Pazar “Düğün tasarlamak bir öykünün kahramanı olmak gibi”

“Düğün tasarlamak bir öykünün kahramanı olmak gibi”

06.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Romantik düğünlerin perde arkasını anlatan bir etkinlikle tasarımlarını sergileyen Özlem Süer “Yaşamı kutlayarak taçlandırmanın en önemli durağı düğünler” diyor.

“Düğün tasarlamak bir öykünün kahramanı olmak gibi”

Otuz yılı aşan moda serüveninde yıllardır tasarımlarıyla bizi romantik bir yolculuğa çıkaran Özlem Süer geçtiğimiz günlerde Four Seasons Hotel Bosphorus ile yaptığı iş birliğiyle 40 gelinlikten oluşan Özlem Süer White koleksiyonunu farklı bir konseptle sundu. Bosphorus Ballroom’daki etkinlik yeni senenin gelinlik ve düğün trendlerinden ikram ve ağırlama detaylarına adeta bir sahne arkası kurgusuyla hazırlanmıştı. Proje koordinatörlüğü Ümit Temurçin tarafından yürütülen konseptte sadece gelinlik değil bir düğünün en önemli detayları arasında yer alan saç-makyaj, ikram, dekorasyon, mücevher, müzik gibi detaylar yaratıcı bir kurgu ile sunuldu. Süer ile gelinlik koleksiyonundan yola çıkarak düğünlerdeki yeni trendleri konuştuk.

Haberin Devamı

Özlem Süer White koleksiyonunuzda öne çıkan detaylar neler?

Four Seasons Hotel Bosphorus’un görkemli ortamında farklı stilleri öne çıkarmayı amaçladık. Her biri emek dolu ağır parçalardan, artık imzamız haline gelen drapajlı gelinliklere, dış mekân düğünleri için uçuşan parçalardan salon davetlerine yakışacak olgunluk ve işçilik dolu gelinliklere kadar her şeyi görebileceğiniz bir koleksiyon. Danteller, jakarlar, ipekler, özel el işlemelerinden el dokuması kumaşlara kadar tasarımla beraber malzemelerin de dokunuşu büyük. Dev kollar, omuzlar, derin V’ler, dikkatle tasarlanmış yaka ve omuz detayları ile vazgeçilmez uzun kuyrukların çok katlı ve hareketli etkiler taşıdığı, heykelsi parçaları görmek mümkün. Bu sade ve maksimalist etkilerin bir arada bulunduğu koleksiyonda sürdürülebilirlik de her zamanki gibi ön planda. Aynı zamanda miras gibi saklayabileceğimiz, değerli taşlarla donatılmış ve makinanın bile değmediği tamamen el üretimi parçalar da ürettik.

Haberin Devamı

Pandemiyle birlikte düğün organizasyonlarında ne gibi farklılıklar oldu?

Pandemiyle birlikte kalabalık ortamlardan olabildiğince kaçındığımızı biliyoruz. Düğünler de bu yönde evrildi. Artık daha az davetlinin olduğu daha sade düğünler tercih ediliyor. Ortam sade ve samimi olunca gelinimiz de sadelikten yana oluyor genelde. Dolayısıyla daha sade formların değerli kumaşlarla ve işçilikle birleştiği, göz yormayan parçaların öne çıktığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan açık hava davetleri çok ön planda. İhtişamlı düğünler olduğundan daha da ihtişama yöneldi. Pandemi bize hayallerimizi gerçekleştirmek için beklemememiz gerektiğini anlattı. Yaşamı kutlayarak taçlandırmanın en önemli durağı düğünler.

2022’nin gelinliklerinde hangi form ve detaylar ilk sıralarda yer alıyor?

Gelinlikler her zamanki gibi ihtişamlı ancak bu yıl daha çok sade kumaşlar, formlar ve sade işlemeler öne çıkıyorlar. Bizim de son koleksiyonumuzda bu dokunuşları, sadeliğin ihtişama dönüşümünü görmek mümkün. Volanlar ve hacimli boşluklar, göğüs ve omuz detayları, sade ve tek cins kumaş türü kullanımı, saten ve dantelin sade birlikteliği yine göz alıcı formlar ve malzemeler. Ya da gelinlik formları olağanüstü sade ise materyalde, kumaşta çok ışıltılı yüzeyler ön plana çıkıyor. Bu zıtlık sezonun en belirgin özelliği.

Haberin Devamı

“Düğün ajandası edinsinler”

Kendi düğününü kendisi tasarlamak isteyenler, nasıl adımlar izlemeli?

Kendi düğününü tasarlamak isteyenlere hemen düğün ajandası edinmelerini ve o listeyi hayatlarına almalarını öneririm. Öncelikle seremonilerine anlam katacak hikayelerini özetleyen kurguyu oluşturmalılar. Düğün tasarlamayı bir öykünün kahramanı olmaya benzetiyorum. Atmosferi hayal etmekle, kostümleri ve dekoru zihninde canlandırmayla devam eden bir süreç. Rengi, kokusu kısaca tüm duyulara hitap eden hali… Doğru mekân seçimi hem ruhunuza hitap etmesi hem de konuklarınız açısından ulaşılabilirliği gibi tüm detaylarıyla çok profesyonel bakış içeriyor. Bu konuda uzmanlaşan dostlarımızla olmanızı çok önemsiyoruz. Düğününüzü olağanüstü kılan biraz da onlar olacaktır. Ya da sizi çok iyi tanıyan dostlarınızdan muazzam bir ekip kurup keyifle çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

“Hassas bir akış önemli”

Şık bir otelde veya açık alanda, kırda yapılan düğünlerde gelinlik tercihleri nasıl fark yaratıyor?

Salonda giyilebilecek ağır ve yoğun işleme detaylı gelinlikler göz kamaştıracakken aynı gelinlik kır düğünlerinde gelinlere zor bir gün yaşatabilir. Biz de gelinlerimizin en rahat edeceği parçalarla ilerlemesini isteriz. Kır konseptli düğünlerde uçuşan ve hafif kumaşlar ortamın doğallığına uyum sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kumsal düğünleri, ormanlık alanlar gibi özel seçkiler, çok uzak destinasyonlarda tercih edilen iki üç gün süren ve tüm seyahatin tasarlandığı içerikler de tercih edilmeye başlandı. Tabii tüm bu düğünlerde dikkat edilmesi gereken farklı şeyler var. Otel düğünlerinde hassas bir akışın titizlikle oluşturulması önemli. Kır konseptli düğünlerde ise bunun çok doğalında gelişeceği bir akışta olması günü daha da güzelleştirebilir.

30 yıl sonra da zamansız bir stil

Haberin Devamı

Geleneksel dokunuşlar ve çağdaş formların  sezondaki yeri için neler söyleyebilirsiniz?

Geleneksel yaklaşımlar içeriğinde tüm zamanlara aitlik duygusunu çok önemsiyorum. Bu grupta yer alan gelinlikleri tercih eden gelin adayları çok risk almadan çok emin oldukları yollarda ilerliyorlar. Bir gelin fotoğrafına 30 sene sonra dönüp baktığında gelinlik ilk günkü gibi zamansızlığını koruyor. Çağdaş formlarda ise alabildiğince yalınlık, 3 boyutlu yaklaşımlar, modernite ve klasisizm dokunuşları görülebiliyor. Fiyonklar, ikonik kollar ve sade gelinliklerin buluşması çağdaş formlarda göze çarpan detaylar. İki tarz da birbirinden farklı masalsı etkinliklere sahip.