Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYumurtalar haşlarken sürekli çatlıyor mu? Bu yöntem çatlamanın önüne geçiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Yumurtalar haşlarken sürekli çatlıyor mu? Bu yöntem çatlamanın önüne geçiyor

21.01.2025 - 12:02 | Son Güncellenme: 21.01.2025 - 12:02

#yumurta
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yumurta haşlarken yaşanan en büyük sorunlardan biri, yumurtaların çatlamasıdır. Çatlayan yumurtalar, hem dağınık bir görünüm oluşturur hem de besin kaybına neden olabilir. Ancak, bu sorunu kolayca çözmek için uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte, yumurta haşlarken çatlamayı önlemek ve mükemmel sonuçlar elde etmek için bilmeniz gereken pratik çözümler.

1/9Yumurtalar haşlarken sürekli çatlıyor mu Bu yöntem çatlamanın önüne geçiyor

Yumurta haşlarken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri, yumurtaların çatlamasıdır. Bu durum hem istenmeyen bir görünüm yaratır hem de yumurtanın suya karışmasına neden olarak besin kaybına yol açar. Ancak, yumurtaların çatlamasını önlemek için uygulayabileceğiniz basit ve doğal yöntemler sayesinde bu sorun tamamen ortadan kalkabilir. İşte, haşlama sırasında yumurtalarınızın çatlamasını engellemek ve mükemmel sonuçlar elde etmek için bilmeniz gereken etkili çözümler!

2/91. YUMURTALARI ODA SICAKLIĞINA GETİRİN

1. YUMURTALARI ODA SICAKLIĞINA GETİRİN

Buzdolabından yeni çıkardığınız soğuk yumurtalar, kaynar suya direkt temas ettiklerinde çatlama ihtimali oldukça yüksektir. Bu durumu önlemek için yumurtaları haşlamadan önce yaklaşık 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Oda sıcaklığına gelen yumurtalar, sıcaklık farkından dolayı çatlamaz ve daha kolay haşlanır.

3/92. SUYA TUZ EKLEYİN

2. SUYA TUZ EKLEYİN

Yumurtaların haşlanırken çatlamasını önlemenin en yaygın yöntemlerinden biri, haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz eklemektir. Tuz, yumurta kabuğunun dayanıklılığını artırır ve kabuk içindeki yumurta beyazının dışarı sızmasını engeller. Ayrıca, tuz, yumurtaların haşlandıktan sonra daha kolay soyulmasını da sağlar.

4/93. SUYA SİRKE EKLEMEK

3. SUYA SİRKE EKLEMEK

Bir diğer etkili yöntem ise haşlama suyuna bir yemek kaşığı sirke eklemektir. Sirke, yumurta kabuğunun çatlama riskini azaltır ve olası bir çatlak durumunda bile yumurta beyazının suya karışmasını engeller. Aynı zamanda sirke, haşlanmış yumurtaların soyulmasını kolaylaştırarak pürüzsüz bir sonuç elde etmenize yardımcı olur.

5/94. YUMURTALARI YAVAŞÇA SUYA BIRAKIN

4. YUMURTALARI YAVAŞÇA SUYA BIRAKIN

Yumurtaları kaynar suya hızlıca bırakmak, çatlamalara yol açabilir. Bunun yerine, yumurtaları bir kaşık yardımıyla nazikçe suya yerleştirin. Yavaş ve dikkatli bir şekilde hareket etmek, yumurtaların çatlama riskini azaltır.

6/95. SUYU ORTA DERECEDE KAYNATIN

5. SUYU ORTA DERECEDE KAYNATIN

Haşlama suyunun çok hızlı kaynaması, yumurtaların birbirine çarpmasına ve kabuklarının çatlamasına neden olabilir. Bu durumu önlemek için, suyu kaynama noktasına getirip orta ateşte hafifçe kaynamaya bırakın. Bu yöntem, yumurtaların kontrollü bir şekilde pişmesini sağlar.

7/96. LİMON SUYU KULLANARAK ÇATLAKLARI ÖNLEYİN

6. LİMON SUYU KULLANARAK ÇATLAKLARI ÖNLEYİN

Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, yumurta kabuğunun daha güçlü kalmasına yardımcı olur. Limon suyu, kabuğu koruyarak çatlama riskini azaltır ve yumurtaların pürüzsüz bir şekilde haşlanmasını sağlar.

8/97. YUMURTA KABUKLARINI TEMİZLEYEREK PİŞİRİN

7. YUMURTA KABUKLARINI TEMİZLEYEREK PİŞİRİN

Yumurtaların üzerinde kalan kir veya kalıntılar, haşlama sırasında kabukların zayıflamasına neden olabilir. Yumurtaları haşlamadan önce yıkayarak temizlemek, çatlama riskini minimuma indirir ve daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

9/98. TENCEREYE ÇOK FAZLA YUMURTA KOYMAYIN

8. TENCEREYE ÇOK FAZLA YUMURTA KOYMAYIN

Tencereye fazla miktarda yumurta koymak, yumurtaların birbirine çarparak çatlamasına yol açabilir. Yumurta haşlarken, her bir yumurtanın rahatça hareket edebileceği bir alan bırakmaya özen gösterin. Geniş bir tencere kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu? Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu?
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler?
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler Eski ehliyetler için son gün ne zaman Ehliyet yenileme nasıl yapılır
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler! Eski ehliyetler için son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır?
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik