14.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:
YİĞİT KARAAHMET
Dolmabahçe'deki Süzer Plaza'nın girişi ve alt katı,
s-mall adı altında bir eğlence merkezine dönüştürülüyor. Plazanın Emlak ve Arazi Geliştirme Koordinatörü Baran Süzer, "Burası Süzer Plaza'nın içindeki yaşam merkezinin tamamı. İçinde restoranlar, barlar, kafeler, dükkanlar, butikler, sinema ve residence'lar bulunuyor. Buranın böyle bir eğlence merkezi olacağı belliydi. Başlarda alt katı boş bıraktık. İlk önce üst kattaki Chocalate, Margaux, Centro gibi yerleri kiraya vermeye başladık. Artık burada yeni bir restorana ve kulübe yer kalmadı. Başka projelerimiz var, mesela bir fitness center" diyor. Buradaki mekanların büyük bölümü bitirilen s-mall için salı gecesi bir parti verilecek. Süzer: "Salı gecesi burada 4 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. s-mall'daki her mekanın 50 kişilik bir davetli listesi olacak. Gecede üst katta Kerem Görsev çalacak. Alt katta da önce bir Latin grubu, arkasından da Deniz Seki sahneye çıkacak. Bütün restoranlar kendi mönülerinden ikramlarda bulunacak."
Süzer, s-mall içindeki mekanların da özenle seçildiğini söylüyor: "Buranın gündüz ağırlıklı, girenin çıkanın belli olduğu bir yer olmasını istedik. Mekanlar da ona göre seçildi. Mesela burada bir tane sosisli sandviççi var. Onun olduğu yeri de bir gece kulübüne verebilirdik ama o, etrafındaki yerlerle bir bütün oldu." Kısacası s-mall yakın zamanda adından çok söz ettireceğe benziyor. n
Eğlence değil sadece yemek var
Centro Bistrot, 12 Eylül'de açıldı. Mekanın işletmesini de Sermin Çapa yapıyor. Çapa, Centro'yu şöyle anlatıyor: "Burası sadece yemek yemek için düşünülmüş bir yer. İtalyan ve Çin yemekleri yapıyoruz. Artık her yerde bir eğlenceye rastlayabiliyoruz. Burada bu eğlence anlayışının olmasını istemedik."
Centro her gün saat 12.00-24.00 arası açık. Mekandan kişi başına içki dahil 40-45 milyon liraya çıkılabiliyor.
Tel: (0212) 243 89 54
s-mall'daki mekanlar
• Centro: Restoran-Bar
• Margaux: Restoran-Bar
• Chocolate: Restoran-Bar
• Niş: Restoran-Bar
• The Plaza: Kulüp-Restoran
• Çinili Sokak: Kafe-Restoran
• Red Room: Kulüp-Restoran
• Papa's Cafe: Kafe
• Biscotti: Kafe-Bar
• Bubble: Henüz açılmadı
En büyük ve en şık mekan
Mekanın giriş katındaki Margaux, görünüşe göre s-mall içindeki en büyük restoran-bar. Ön taraftan başlayıp arkaya doğru uzanan büyük bir alana kurulan restoran geçen yıl açıldı. Mekanın sahibi Kemal Koç, Margaux için "Çok şık bir yer. Kendini önemli hisseden insanlar geliyor" diyor.
Margaux'da kişi başı yemek fiyatı yaklaşık 60 milyon lira civarında. En çok talep gören yemek de 11 saatte pişen dana kavurma. Mekanda salı-cumartesi arası canlı müzik yapılıyor. Buraya yemek öncesi de geliniyor. 12.00-03.00 arası açık ama son müşteri gidene kadar bekleniyor.
Tel: (0212) 292 42 52
Merdiven altındaki kafe
Papa's Cafe alt kata inilen merdivenlerin hemen altında yer alıyor. Etrafı tavandan inen ince zincirlerle çevrili kafenin sütunları, el boyaması melek motifleriyle süslü. Kafenin sahibi Emin Aslan aynı zamanda bir avukat; gündüz işini bitirdikten sonra gece kafesine geliyor. Aslan, Papa's'ı şöyle anlatıyor: "Biz s-mall'un kalbi ve oksijen kaynağıyız. Eğlenirken, sıcaktan bunalanlar bize gelip oksijen alıyor. Mutfağımızda da 100 çeşit kahve, ev yapımı brownie, cheesecake ve pastalar bulunuyor. Mönümüz de Dünya mutfağından örnekler var. Yakında suşiyi de ekleyeceğiz. 15 metrelik özel bir barımız var, insanlar orada eğleniyor. 24 saat açığız. Burada bir anda üç mekanda beş farklı eğlenceye birden ulaşabiliyorsunuz."
Mekanda en çok salatalar ve makarnalar talep görüyor. Öğle yemeklerinde müşterilere yüzde 20 indirim yapılıyor.
Işıkların rengi sürekli değişiyor
3 Aralık'ta açılan The Plaza'nın ismini en son İbrahim Kutluay'ın doğum günü kutlamasıyla duyduk. Mekanın sahibi Erol Eyin burayı şöyle anlatıyor: "Biz 25 yaş üstü kesime hitap ediyoruz. Burası yemek servisinden sonra kulübe dönüşüyor. Ama isteyenler yemek yemeden de gelebiliyor."
The Plaza'ya girdiğinizde iki ayrı oturma bölümüyle karşılaşıyorsunuz. Sağ tarafta ise büyük ve renkli bar var. The Plaza'nın en önemli özelliği büyük ve ferah olması. Diğer bir özelliği de sürekli değişen ve duvarların rengini de değiştiren ışık sistemi. Bu sistemle 10 farklı atmosfer yaratılabiliyor.
Tel: (0212) 243 96 18
Taşlarla döşeli bir sokak kafesi
Çinili Sokak binadaki en sıcak yerlerden biri. Ortaklardan Neslihan Akiş bunu özellikle yaptıklarını söylüyor: "Burayı bir sokak kafesi gibi göstermek için yerlere beton döküp taş havası vermeye çalıştık."
Sergilenen çayları da isteyene satıyorlar. Buranın kafe havasında bir restoran olduğunu söyleyen Akiş, "Mönümüzde her türlü yiyecek var. Ama ev yemekleri ağırlıkta" diyor. Tel: (0212) 243 98 54
Atıştırmak için ideal
Mini bir alışveriş merkezinde ayaküstü bir atıştırma mekanı da olması gerekir tabii. Alt katta bulunan Biscotti, bu amaç için hazırlanmış bir yer. Mekanın kapısı yok. Büyük ve rahat turuncu oturma grupları orada duruyor. İsteyen gidip sosisli sandviçini yiyor, isteyen kahvesini içiyor. Yakında pizza da yapılmaya başlanacak. Mekanın üç ortağından biri olan Fuat Mizanoğlu, Biscotti'yi şöyle anlatıyor: "20 gün önce açıldık. Burası kafe-bar olarak hizmet veriyor. Gelenler ayak üstü bir şeyler atıştırıyor. Buradaki barlara ve eğlence merkezlerine girmeden çorba içip mantı yenebilecek bir yer bizimki... Otel personeli dahi gelip çay-kahve içiyor."
Biscotti 24 saat açık. Sahibi de koyu Galatasaraylı olduğu için Galatasaraylı futbolcular çok sık geliyor. Mekanda en çok satılan şey sosisli sandviç ve İtalya'dan gelen özel kahve çeşitleri.
Maç öncesi buluşma yeri
Süzer Plaza'nın ilk katında yer alan Chocolate geçen yıl açıldı. Uzun yaz gecelerinde epey popüler oldu. İşletme Müdürü Nükhet Türel, Chocolate'ı şöyle anlatıyor: "Belirli bir müşteri profilimiz yok. Herkes gelir. Maç ve sinema öncesi ve sonrasında çok kalabalık oluyoruz. Gerçek anlamda bir bistroyuz. Mekanımızda müzik var ama burası dans edilecek bir yer değil."
Tel: (0212) 252 45 37