımına limon dilimleri ve baharatlar eklemek, mısırın lezzetini zenginleştirir. Limon, mısırın tatlılığını dengeleyerek hafif bir ekşi tat verirken, baharatlar da hoş bir aroma katar. Özellikle defne yaprağı veya kekik gibi baharatlar, mısıra farklı bir lezzet katarken yumuşamasını da hızlandırır.

8/97. DİLİMLEME YÖNTEMİ

7. DİLİMLEME YÖNTEMİ

Mısırları tam olarak haşlamak yerine, dilimleyerek pişirmek, haşlama süresini kısaltır ve daha eşit bir şekilde yumuşamasını sağlar. Mısır koçanlarını dilimleyerek küçük parçalara ayırın ve bu parçaları suda veya süt karışımında pişirin. Küçük parçalar daha hızlı pişer ve mısırların her tarafı eşit şekilde yumuşar.

9/98. MISIRI HAŞLADIKTAN SONRA DİNLENDİRİN

8. MISIRI HAŞLADIKTAN SONRA DİNLENDİRİN

Mısırı haşladıktan sonra birkaç dakika dinlendirmek, içinin iyice yumuşamasını sağlar. Haşlanan mısırları tencereden çıkardıktan sonra kapalı bir kapta veya alüminyum folyo ile sararak birkaç dakika bekletin. Bu yöntem, mısırın içinin daha da yumuşamasını ve tam kıvamına ulaşmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
12 Haziran 2025 İstanbulda Deprem Mi Oldu Bugünkü Son Depremler AFAD/Kandilli: Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son dakika deprem haberleri
12 Haziran 2025 İstanbul'da Deprem Mi Oldu? Bugünkü Son Depremler AFAD/Kandilli: Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika deprem haberleri
Zamlı Emekli Promosyonu 2025 Son Dakika | Emekli promosyonu en yüksek veren banka hangisi Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor, zam geldi mi
Zamlı Emekli Promosyonu 2025 Son Dakika | Emekli promosyonu en yüksek veren banka hangisi? Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor, zam geldi mi?
Babalar Günü Ne Zaman 2025, Bu Pazar Mı Babalar Gününe kaç gün kaldı İşte Babalar Günü için hediyeler
Babalar Günü Ne Zaman 2025, Bu Pazar Mı? Babalar Günü'ne kaç gün kaldı? İşte Babalar Günü için hediyeler
Hava Durumu İstanbul: Bugün hava nasıl Meteoroloji son hava durumu tahminleri
Hava Durumu İstanbul: Bugün hava nasıl? Meteoroloji son hava durumu tahminleri
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik