04.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Kaan Yarman - MALZEMESİ:
Alt katman için:
125 gram yabanmersini
125 gram frambuaz
50 gram şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limonun kabuğunun rendesi
14 gram un
Üst katman için:
150 gram un
1 çimdik tuz
6 gram kabartma tozu
2 gram karbonat
35 gram şeker
110 gram tereyağı
1 adet yumurta
60 mililitre süt
Üstün üstü için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı su
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI: Alt katman için: Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra 16 santimetre çapında yuvarlak bir kalıba yayıp kenara park edelim.Üst katman için: Un-tuz-kabartma tozu-karbonat-şeker beşlisini rondoda iki tur çekelim. Üstüne buz gibi tereyağını ekleyip hepsi kum gibi olana kadar bir tur daha çekelim. Ardından yumurta ve sütü ekleyip hamuru iyice karıştıralım. Yapış yapış hamuru unlu tezgâha alıp üstünü de unladıktan sonra 1 buçuk santimetre kalınlığında açalım. Açtığımız hamurdan minikli dikdörtgenler kesip kalıbın üst katına döşeyelim.Üstünün üstü için: Yumurta ve suyu çırpıp üst katmana tamamen sürelim. Üstüne şekeri serpip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Dışarıda soğumaya 15 dakika ılımaya bırakıp dondurma ekleyerek afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Canınız hafif bir tatlı çektiyse eğer
Biraz da bozsun derseniz ezber
Hiç problem değil
Karşınızda dünyalar güzeli cobbler