Geri Dön
Falcon 9 roketinin kalkışı yine ertelendi

Falcon 9 roketinin kalkışı yine ertelendi

21 Şubat 2018'de iki internet uydu prototipi ile uzaya fırlatılması planlanan Falcon 9 roketinin kalkışı üçüncü defa ertelendi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Tüm dünyaya internet vaadiyle uzayda Starlink adı verilen bir internet ağı yaratmayı planlayan Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX firması, projeye ait iki uydu prototipinin Falcon 9 roket ile fırlatılmasını yine erteledi.

İlk olarak 16 Şubat için planlanan kalkış daha sonra 18 Şubat'a ve ardından 21 Şubat'a ertelenmişti.

Uzay yolculuğunun Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden Türkiye saatiyle 22 Şubat 2018 17:17 olarak başlatılması planlanıyor. Roketin kalkış anını yukarıdaki videodan canlı izleyebilirsiniz.

Elon Musk, yüksek irtifalı rüzgar makası verisinin muhtelem yüzde 2'lik yük aşımına işaret ettiğini, bu oranın küçük olsa da endişe yaratmak için son derece yeterli olduğunu ve fırlatışın bir sonraki güne ertelendiğini duyurdu.

SpaceX hızlı internet için düğmeye basıyor!

Falcon 9 roketi, SpaceX'in Starlink geniş bant internet projesi için 2 prototip uyduyu uzaya taşıyacak. SpaceX bu sayede tüm dünyada hızlı interneti kesintisiz olarak sağlamayı hedefliyor.

SpaceX ayrıca İspanyol uydusu PAZ'ı da yörüngeye koymayı hedefliyor. Radar görüntüleme uydusu PAZ, devlet ve ticari kullanımlar için fotoğraflar sağlayacak.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler