Pazar Çocuklar meyveyi sadece markette görmesin

Çocuklar meyveyi sadece markette görmesin

02.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nun yeni sanat merkezi SALT’ta çocuklar için farklı bir aktivite düzenleniyor. Tohum Hasadı adı verilen çalışmalarda çocuklar tohum toplamayı, kurutmayı, korumayı öğreniyor

Çocuklar meyveyi sadece markette görmesin

SALT Beyoğlu’nun yenilenen bahçesinde düzenlenen çocuklara yönelik programlar Tohum Hasadı adlı atölyeyle devam ediyor. Pelin Demireli’nin işbirliğiyle yapılan etkinlikler ücretsiz olarak düzenleniyor ve yaklaşık iki saat sürüyor. Programla bağlantılı olarak SALT Beyoğlu’nun bahçesini tasarlayan Fritz Haeg’in Londra ve Los Angeles’ta yürüttüğü “Edible Estates (Yenilebilir Mülkler)” isimli bahçe projelerini tanıtan filmler de çocuklara gösteriliyor. Atölyenin bundan sonraki tohum hasadı etkinliğiyle ilgili SALT Beyoğlu’nun iletişim danışmanı Şeyda Çetin ile konuştuk. Bu aktivite ile ilgili tarih ve diğer detayları internette www.saltonline.org adresinden veya (0212) 292 76 05 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

* Çocuklara yönelik etkinlik fikri nasıl oluştu?

Büyük bir şehirde de olsa insanların kolaylıkla kendi kendilerine “yenilebilir” bitkiler yetiştirmesinin mümkün olduğuna inanan Fritz Haeg ile Pelin Demireli’nin fikriyle ortaya çıktı. SALT’ın çocuklara yönelik “Yorumlama Programı”nın bir parçası olarak da devam ediyor. Pelin Demireli gözetiminde yapılıyor ve 12 yaş altı çocuklar katılabiliyor.

* Tohum Hasadı etkinliğinde çocuklar ne tür aktiviteler yapıyor?

Gelecek sezonda yeniden dikilmek üzere tohum toplamayı, kurutmayı ve korumayı öğrendiler.

* Katılmak için herhangi bir şart gerekiyor mu?

Hayır, bu atölyeye 12 yaş altı her çocuk ve aileleri katılabilir. Etkinlik herkese açık, önceden rezervasyon yapılması da gerekmiyor.

* Bu etkinliklerin amacı nedir?

En genel anlamıyla, çocukların yiyeceklerin nereden geldiği, nasıl yetiştirildiği bilgisine sahip olmaları önemli. Özellikle şehirde büyüyen çocuklar, yiyecekleri markette görüyor. Bu atölyeler sayesinde tohumdan başlayan tüm gelişme hikayesine şahit olma imkanları oluyor.

* Çocuklara yönelik gelecekteki etkinliklerinizden bahseder misiniz?

Her ay çocuklar için bahçede iki adet atölye çalışması yapacağız. Bazıları herkese açık olacak, bazılarını ise çevredeki okullarla özel programlar şeklinde organize edeceğiz. Çok yakın gelecekte lise öğrencileri için de benzer atölye çalışmaları planlanıyor.

Haberin Devamı

Koşu bandı alanların birer dikili ağacı olacak

Ünlü spor aletleri markası Voit’un Türkiye’de satışını yapan İnterspor TEMA Vakfı’nın erozyon ve çölleşmeyle mücadele organizasyonlarına destek vermek için İzmir Beydağ ağaçlandırma sahasına 5 bin fidan bağışlayarak orman oluşturmayı amaçlıyor. Voit, Avrupa Birliği tarafından dikte edilen; elektronik cihaz üretiminin çevreye zarar vermemesi için sağlığa zararlı maddelerin elektronik ürünlerdeki kullanım miktarlarını kısıtlayan ve geri dönüşümlü malzemelerden üretimi destekleyen koşu bantlarıyla çevreci bir seri oluşturuyor. Marka, ekim ayı süresince bu koşu bantlarından satın alan her bir müşterisi adına bir fidanı toprakla buluşturacak.
Dikilen bu fidanlar için Voit müşterileri adına hazırlanan özel sertifikaları adreslerine ulaştırılacak.


Dünya Hayvanlar Günü kutlanıyor

Haberin Devamı

Kedi ve köpek mama markası Goody Dünya Hayvanlar Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğuna ve beslenmelerinin önemine dikkat çekmeyi hedefliyor. 1931 yılından beri her yıl 4 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Hayvanlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle karşılıyor. “Sevimli dostlarımızı seviyoruz” temasıyla düzenlenecek “Dünya Hayvanlar Günü” etkinlikleri bugün Bağdat Caddesi’nde gerçekleşecek. Kutlamalar çerçevesinde mim gösterisi sergilenecek, bando ekibi ve çeşitli gösterilerle eğlenceli bir etkinlik sunacak. Ayrıca 4 Ekim’e kadar büyük marketlerde Goody mamaları özel indirimlerle satışa sunulacak. Aynı zamanda hayvanlar için sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanacak, kedi-köpeklerin dengeli şekilde beslenmeleri, doğru kaloriyi almaları için neler yapılması gerektiği anlatılacak.

Haberin Devamı

Pazarda giysiler takas edilecek

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği 8 Ekim Cumartesi günü tüketimi azaltmak, gardırobunuzu sadeleştirmek için Şişli %100 Ekolojik Pazar’da kıyafet takası düzenleyecek. Dernek kullanılmayan kıyafetlerin değerlendirilmesi, aşırı tüketim yerine takası desteklemek ve insanların bu etkinlikle tanışmasını sağlamak için böyle bir projeye girişti. İsteyen herkesin katılabileceği bu etkinliğe katılımcıların belli şartlar altında kıyafetlerini getirmeleri gerekiyor: Katılımcılar elbiselerini askılarıyla birlikte getirmeli; elbiseler az giyilmiş, yıkanmış ve ütülenmiş olmalı; en önemlisi ise giysilerin kürk veya deri malzeme içermemesi.