Geri Dön
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan kız kardeşine büyük kıyak

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan kız kardeşine büyük kıyak

Kuzey Kore'nin dünya çapında ilginç bir üne kavuşan çılgın lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz günlerde Kore İşçi Partisi kongresinde beyin takımının yanı sıra kız kardeşinin de bulunması, devlet işleri için kız kardeşi ile beraber çalışmaya başladığı yorumlarına sebep oldu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, geçtiğimiz günlerde birçok Kore İşçi Partisi ve devlet yetkilisi ile Kim Jong-un önderliğinde bir arada görüntülendi.

Haberin Devamı

Kim Jong-un'un bir anlamda sağ kolu olan siyasetçi Choe Ryonghae'nın yanında oturan Kim Yo-jong'un ayrıca Kore İşçi Partisi'nin sekreterleri olan Kim Pyonghae ve O Su-yong gibi isimlerle yan yana olması dikkat çekti.

Kız kardeş Kim Yo-jong'un oturma düzeninde önemli bir noktada yer alıyor olması, Kuzey Kore'de önemli bir pozisyona getirildiği olarak yorumlandı.

Kim Yo-jong, geçtiğimiz Ekim ayında da Kuzey Kore'nin en güçlü karar organı olan komünist parti yönetim kuruluna seçilmişti.

Son gelişme ile beraber Kim Yo-jong'un Kuzey Kore'de bilinenin aksine çok daha güçlü bir isim olduğu tahmin ediliyor.

Kuzey Kore'den iltica eden Thay Yong-ho, Kim Yo-jong'un abisi Kim Jong-un'un kişilik kültürünü geliştirmekten sorumlu isim olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

26 Eylül 1987 doğumlu Kim Yo-jong, Kim Jong-il'in ikinci çocuğu.

2007 yılında Kore İşçi Partisi'nin ast kadrosunda yer alan Kim Yo-jong, 2008 yılında babası felç geçirdikten sonra yönetimde daha aktif rol almaya başladı.

Ekim 2014'te bir operasyon geçiren Kim Jong-un'un yokluğu sırasında Kim Yo-jong'un ülkeye liderlik ettiği düşünülüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler