Pazar"Derya-deniz" İzmir

"Derya-deniz" İzmir

02.01.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eğer yolunuz İzmire düşerse Deniz lokantaları ile Derya Lokantasına uğrayın. İzmirin balık mutfağının ve servisinin farklı olduğunu göreceksiniz

Derya-deniz İzmir

İnciraltındaki Üçkuyular vapur iskelesinden kalkan arabalı vapurlar Karşıyakaya gidip geliyor. Vapur iskelesinin üst katındaki lokantayı yedi yıl önce Deniz lokantalarının işletmecisi Yılmaz Çelikkaya kiralamış. İşletmenin sorumluluğunu İstemi Öztürk ve Sabri Çelikkaya üstlenmiş.Derya Lokantası balık ağırlıklı bir lokanta... Aşçıbaşı Hasan Gezgincinin Ege yöresi otları ile hazırladığı özel yemekler dışında farklı balık yemekleri var. Sütlük denilen pek lezzetli yemek, erkek balığın koç yumurtasıyla hazırlanıyormuş. Aşçıbaşı sütlü balığı, pullu balığı, balık pastırmasıyla övünüyor.Biz barbun ızgara yedik. Barbunlar Seferihisarın Sağacık mevkiinde yakalanıyormuş. Her biri 300-400 gram ağırlığındaki barbunlar pek lezzetliydi. Bir kişinin bitiremeyeceği büyüklükteydi.Servisten memnun kaldık. Servis şefi Mahmut Kaya, lokantada yemek yiyenlerin kişi başına ortalama 40 ile 60 YTL arasında ödeme yaptıklarını söyledi.İzmire gidince Deniz Lokantasına uğramamak olmaz. Deniz Lokantasından sonra Karşıyaka Deniz Lokantasını ve de Derya Lokantasını açan Yılmaz Çelikkaya, "babadan lokantacı". Aslen Bolulu. Babası Sabri Çelikkaya yıllar önce İnciraltı Belediye Gazinosunu işletirmiş. O da 1960 yılında babasının yanına gelmiş. Sonra İzmir Palas Otelinin altında 1981 yılında Deniz Lokantasını açmış. Şimdilerde üç oğlu da ona yardım ediyor. Sabri, Derya Lokantasında; Ercan, Karşıyakadaki; Metin, Kordondaki Deniz Lokantasında. Geçen hafta İzmirde, Milliyetin Kariyerim ekinin tanıtımı vesilesiyle Milliyet ailesi, İzmirin önde gelen işadamlarıyla birlikte oldu. İzmirin İnciraltı mevkiindeki çok katlı yeni Crowne Plaza Otelinde toplantı yaptık. Toplantıdan sonra Derya ve Deniz lokantalarında İzmirli işadamlarıyla yemek yedik. Sohbet ettik. Kordondaki Deniz Lokantasının kapalı bölümü de güzel ama havanın güzel olduğu günlerde bahçesinde oturmak pek zevkli oluyor. Öğle saatlerinde Milliyetin İzmir Temsilcisi Bülent Zarif ve günlük Milliyet İzmir eki yazarı Deniz Sipahi ve de İzmirin önde gelen işadamlarıyla bir masanın etrafına sıralandık... Hem İzmirde olan bitenleri konuştuk hem de yemek yedik.Hava güzeldi. Güzel havada İzmirli aileler de lokantaya gelmişti. Uzun süredir göremediğim İzmirin eski sanayici ve bankacılarından Melih Özakatı, eşini, çocukları ve torunlarını görme şansım oldu.Yılmaz Çelikkayanın sürprizi, Bodrumdan getirilen dilbalığını yedik. Bu aylar Bodrumun Türkbükü Koyundan çıkan dilbalığının tadına doyum olmaz. Bu balığın eşi de başka yerlerde bulunmaz. Balıktan önce, Egenin yeni yeni piyasaya çıkan küçük enginarlarını tattık. Lokum gibi özel lakerda yedik. Masamızda Tarişten Cahit Çetin ve Fatih Cenikli vardı. Bize Tarişin yeni ürün sızma zeytinyağını tattırdılar.Kordondaki Deniz Lokantasının aşçıbaşısı Hayrettin Meydan ve işletme müdürü Mehmet Özdemir, kuruluşundan bu yana lokantanın mutfağında ve servisinde istikrarı sağlayan ve koruyan kişiler...İzmire yolunuz düşerse Deniz lokantaları ile Derya Lokantasına uğrayın. İzmirin balık mutfağının ve servisinin farklı olduğunu göreceksiniz. Tabii sadece balık farklı değil. Egenin zeytinyağıyla hazırlanan otları ve sebzeleri de farklı... Egenin sadece balıkları değil, otları ve sebzeleri de farklı

KEŞFETYENİ
Ünlü oyuncu evlilik yolunda ilk adımı attı!
Ünlü oyuncu evlilik yolunda ilk adımı attı!

Cadde | 19.05.2025 - 15:56

Oyuncu Furkan Kızılay, evlilik yolunca ilk adımı atarak sevgilisi Tutku Yılmaz ile nişanlandı.

Yazarlar