Pazar Boğaz manzaralı "modern" kafe

Boğaz manzaralı "modern" kafe

23.01.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karaköyde yeni açılan İstanbul Modern Sanat Müzesinin giriş katında yer alan ve Boğaza nazır İstanbul Modern Cafe günün her saatinde tıklım tıklım

Boğaz manzaralı  modern kafe

Müzeyi gezdikten sonra mola verebileceğiniz bu kafenin dekorasyonuna müzede olduğu gibi Tabanlıoğlu Mimarlık Grubu imza atmış. Özkanca "Kafenin müzeden farklı bir çizgide olmasını istemedik. Bu yüzden kırmızı, beyaz renklerde minimalist bir dekorumuz var" diyor. Kafede aynaların önündeki koltuklu bölümlerin ve yemek de yenilebilen barın dışında pencere kenarında küçük masalardan oluşan bir bölüm de bulunuyor. Geçtiğimiz ay açılan Karaköydeki İstanbul Modern Sanat Müzesinin giriş katında bulunan İstanbul Modern Cafe, Boğazın en güzel manzaralarından birine sahip. Aynı zamanda Loftun da işletmecisi olan Umut Özkanca tarafından işletilen mekan yalnızca müze ziyaretçilerine değil, dışarıdan gelenlere de açık. "Loftun konsepti buraya uymazdı çünkü burası her kesimden insanın geldiği bir müze" diyen Özkancanın hazırladığı İstanbul Modern Cafenin mönüsü Türk ve dünya mutfağı yemeklerinden oluşuyor. Özkanca müzeyi ziyaret eden turistler nedeniyle mönüde Türk mutfağından da örnekler sunmak istediğini söylüyor. Mantı, suböreği, zeytinyağlı pazı sarma ve kereviz gibi lezzetler hem turistlerin hem Türk müşterilerin en çok sipariş ettiği yemekler arasında. Mönü başlangıçlar, sandviçler, salatalar, et ürünleri, makarnalar, tatlılar ve alkollü, alkolsüz içecekler olmak üzere yedi bölüme ayrılıyor. Seçenekler içinde İnegöl köfte de var hamburger de... Özkanca müzenin içinde yer aldıkları için kısık sesli müzik çaldıklarını belirtiyor, "Eski parçalar ve chill out tercih ettiğimiz türler" diyor. 80 kişi kapasiteli kafede her zaman ama özellikle öğle saatlerinde ve hafta sonları yer bulmak çok güç. Müzeye gelen ziyaretçilerin yanı sıra öğle saatlerinde burayı çevredeki işyerlerinde çalışanlar da tercih ediyor. Özkanca "Loft müşterileri de sıkı müdavimlerimizden" diyor. "Müzeye hiç uğramadan sadece kafeniz için buraya gelenler var mı?" sorumuzu ise şöyle yanıtlıyor: "Müzeye sadece mekanımızda oturmak için gelen olduğunu sanmıyorum. Sadece bu niyetle gelen varsa bile müzeyi görüp gezmeden dönmediklerini umuyorum." Mönüde İnegöl köfte de var hamburger de... Haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet veren kafe şubat ayının ilk haftasından itibaren saat 02.00ye kadar açık olacak. Şu anki mönüden farklı olarak yeni bir akşam mönüsünün sunulacağı kafe için Özkanca şunları söylüyor: "Dünyadaki diğer örneklerinde olduğu gibi müze içindeki mekanlar öğlenleri kafe akşamları restoran olarak hizmet veriyor. Dünyanın en güzel manzarasına sahip olan bu mekan da gelecek aydan itibaren akşam saatlerinde bir restoran havasında olacak. Akşam yemeği mönüsünün fiyatları öğle yemeği mönüsünden daha pahalı olacak. Çünkü uluslararası mutfağa sahip, deniz mahsulleri ağırlıklı, iddialı bir restoran mönüsü hazırlıyoruz. Akşam mönüsüne daha sanatsal bakıyorum çünkü yemeğin de bir sanat olduğunu düşünüyorum." Özkanca mekanın bir kulüp atmosferinde olmayacağını çünkü müzenin çizgisine zarar vermek istemediklerini de sözlerine ekliyor. Şubattan itibaren akşamları restoran havasında olacak, saat 02.00de kapanacak Mövenpick Hotel İstanbul barmenleri kahveleri likör ve soslarla birleştirerek altı yeni çeşit kahve hazırladı. 08.00-02.00 saatleri arasında açık olan Baradox Barda tadabileceğiniz kahveler arasında amaretto sosu, sıcak süt ve konyakla hazırlanan Sweet Clouds ile vanilyalı dondurma, Absolut Vanilla, espresso ve şeker şurubu içeren In the Middle gibi seçenekler var. Altı çeşit likörlü, soslu kahve Hyatt Regency İstanbulda 30 Ocaka kadar devam edecek Martini Günleri, The Libraryde gerçekleştiriliyor. Barda hazırlanan martinilerinizi şömine önünde içebilirsiniz. Her gün 18.00-02.00 saatleri arasında yapılacak etkinlikte tüm martini çeşitlerinin fiyatı 22 YTL. Şömine önünde martini keyfi Boğaz manzarasına sahip Ortaköydeki G by Karaf, bar ve restoran olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Dekorasyonunu Eren Talunun yaptığı balık restoranında yiyebileceğiniz yemekler arasında karışık biberli hafif acılı kıvırcık kalamar, karidesli ve pazılı mantar dolma ve cevizli ızgara helva var. Ayrıca burada isteğe bağlı olarak fiks mönüler de hazırlanıyor. Ortaköyde denize karşı balık İkinci Bahar, müşterilerine kebap çeşitlerinden tencere yemeklerine, ızgaralardan fırın yemeklerine pek çok alternatif sunan bir adres. Kanlıcadaki mekanda hafta sonları açık büfe kahvaltı veriliyor. Kanlıcada kebap ve tencere yemekleri