Pazar Anne babaların yıl sonu notları

Anne babaların yıl sonu notları

31.12.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Her yıl sonu kendimizi gözden geçirme, değerlendirme ve yenilenme için bir fırsat. Ebeveyn olarak 2023 nasıl bir yıldı? Çocuğumuzla ilişkimizde neler öğrendik? 2024’te neler yapmayı hedefliyoruz?

Anne babaların yıl sonu notları

Zeynep işman - 2023 hepimiz için olduğu gibi benim açımdan da zorlu bir yıldı. Depremin acısı, endişesi tüm yıla yayıldı; sanki her yıldan daha hızlı geçti. Bu kaotik süreçte, kızım ortaokula başladı. Bu, onun büyüme yolculuğunda büyük bir adımdı ve elbette ilişkimize de yansıdı. Çok doğal ve sağlıklı olarak, benden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Daha sık tartışır olduk. Ama anlaşmazlıklara çözüm üretmeye ve orta yolu bulmaya dair birbirimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. En önemlisi de kırgınlıkları onarmasını bildik. 2024, anneliğimin 11’inci yılı; yeni deneyimler ve öğreneceklerim için heyecanlıyım. Yeni yılda dileğim kızımı daha çok dinleyip, daha çok anlayabilmek. Şef Arda Türkmen, Milli Jimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, oyuncu Bennu Yıldırımlar, Aslı Tandoğan ve Didem Uzel’e çocuklarıyla ilişkilerindeki farkındalıklarını sorduk.

Haberin Devamı

Anne babaların yıl sonu notları

Bennu Yıldırımlar

Sanırım dünyanın da gidişatı dâhil olmak üzere; tüm endişeleri, beynimizdeki soruları ve çözüm olabilecek düşünceleri, bıkmadan usanmadan paylaşabilmeyi, daha incelikli öğrenmekle geçti 2023. İnsan olabilmek ve bunu sürdürebilmek; yine ve yeniden; gerçeğin ve adaletli olabilmenin önemini hissederek! 24 yıllık ebeveynlik, en başından beri böyle devam ediyor. Umut dolu geleceğimizden daha emin olduğumuz bir yıl diliyorum hepimize.

Anne babaların yıl sonu notları

Didem Uzel

2023 zor bir yıldı; depremler, savaşlar gördük. Tüm bunlar çocuğumuzla olan ilişkimizi etkiledi. Katı, kuralcı ve muhafazakâr bir anne iken, şu anda esnek, sevgi dolu; onu sarmalayan bir anneyim. Oğlum Aslan 8 yaşında ve ikili ilişkilerimizde, dengeli bir ebeveyn ilişkisi yaşamayı diliyorum. Ona bu dünyada iyi bir insanın niteliklerini vermeye niyet ediyorum.

Haberin Devamı

Anne babaların yıl sonu notları

Arda Türkmen

2023 babalığı doya doya yasadığım ilk senem, kızımın gelişmesini anbean izledim. Vicdanlı bir insan olmaya gayret ediyorum, kızımın hayatıma girmesinden sonra ekstra vicdanlı oldum diyebilirim. Kızımla iletişimimi, yetişkin bir bireyle kurduğum gibi kurmaya gayret ettim. Hep konuştum, o bir şeyler anlatmaya çalıştığında da dinledim. 2024 senesinde de onunla her anımı dolu dolu geçirmeye, büyüdüğü her gün yanında olmaya gayret edeceğim.

Anne babaların yıl sonu notları

Aslı Tandoğan

Benim için 2023, Arya ile Atlas’ın büyümeleri ve gelişimleriyle güzelleşen bir yıl oldu. Çocuklar büyüdükçe paylaşımlar daha da anlamlı oluyor. Gözlemlediğim en önemli şey, olaylara bakış açıları. Dünyayı çok hızlı keşfedip çok hızlı algılıyorlar ve bazen “Nasıl bu kadar analitik düşünebiliyorlar?” diyorum. Yani bana bakış açımın genişlemesini öğretiyorlar diyebilirim. 2024’te tüm çoçukların yüzlerinin gülmesini istiyor, herkese sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum.

Anne babaların yıl sonu notları

Göksu Üçtaş Şanlı

Anne olarak kızımı destekleyip, ona sevgiyle ve güven duyarak yaklaştığım zaman, ayakları yere güçlü basan, kendine daha çok güvenen ve başarmak için çok çalışan bir kız çocuğum olduğunu gördüm. 2024’ten beklentim en başta sağlıklı olması. Huzurlu, erdemli ve ahlaklı bir birey olmasını temenni ediyorum.