Geri Dön
Samsung kripto para madenciliği sektörüne el attı

Samsung kripto para madenciliği sektörüne el attı

Ülkesinin soygun sebebiyle kaybettiği kripto paraları kurtarma derdine düştüğünden midir bilinmez ama Samsung kripto para madenciliği sektörü için işlemci üretmeye başladığını duyurdu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Bitcoin'deki sert düşüşün en büyük sebeplerinden biri, Güney Kore'de yaşanan kripto para borsası soygunu. Kuzey Kore tarafından nükleer testleri finanse etmek amacıyla çalındığı öne sürülen Bitcoinler, diğer kripto paralarda da rekor değer kayıplarına sebep oldu.

Haberin Devamı

Fakat Güney Koreli elektronik devi Samsung, kripto para madenciliği için işlemci üretmeye başladı. Samsung böylece dünyada kripto para madenciliği için işlemci üreten ilk büyük şirket oldu.

Kripto para madenciliği 101: Kripto para ağı, işlem arşivi güvenliğini sağlayan ve işlemleri onaylayan bilgisayar tabanlı madencilere bel bağlıyor.

Herhangi bir işlemci ile kripto para madenciliği yapmak mümkün. Fakat işi ciddiye alan madenciler artık daha hızlı madencilik işlemi için ASIC kullanıyor.

Samsung'un kripto para madenciliği sektörüne el atması son derece büyük bir adım olsa da şirket detay vermekten kaçındığı için bu işi ne kadar ciddiye aldığına dair bir tahmin yapmak son derece zor.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Haberin Devamı

Kripto para madenciliği için işlemci üreten birkaç Çin merkezli şirket, piyasada hakimiyet kurmuş durumda. Bu şirketlerin bazıları Tayvan merkezli TSMC ile çalışıyor. TSMC şirketi son çeyrekte kripto işlemci satışından 350 ila 400 milyon dolar arası kar etti. Sektöre giriş yapmak isteyen bir diğer dev ise Intel.

Dev teknoloji şirketleri bu sayede kendilerine yeni pazar alanları bulmayı ve sektörde rekabet etmeyi hedefliyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler