Son Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPuf puf kabaran kek için harcına 1 su bardağı ekleyin! Keki kalıbından taşıracak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Puf puf kabaran kek için harcına 1 su bardağı ekleyin! Keki kalıbından taşıracak

14.11.2024 - 07:13 | Son Güncellenme: 14.11.2024 - 07:13

#süt
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yumuşacık ve kabarık bir kek yapmak her mutfak severin hayalidir. Ancak, kekin tam kıvamında kabarması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Harca ekleyeceğiniz bir su bardağı malzeme ile kekinizin daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. İşte kekin puf puf kabarması için dikkat etmeniz gereken detaylar!

1/7Puf puf kabaran kek için harcına 1 su bardağı ekleyin Keki kalıbından taşıracak

Mutfağınızda puf puf kabaran, yumuşacık bir kek yapmak istiyorsanız, kek harcınıza ekleyeceğiniz birkaç basit malzeme ve doğru tekniklerle bunu kolayca başarabilirsiniz. Kekin mükemmel kabarması ve kalıptan taşacak kadar hacimli olması için bilmeniz gereken küçük sırlar var. İşte kabarık kek yapmanın püf noktaları ve harcınıza eklemeniz gereken malzemeler…

2/71. KEKİN KABARMASI İÇİN SÜT YA DA YOĞURT EKLEYİN

1. KEKİN KABARMASI İÇİN SÜT YA DA YOĞURT EKLEYİN

Kekin harcına ekleyeceğiniz 1 su bardağı süt ya da yoğurt, hamurun daha yumuşak ve kabarık olmasına yardımcı olur. Süt, keke nem ve kıvam kazandırırken; yoğurt, içindeki asit sayesinde kabartma tozuyla reaksiyona girerek kekin daha fazla kabarmasını sağlar. Yoğurt veya süt kullanımı, kekin lezzetini de artırır.

3/72. YUMURTALARI KABARINCAYA KADAR ÇIRPIN

2. YUMURTALARI KABARINCAYA KADAR ÇIRPIN

Kekin kabarması için en önemli adımlardan biri, yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpmaktır. Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırparsanız, hamura daha fazla hava girer ve kek daha çok kabarır. Bu adım, kekin hafif ve puf puf olmasını sağlar. Genellikle yumurtaları 5-7 dakika boyunca yüksek devirde çırpmak yeterlidir.

4/73. UN VE KABARTMA TOZUNU ELEKTEN GEÇİRİN

3. UN VE KABARTMA TOZUNU ELEKTEN GEÇİRİN

Kek harcına ekleyeceğiniz un ve kabartma tozunu elekten geçirerek kullanmak, hamurun içinde topaklanmayı önler ve daha homojen bir karışım sağlar. Ayrıca, unu eleyerek eklemek kekin daha iyi kabarmasına katkıda bulunur. Kabartma tozunun taze olmasına da dikkat edin; eski kabartma tozu kekin yeterince kabarmamasına neden olabilir.

5/74. FIRINI ÖNCEDEN ISITIN VE DOĞRU SICAKLIKTA PİŞİRİN

4. FIRINI ÖNCEDEN ISITIN VE DOĞRU SICAKLIKTA PİŞİRİN

Kekin mükemmel kabarması için fırını önceden ısıtmak önemlidir. Kek hamurunu soğuk fırına koymak kabarmasını engeller. Fırını 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın ve keki sabit bir sıcaklıkta pişirin. Fırın kapağını pişirme sırasında açmamaya özen gösterin, çünkü sıcaklık değişimi kekin sönmesine neden olabilir.

6/75. KEK HARCI HAZIRLANINCA HEMEN FIRINA VERİN

5. KEK HARCI HAZIRLANINCA HEMEN FIRINA VERİN

Kek hamurunu hazırladıktan sonra vakit kaybetmeden fırına koymak, kabartma tozunun etkisini kaybetmemesi için önemlidir. Hazırladığınız harcı bekletmeden kalıba dökün ve hemen fırına yerleştirin. Böylece kek, kabartma tozunun etkisiyle en iyi şekilde kabarır.

7/76. YAĞLI VE UNLU KEK KALIBI KULLANIN

6. YAĞLI VE UNLU KEK KALIBI KULLANIN

Kekin kabarırken yapışmaması için kek kalıbını yağlayıp unlamak, kekin kalıptan kolay çıkmasını sağlar ve kabarmasına yardımcı olur. Kek kalıbına ekleyeceğiniz yağ ve un tabakası, hamurun kalıba eşit yayılmasını sağlar ve kekin her yerinin aynı oranda pişmesine katkıda bulunur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Son dakika yeni son depremler: Bugün deprem oldu mu 1 Mayıs 2025 AFAD & Kandilli Rasathanesi son deprem bildirimleri
Son dakika yeni son depremler: Bugün deprem oldu mu? 1 Mayıs 2025 AFAD & Kandilli Rasathanesi son deprem bildirimleri
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Haberleri: Bugün Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı 1 Mayısta Borsa İstanbul resmi tatil mi oluyor
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Haberleri: Bugün Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta Borsa İstanbul resmi tatil mi oluyor?
Bugün bankalar çalışıyor mu 1 Mayısta bankalar açık mı, resmi tatil mi İşte bankalardaki son güncel durum
Bugün bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs'ta bankalar açık mı, resmi tatil mi? İşte bankalardaki son güncel durum
1 Mayıs İşçi mesajları: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için en anlamlı ve en özel mesajlar ve sözler 2025
1 Mayıs İşçi mesajları: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için en anlamlı ve en özel mesajlar ve sözler 2025
milliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik