Pazar Adrasan’dan Mersin’e doğru

Adrasan’dan Mersin’e doğru

22.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yine tam motosiklet sürmelik yollar. Bir yanda uçsuz bucaksız Akdeniz, bir yanda sarp yüksek dağlar

Adrasan’dan Mersin’e doğru

14. günde hoşça kal Adrasan. Bu sabah bisikletli gezgin sevgili Mustafa Çalbay (@mstfclby) 3 yumurtalı kahvaltıyı hazırlarken Lazona Camping işletmecisi sevgili Kadir, üç günlük yayılmaca çadır ve eşyayı toplayıp Vagabond’u tekrar yüklü hale getirmeme yardım etti. Sağ olsunlar. Erkin Yeşil’in (@deneme.tahtası) demlediği çaydan son bardağımı içtikten sonra yine onun yola çıkışımı kaydeden videosuyla Mustafa’ya, Kadir’e, Erkin’in güzel kızı Asya’ya, GS’ci Tolga’ya ve diğer karavanlı misafirlere el sallayarak oradan ayrıldım. Sağımda kalan yüksek dağları bulutlar sarmıştı. Çamyuva’ya kadar hafif yağmur yedim ve Antalya’ya vardım. İlk durağım Toros Dağlarının duayeni Günalp Kocakanat ustamızdı (Instagram: @tothetop). Şehir içinde güneş gözlüğü takılı ama vizor sıcaktan dolayı açıkken gözlüğün altından bir arı girip burnumun çatına vurdu. Bir de garibimin kopan bir şeyleri gözüme kaçtı. “No panic” dedim, acıya rağmen yolu kontrol ederek kenarda durdum ve soyunup ova ova bol jel uygulaması yaptım. Ya ilaç iyi geldi ya da iğne zehrini falan zerk etmedi bilemiyorum, az bir şişmeyle kurtardım. Sevgili Günalp ustamın yanında da gözümü iyice yıkadım. Hafif acının dışında bir şey kalmadı şükür...

Haberin Devamı

Adrasan’dan Mersin’e doğru

Fidan bağışlayana kitap

Neyse, Günalp ustamla çok keyifli bir sohbet ettik. “Toroslar, Yörüklerin İzinde Yükseğe” kitabını imzalayarak armağan etti. Doğa ile iç içe yaşamayı seven macera motosikletçilerinin güzel yanlarından biri olan doğaya sahip çıkma güdüsünün en güzel örneklerinden birini sergileyen Günalp Kocakanat üstat kitabını satıştan kaldırmış durumda. Kitabı edinmek isteyenlerin, hazırlanan ağaçlandırma projesine fidan bağışında bulunması gerekiyor. Sevgili ustam bu güzel projeyi hazırlarken bu yangın belaları hiç ortada yoktu. Şimdi bu güzel çaban çok daha da önemli oldu. Sağ ol, var ol güzel insan (ben de fidan bağışı için bilgi bekliyorum). Sonrasında, sevgili @zaferfatihozsoy ve @erkinyesil ile birlikte onun rehberliğinde bir Toroslar gezisi sözleşmesi yaptıktan sonra vedalaştık.

Haberin Devamı

Hasret gidermeler

Ardından Antalya’da yaşayan kardeşim Şükrü Kromer’e gittim. Hasret gidermenin sonrasında Side Kumköy’e geldim. Bu akşam kadim dostum, kardeşim Murat Öksüzcü’nün misafiriyim. O da eski bir iki teker sevdalısı. Ama konularımız çok çok daha geniş bir yelpazeye yayılı. Keyifli bir deniz sefasından sonra, ki ışık tutsun diye ekliyorum: Denizde boy hizasında 45 dakika sohbet etmişiz. Şimdi o mangalı ateşlerken ben de bu satırları yazıyorum. Şimdiden başladık, dost kardeşlerimizi arayıp sataşmalar yapmaya. Bir de Alman komşuları var. Bu gece sanırım Almancam da biraz eskiye doğru açılacak gibi. Murat kardeşim “yarın bırakmam” diyor. Heyhat, dur bakalim n’olacak!

Adrasan’dan Mersin’e doğru

Keyifli virajlar

15. gün: Dün gece sevgili Murat Öksüzcü ile en çok da çok yakın zamanda yitirdiğimiz can dostumuz Necati Ekmekçioğlu’nu andık. Hatırlarsınız ben bu yolculuğumu sevgili Necati kardeşimin anısına ithaf etmiştim... Ruhun şad olsun canım kardeşim.

Sabah 09.00 gibi kalktım, sevgili Murat’ın hazırladığı nefis tostu yedikten sonra Alman komşularla da vedalaşarak yola koyuldum. Aman Allahım, dün yağmur varken bugün kavurucu sıcak! 15. sürüş günümde Alanya’yı geçtikten sonra daha önce hiç gitmediğim parkura girdim. Gazipaşa’dan sonra yol çok keyifli virajlarla karşıladı beni. Yine tam motosiklet sürmelik yollar. Bir yan uçsuz bucaksız Akdeniz, bir yan sarp yüksek dağlar. Çok ama çok güzeldi. Mesela daha önce muz ağacı görmüştüm ama göz alabildiğine muz ağacı tarlaları görmemiştim. Anamur Kalesi, Akdeniz’de olan petrol arama gemimiz, Silifke, Kızkalesi bugünkü görsel hoşluklardı. Yalnız Taşucu fena rutubetliydi. Onun dışında gerek yüksek yerler gerekse deniz seviyesi güzel esintiliydi. Silifke’de beni 2-3 gündür buluşmak için haberleştiğimiz “Aileyiz Biz Motosiklet Kulübü” kurucusu sevgili Erdinç ve eşi Gülperi Güven (Facebook: Erdinç Peri Güven) karşıladı. Evlerinde kahve ve bahçelerinden toplanmış leziz meyveler eşliğinde sohbet ettik. Gören ilk defa karşı karşıya geldiğimize inanmaz. O denli samimi ve sıcak 1-2 saat geçirdik. Malum gelenek; karşılıklı sticker alışveriş seremonimizi tamamladıktan sonra Kızkalesi’ne gelip hafif bir yemek yedim ve pansiyona yerleştim. Yarın Mersin’de Vagabond’un bakımı var. Sonra Adana’ya gireceğim. Uzun zamandır karşılıklı takipte olduğumuz Sezi Toprakçı (Instagram: @thesezi) ile buluşacağız.

Haberin Devamı

Adrasan’dan Mersin’e doğru

Haberin Devamı

“Aileyiz Biz Motosiklet Kulübü” kurucusu sevgili Erdinç ve eşi Gülperi Güven’le.

Yol maceramın daha fazla detayına Instagram: Oskrom ve Facebook: Osman Kromer hesaplarından ulaşabilirsiniz. Haftaya, bir sonraki durağım Adana ve ardından Hatay Arsuz’da görüşmek üzere hoşçakalın.