Pazar Ben Bond, James Bond! Bunlar da arabalarım...

Ben Bond, James Bond! Bunlar da arabalarım...

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cuma günü vizyona girecek 24’üncü James Bond filmi “Spectre” için Aston Martin konsept bir otomobil üretti. “Spectre”yi ve konsept DB10’u izlemeden önce 007’nin muhteşem arabalarını hatırlayalım

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...

James Bond dendiği zaman aklınıza ne geliyor? “Dünyayı yok et butonu”nun peşindeki kötü adamların korkulu rüyası, 007 kodlu bu İngiliz ajanı her zaman güzel kadınlar, şık takım elbiseler ve martini’siyle hatırlanıyor. Tabii bir de arabalarıyla... Bu ezber cuma günü vizyona girecek Bond filmi “Spectre”dede bozulmuyor. Üstelik bu filmde Bond, DB10 adıyla anılan konsept bir Aston Martin ile karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

Aston Martin ile James Bond işbirliği 1964 yapımı “Altınparmak” filmi ile başladı. Filmlerde karşımıza çıkan tüm bu modeller satışa sunulmuş arabalardı. Yeni DB10 bu açıdan farklı. Çünkü bu bir konsept ve satışa çıkmayacak. DB10’dan şimdiye kadar sadece 10 adet üretilmiş. Sekiz tanesi filmde kullanılmış. Büyük ihtimalle de pert edilmiş... İki DB10 ise reklamlar için üretilmiş... Parası olan meraklılarına müjde: 11’inci DB10 önümüzdeki yıl açık artırmaya çıkacak ve elde edilen gelir bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Kaslı ama asil...

Aston MartIn DBS

Amerikan kaslı arabaları hatırlatsa da İngiliz asaletini de taşıyor. DBS’nin en önemli özelliklerinden biri sadece bir kez James Bond’u canlandırma fırsatı yakalayan Avustralyalı aktör George Lazenby tarafından kullanılmış olması...

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


Tek Amerikan...
Ford Mustang Mach 1
1971 yapımı “Ölümsüz Elmaslar” filminde görüldü. James Bond’un kullandığı tek Amerikan otomobili olarak da tarihe geçti. Esasen Bond kızı Tiffany Case’e aitti...

Biraz da yuppi olsun
BMW Z8
Pierce Brosnan’ı Bond rolünde izlediğimiz 1999 yapımı “Dünya Yetmez” filminden... BMW Z8’in James Bond’u “yuppi” gösterdiği öne sürülmüştü o yıllarda. Haklılar!

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


En fantastik araç!
Lotus EsprIt
1977 yapımı “Beni Seven Casus”un gerçek yıldızı. Başlıkta “araç” kelimesini kullandık çünkü su altında da gidiyor. Tesla Motors ile PayPal’ın kurucularından Elon Musk bu aracı 2013’te 860 bin dolara satın almıştı...

Yeni nesil Aston Martin
Aston MartIn VanquIsh
“Başka Gün Öl” filminde kullanıldı. Film Bond serisinin en zayıf halkalarından biri olabilir ama yeni nesil Aston Martin’lerden Vanquish için aynısı söylenemez.

Yönetmen Mendes:
“Arabanın tasarımında benim de payım var”
Aston Martin, DB10’u tasarlarken yönetmen Sam Mendes’in de fikirlerini almış. Mendes “Tasarım sürecine katkıda bulunduğumu hissettim” diyor: “Tasarımın sade olmasını istedim. Üretim tarihi tahmin edilememeli. 1970’li yılların başından bugünlere uzanan tarihin bir noktasında üretilmiş gibi hissettirmeli...”

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


Asyalı güzel!
Toyota 2000GT
1967 yapımı “İnsan İki Kere Yaşar”ın yıldızı. O zamanların James Bond’u Sean Connery’nin favorisi... Filmde tavanı kesilerek kullanılmıştı.
Lüks değil ama sevimli
CItroen 2CV
“Yalnız Senin Gözlerin İçin” filminde kullanılan bu sevimli araç James Bond’un kullandığı en hızlı ya da en lüks araba olmayabilir ama bizce en sevimlisi. Üstelik James Bond serileri içindeki en sıkı arabalı takip sahnelerinden birinde de imzası var.

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


Daha güçlü, daha hızlı
Aston MartIn V8 Volante
James Bond’un daha hızlı ve daha güçlü bir Aston Martin ile karşımıza çıktığı “Gün Işığında Suikast” filminden... Timothy Dalton’un 007 olduğu yıllar... Bu araba da Bond’a özgü oyuncaklarla doluydu...

Yazarın da favorisi
Bentley
James Bond karakterinin yaratıcısı Ian Fleming’in bir araba tutkunu olduğu sır değil. Fleming’in favori markası Bentley’di. Kitaplarda da kendine yer bulan bu marka, “Rusya’dan Sevgilerle” ve “Asla Asla Deme” filmlerinde de kullanıldı. Fotoğraftaki 1936 model Bentley’nin
en önemli özelliğiyse telefonu...

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


4.6 milyon dolara satıldı
Aston MartIn DB5
İlk kez 1964 yapımı “Altınparmak” filminde kullanıldı. Makineli tüfekler, James Bond’a özgü oyuncaklar ve fırlatılabilen bir koltukla süslenmişti. Bu araç “Spectre”den bir önceki James Bond filmi “Skyfall”da tekrar göründü. 2010’daki açık artırmada da 4.6 milyon dolara satıldı.

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...


İstanbul sokaklarında...
Land Rover Defender
2012 yapımı, 23’üncü Bond filmi “Skyfall”un İstanbul sahnelerinde kullanıldı. Sürücü koltuğunda ise Eve Moneypenny vardı.

Ben Bond, James Bond Bunlar da arabalarım...