Geri Dön
Astrolojide olgun partner göstergesi nelerdir?

Astrolojide olgun partner göstergesi nelerdir?

İkili ilişkiler içine girerken bazen yaş veya kişisel özellik yönünden benzer kişilere çekilebiliriz. Yaşamımızda bunu bilinçli seçimlerimiz yada tesadüfi/kadersel tanışmalar ile şekillendiririz. Doğum haritamızdaki yerleşim ve açılara göre seçimlerimiz, partnerin/eşin kişilik yapısı, mesleği vb gibi etkilere de rastlamamız mümkündür...

Elgin Kaplan
Elgin Kaplan

Kadın haritasında partneri veya eşiyle arasındaki yaş farkını gösteren yerleşimlerden bahsetmek istiyorum. Astrolojide romantik birlikteliği 5'inci ev, uzun süreli ilişki ve evliliği ise 7'nci ev gösterir. Bu alanları oğlak burcu kesiyorsa kişinin ilişkiye bakış açısı daha ciddi olur. Sevgilisinin sorumluluk almasını bekler. İki günlük değil, uzun süreli birlikteliği tercih edebilir. Kişi aşkta ve ilişkide köklerine bağlı, gelenekçi, prensipleri olan kişileri tercih edebilir. 5 ve 7'nci evler boş ise yani içinde gezegen yoksa yöneticisine bakılması gerekir.

Haberin Devamı

Oğlak ve Kova, Satürn yönetiminde bir gezegendir. Kadın haritasında Mars (partner) ve Güneş (eş) erkeği gösterirken, erkek haritasında da Ay ile Venüs ise kadını sembolize eder.

Mars ve Güneş’in Oğlak burcuna yerleşmesi veya Satürn ile açı oluşturması birkaç olasılığı gösterir. Kadın, birliktelikte olduğu kişinin elini taşın altına koymasını bilen, prensipleri olan, düşünce, hareket ve tavır bakımından olgun bir ruh olmasını isteyebilir. Belki de partner veya eşi, harita sahibiyle akran olsa bile tip bakımından yaşına göre büyük görünen biri olabilir veya iki kişi arasında yaş farklı olabilir. Venüs’ün de Satürn ile etkileşimi benzer durumu çalıştırır. Satürn temas ettiği noktaya bazen imtihan, bazen gecikme bazen olgunluk verir.

Haberin Devamı

Frida Kahlo ile kocası Diego Rivera arasında 21 yaş var. Frida’nın 5'inci evine Mars oğlak yerleşmiş, Uranüs kavuşum. Evlilik alanını gösteren 7'nci ev yöneticisi Satürn balık burcu 8'inci evde. Eş yaşça büyük ve sadakatsiz. Balık Satürn yöneticisi 12'nci evdeki Jüpiter ile üçgen açısı var. Cinselliğe eğilimli. Bu konuda aşırılıkları olan, toplumsal kuralları hiçe sayan sinsi ve dağınık biri. Bu konum eş ile arasındaki kültürel farklılığı da gösteriyor. Örneğin Frida Katolik aileden geliyor, Diego ise komünist. Farklı olsalar da bu iki kişi arasında sorun haline gelmemiştir.

Melania Trump ile eşi Donald Trump arasında 24 yaş var. Kaynaklarda Melania Trump’un doğum saati belli değil fakat açıları ve yerleşimleri baz alarak haritasına baktığımda Güneş, Satürn Boğa kavuşumu var. Jüpiter ile de karşıt. Yaşça büyük eş göstergesi olarak çalışmış. Boğa parayı sembolize eder. Donald Trump finansal yatırımlar konusunda hırslı, şuan ki konumu dışında emlak kralı ve milyarder bir iş adamıdır. Güneş’in Jüpiter’le karşıt açısı müsrif ve kibirli bir eşi gösteriyor. Melania Trump'ın haritasındaki birçok açı duygudan çok mantık evliliği destekliyor.

Catherine Zeta Jones ile Michael Dougles arasında 25 yaş var. Mars Oğlak 1'inci evde. Venüs, Mars Satürn arasında toprak üçgen açı var. Bu uzun birlikteliği gösterir. Güneş’in açıları sert. Evlilikte anlaşmazlık, gerilim, orta yolu bulma uğruna yapılan mücadeleyi tetikler.

Haberin Devamı

Celine Dion ile eşi Rene Angelill arasında 26 yaş var. Haritasında 7'nci ev lordu Satürn, Güneş ile Koç burcunda kavuşum 10'uncu evde. Eşi öncülük eden, toplum tarafından tanınan biri olduğunu gösteriyor. Güneş’in 1'inci evi de yöneticisi olması eşin yaşamında, kişiliğinde iz bırakan önemli biri olduğunu gösteriyor.

Mary-Kate Olsen'in eşiyle yaş farkı 17... Haritasında Mars'ı Oğlak burcunda. 7'nci ev lordu Satürn 5'inci ev Yay'da.

Crystal Harris'in (Playboy sahibinin eski karısı) 7'inci evi lordu Mars Oğlak'ta. Venüs'ün Satürn'e karesi var. Eşiyle yaş farkı 60.

Amber Heard'ün Mars'ı Oğlak 7'nci evde. Johnny Depp ile aralarında 23 yaş fark var...

Benzer açılar her haritada aynı çalışmayabilir. Kişinin arzu ve isteklerinin farklılığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Neticede doğum haritası bir bütündür.

Benzer İçerikler