Geri Dön
Cape Town'da nihayet yağmur yağdı

Cape Town'da nihayet yağmur yağdı

Dünya'da suyun biteceği ilk kent adayı olan Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da aylar sonra ilk kez yağmur yağdı. Kent sakinleri az da olsa yağan yağmurla beraber büyük sevinç yaşadı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Dışarıda dolaşmak isteyenler için yağmur son derece hayal kırıklığı olabilir. Fakat suyun karneye bağlandığı Cape Town'da yağmur şu günlerde altın değerinde.

Haberin Devamı

Son 3 yıldır kış yağmurunun görülmediği Cape Town'da kuraklık ve su kıtlığı korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Günde kişi başı 50 litrelik su tüketimine izin verilen kent, Tükeniş Günü'nü (Day Zero) bekliyor.

Dünya'da suyun tükeneceği ilk kent adayı olan Cape Town'da neler oluyor?

Tükeniş Günü geldiğinde musluklardan tek damla su akmayacak. Tükeniş Günü için bugünkü şartlarda 11 Mayıs tarihi olarak belirlendi.

Fakat geçtiğimiz Cuma günü Cape Town'da artık görülmesi son derece şaşırtıcı olan yağmur yağdı. Metrekareye 8 mm yağmur düşen kentte büyük sevinç yaşandı.

Birçok kişi Twitter hesabında yağan yağmuru coşkulu şekilde kutlayan ve #DefeatDayZero (Tükeniş Günü'nü bozguna uğrat) etiketiyle notlar paylaştı.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa son derece az yağan yağmur yine de kentte yaşayanlar için az da olsa bir ümit yarattı.

Bazıları ise az miktarda yağan yağmuru tek gecelik aşk masalına benzetti.

Kente su sağlayan en büyük baraj tükenme noktasına geldi. Cape Townlılar, Tükeniş Günü'nün gelmesinin ardından ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler