Son dakika süt haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan süt gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan süt haber sayfamızda...
Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebiTürkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, "Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor." dedi.
Trabzonspor bu sezon ilki başardıSüper Lig'in 33’üncü haftasında sahasında Alanyaspor’u 4-3 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon ilk kez 3’te 3 yaparak, puanını 45’e çıkardı. Bu sezon Süper Lig’de beklentilerin altında bir performans sergileyen ancak Fatih Tekke ile bir ivme yakalayan bordo-mavililer, kupada finale adını yazdırırken, Süper Lig’de de kazanmaya devam etti.
Sağlık turizmine yeni ayarGelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.
Uzun yolculuklarda kasık ağrısı çekiyorsanız dikkat!Direksiyon başında kasık ağrısı yaşıyorsanız bu durum basit bir yorgunluktan ibaret olmayabilir, kalça sıkışma sendromu olabilir. Erken tanı için zaman kaybetmeden bir uzmana başvurun.
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacakKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı kaymak, krem gibi tadıyla gönüllere taht kuran bir yiyecektir. Balın, reçelin veya taze ekmeğin üzerine eklenen bu lezzet, yıllardır mutfaklarda özel bir yere sahip. Ancak her kaymağın hazırlanışı ve püf noktaları farklı olabilir. Peki, mükemmel bir kaymağın sırrı nedir?
Ispanak pişirirken göz ardı edilen hatalar! Tüm besin değerini yok ediyorIspanak, demir, folik asit, A, C ve K vitaminleri gibi birçok değerli besin öğesiyle dolu, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Ancak yanlış pişirme yöntemleri, bu besin değerlerinin büyük kısmını yok ederek ıspanağın faydalarını neredeyse sıfırlayabiliyor. Özellikle demir emilimi açısından hassas olan bu yeşil yapraklı sebzeyi pişirirken yapılan bazı yaygın hatalar, sıkça göz ardı ediliyor.
Zeytinin acısını sünger gibi emiyor! Zeytin üreticileri sırrını verdiMarketlerden alınan salamura zeytinler genellikle tüketime hazır gibi görünse de, bazı durumlarda fazla tuzlu ya da hala acı olabilir. Özellikle doğal yöntemlerle hazırlanmış ya da katkısız olan zeytinlerde bu durum daha sık görülür. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç basit ve doğal yöntemle marketten aldığınız zeytinlerin acılığını veya aşırı tuzunu kolayca azaltabilirsiniz.
Hileli kaşar peyniri anlamanın yöntemleri! Renk tuzağına düşmeyinSon dönemde artan gıda sahteciliği, tüketicilerin güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle kaşar peyniri gibi sık tüketilen ürünlerde yapılan hileler dikkat çekiyor. Raflarda ve pazar tezgahlarında yerini alan bazı kaşar peynirleri, gerçekte süt ve doğal maya yerine nişasta, bitkisel yağ ve kimyasal katkılarla üretiliyor. Peki, bu hileli ürünleri nasıl ayırt edebiliriz?
Yastık gibi kabaran kekin püf noktasıymış! Ne süt ne de kabartma tozuEvde kek yaparken en büyük hayalimiz, fırından taşarcasına kabaran, içi pamuk gibi yumuşak bir kek elde etmektir. Ancak çoğu zaman istediğimiz sonucu alamaz, kekin sönük kaldığını ya da yeterince kabarmadığını görürüz. Geleneksel olarak kabartma tozu ya da süt kullanılsa da, ustaların tercih ettiği doğal bir yöntem var ki, duyan herkes denemek için mutfağa koşuyor.
Süt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.