Pazar 768 bin 286 resim yarıştı

768 bin 286 resim yarıştı

03.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarışmaya katılan resimleri birbirine eklersek, yaklaşık 247 Boğaziçi Köprüsü’yle eşdeğer uzunlukta bir mesafe ortaya çıkıyor, 33 futbol sahası büyüklüğünde bir zemin de kaplanabiliyor

768 bin 286 resim yarıştı

Yaşar Holding’in düzenlediği 6. Pınar Sanat Haftası’nın sertifika töreninde konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Pınar Kido Resim Yarışması, bu yıl 30’uncu yaşını kutluyor. Tam 30 yıldır geleceğin ressamlarına destek olmak ve resim sanatına katkıda bulunmak bizim için büyük gurur kaynağı!” dedi.
Türkiye’nin en çok başvuru yapılan resim yarışması olan Pınar Kido Resim Yarışması’nın bu yılki finalistleri, 20-24 Haziran’da Büyükada Splendid Palas Hotel’deki 6. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldiler.
Birbirinden yetenekli 23 minik ressam, Türk resim sanatının duayenlerinden ressam Prof. Hüsamettin Koçan’la atölye çalışmalarına katıldı. 6. Pınar Sanat Haftası’nın sonunda, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve ressam Prof. Hüsamettin Koçan öğrencilere katılım sertifikalarını ve netbook’larını hediye ettiler.

Geleceğin ressamları yetişiyor

6. Pınar Sanat Haftası’na katılan küçük ressamlar, Pınar Kido’nun hediyesi olan profesyonel resim malzemelerini kullanma şansı buldular ve resim sanatıyla ilgili ayrıntılı bilgi edindiler. Birbirinden yetenekli minikler, atölye çalışmaları boyunca gözalıcı resimlere imza attılar. Yarışma sonrasında Pınar Kido Resim Yarışması’nı değerlendiren ressam Prof. Hüsamettin Koçan, “Resim sanatı, çocukların büyüdükçe daha yaratıcı düşünebilmelerine, üretkenliklerini artırmalarına olanak veriyor. Pınar Kido Resim Yarışması da, yaratıcı toplum olmayı öneren bir proje olması açısından çok önemli ve ayrıcalıklı bir yere sahip. Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan yarışma, her yıl yüzbinlerce çocuğun hayallerini, umutlarını, özlemlerini resmetmesine olanak veriyor. İlköğretim öğrencilerine güzel sanatları sevdirmeyi amaçlayan bu yarışma, geleceğin ressamlarına rehberlik görevini de üstleniyor,” dedi.

Çevre dostu web sitesi
Minikleri, hem eğlenmeye hem öğrenmeye davet ediyor


Çevre bilincine sahip nesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamak için Bosch Çevre Kulübü web sitesi açıldı. www.bosch-cevrekulubu.com yayın hayatına, 4 -7 yaş grubundaki çocukların, çevreyle ilgili temel bilgileri eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini amaçlayan “Minikler Kategorisi”yle merhaba dedi.
Bosch Çevre Kulübü, bu web sitesiyle Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce minik ziyaretçiyi buluşturmayı, çocuklarımızın eğlenirken öğrenmesini sağlamayı hedefliyor. Eylül ayında da, aynı site üzerinden, 8 yaş ve üzeri yaş grubundaki çocuklara ve gençlere de özel olarak yepyeni bir bölüm açacaklar.
Bosch Çevre Kulübü web sitesi, çocuklara ayrıca, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan “Lafonten Orman Mahkemesinde” adlı oyunla ilgili bilgilere ulaşma olanağı da sağlıyor. Sahnelendiği günden bu yana yaklaşık 17 bin çocuğa ulaşan tiyatro oyunuyla ilgili izleyici görüşleri, sezon programı, oyuncularla yapılan söyleşiler de Bosch Çevre Kulübü’nde yer alıyor.

“Minikler Satranç Şenliği” sona erdi

22 Haziran’da başlayan ve bu yıl altıncısı yapılan “Türkiye İş Bankası Minikler Satranç Şenliği” final karşılaşmaları ve ödül töreniyle sona erdi. Türkiye’nin birçok ilinden 6-8 yaş arası satranç oyuncularının katıldığı şenlikte, çocuklar hem keyifli bir rekabet yaşadılar, hem de oyun ve aktivitelerle eğlendiler. Şenlik havasındaki etkinliğe katılan çocuklar, madalya ve armağanlarla ödüllendirildiler.

Şirinler yine Guinness’de

Dünya Şirinler Günü’nde, 24 saat içinde 11 ülkede Şirinler gibi giyinen en büyük kalabalık toplandı...

Sony Pictures Dünya Pazarlama Başkanı Marc Weinstock’un yaptığı açıklamaya göre, 25 Haziran Cumartesi günü, Şirinler’in yaratıcısı olan Peyo’nun doğum günü adına düzenlenen Dünya Şirinler Günü kapsamında, 11 ülkede 24 saat içinde çeşitli yerlerde Şirinler gibi giyinen en büyük kalabalık oluşturularak, yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırıldı!..
Temmuz sonundan itibaren tüm dünyada ve 5 Ağustos’ta da Türkiye’de vizyona girecek “Şirinler” filmi öncesinde, dünya çapındaki kutlama aktivitleri Sony Pictures Entertainment ve Sony Pictures Animation tarafından gerçekleştirildi... Şirinler’in hikâyesi Peyo tarafından yaratılan, 1958’de çizgi romanla başladı; daha sonra da televizyon ve sinemaya taşındı.

Daltonların Kaçışı

Yapı Kredi Yayınları, Red Kit’in maceralarını yayımlamaya devam ediyor

Daltonlar bir kez daha hapisten kurtulmuştur... Üstelik bu kez tünel kazarak değil, genel aftan yararlanarak. Şartlar ne olursa olsun, dürüst bir hayata meyletmeyeceklerini bilen Red Kit’in gözü üstlerindedir elbette. Ancak, birden sahneye çıkan Apaçiler olayların seyrini tamamen değiştirir. Rintintin’in de önemli rollerden birinde olduğu düşünülürse, maceranın çılgınlığını da Red Kit’in neler çektiğini de tahmin etmek zor olmayacaktır!..

EN KOMİK MARSIK ZIPIRLARI

Manav açan bir kaz müşterisine ne yapar?


768 bin 286 resim yarıştı