Pazar Alaçatı’da ‘Yaşa, fark et ve harekete geç’

Alaçatı’da ‘Yaşa, fark et ve harekete geç’

29.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Gastronomi, kültür ve sanat alanında üç gün boyunca keyifli bir yolculuk sunan Tasting Alaçatı festivaline geri sayım başladı

Alaçatı’da ‘Yaşa, fark et  ve harekete geç’

2018 yılından bu yana her yıl doğanın içinde, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve özel işletmelerde gerçekleşen Tasting Alaçatı, bu yıl 10,11,12 Eylül tarihlerinde kapılarını açıyor. Gastronomi, kültür ve sanat alanlarında bölgenin lezzetlerini, doğal güzelliklerini, ve değerlerini ön plana çıkaran etkinlikler her yıl farklı temalarla hazırlanıyor. Bu yıl “Sürdürülebilirlik ve Farkındalık” ekseninde hazırlanan organizasyonun sloganı “Yaşa, fark et ve harekete geç.”

Haberin Devamı

9 Eylül’deki açılış gecesinde “Tüm zamanlara dair” temasıyla Semiha Berksoy, yaşamı ve eserleriyle kızı Prof. Zeliha Berksoy’un anlatımıyla anılacak. Bernadet Otel’de gerçekleşecek olan gecede tasarımcı Ezra ve Tuba Çetin, Berksoy’un yaşamından ilhamla hazırladıkları koleksiyonu sergileyecek. 10 Eylül akşamı Before Sunset’te gerçekleşecek gala yemeğinde Belçikalı misafir şef Elliott Van de Velde ve şef Sedat Arslan, atıksız sofralar temalı özel bir menü sunacak. Urlachi Farm’ın ev sahipliğinde 11-12 Eylül arasında düzenlenecek Nasuh Mahruki ile “Aile Doğa Kampı”nda kampçılık eğitimine dair bilgilerin yanı sıra doğa yürüyüşü, ateş başı sohbeti ve yıldızlarla yön bulma gibi aktiviteler yapılacak. Etkinlikler için www.tastingalacati.com üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.