Geri Dön
İlber Ortaylı'nın 'Bi' Sorum Var'ı nasıl olmuş?

İlber Ortaylı'nın 'Bi' Sorum Var'ı nasıl olmuş?

Tarih ilminin ülkemizdeki yaşayan efsanesi İlber Ortaylı, Youtube’da yani bir programa başladı. 'Bi’ Sorum Var!' ismindeki programda İlber Ortaylı çocuklarla bir araya gelecek. Peki, 'Bi’ Sorum Var!' nasıl olmuş? İlber Hoca’ya Molatik olduk…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Sosyal medyayı olumlu kullanmaya çalışan kişilerden birisi de İlber Ortaylı. Kendisi yüklemese de Youtube’da da videoları milyonlarca kez izleniyor. Haliyle Youtube için bir program da yapmaya başladı İlber Hoca. "Tuhaf" kanalı için kamera karşısına geçti ve 'Bi’ Sorum Var!' programını yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Çocuklar sorular soruyorlar

Programın konsepti şu şekilde, minik hanımefendi ve beyefendiler İlber Hoca’nın karşısına geçip merak ettikleri bir konuyu soruyorlar. İlber Hoca da sorularını cevaplandırıyor. Zorlu PSM touché’de gerçekleşen çekimlerde sosyal mesafeye de elbette ki dikkat ediliyor.

Program nasıl olmuş?

Oldukça güzel bir konsept olmuş program. Sadece soru soran çocuklar değil, diğer çocuklar da bilgileniyor bu şekilde. Ancak iki nokta dikkatimi çekti. İlber Hoca konuyu anlatırken sanki biraz ağır bir dil kullandı. Bizler anlayabiliyoruz ama çocuklar biraz olaya yabancı kalabiliyor. Biraz daha sadeleştirirse daha tatlı olur. Bu durum tabii ki programın kalitesinden ödün verdirmiyor. İlk konuğu ise 6 yaşındaki Zeynep oldu. Ona Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı.

Haberin Devamı

İkinci nokta ise İlber Hoca çok zayıflamış. Herkesin olduğu gibi benim de dikkatimi çekti acaba bir rahatsızlığı mı var? Onu tonton haliyle görmeye alıştığımız için bu hali biraz yadırgamama sebep oldu.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler