Geri Dön
PazarCobbler

Cobbler

Cobbler

Kaan Yarman - MALZEMESİ:

Alt katman için:

125 gram yabanmersini

125 gram frambuaz

50 gram şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

1 limonun kabuğunun rendesi

14 gram un

Üst katman için:

150 gram un

1 çimdik tuz

6 gram kabartma tozu

2 gram karbonat

35 gram şeker

110 gram tereyağı

1 adet yumurta

60 mililitre süt

Üstün üstü için:

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı su

2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI: Alt katman için:  Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra 16 santimetre çapında yuvarlak bir kalıba yayıp kenara park edelim.Üst katman için: Un-tuz-kabartma tozu-karbonat-şeker beşlisini rondoda iki tur çekelim. Üstüne buz gibi tereyağını ekleyip hepsi kum gibi olana kadar bir tur daha çekelim. Ardından yumurta ve sütü ekleyip hamuru iyice karıştıralım. Yapış yapış hamuru unlu tezgâha alıp üstünü de unladıktan sonra 1 buçuk santimetre kalınlığında açalım. Açtığımız hamurdan minikli dikdörtgenler kesip kalıbın üst katına döşeyelim.Üstünün üstü için: Yumurta ve suyu çırpıp üst katmana tamamen sürelim. Üstüne şekeri serpip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Dışarıda soğumaya 15 dakika ılımaya bırakıp dondurma ekleyerek afiyetle yiyelim.

Günün manisi

Canınız hafif bir tatlı çektiyse eğer
Biraz da bozsun derseniz ezber
Hiç problem değil
Karşınızda dünyalar güzeli cobbler

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler