29.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
Çağdaş Ertuna
Turumuza Çok Çok ile başlıyoruz. Çok Çok, Tayland yemeklerinin hakim olduğu bir restoran. Üst katında da geleneksel çay saatine özel bir bölüm var. Yazları Sortie’de geçiren, Çok Çok Tepebaşı’na daha çok yakışıyor. Üstelik burada yemek sonrası özel kutlamalar ve partiler de yapılıyor.
Büyük Londra Oteli’ni yeni kuşağa Fatih Akın tanıttı
Bir sonraki durak Büyük Londra Oteli. Fatih Akın’ın İstanbul’a her gelişinde kaldığı otel. Akın, Sezen Aksu’nun “Yanmışım Sönmüşüm Ben” klibini de bu otelde çekmişti. Otelin barı çevredeki diğer mekanlara göre daha sakin ve fiyatlar da oldukça uygun. Bu yüzden de hiç boş kalmıyor.
Biraz ileride İstanbul Culinary Institute’un restoranı Enstitü var. Burası öğrencilerin öğrendiklerini uygulayabildikleri bir yer. Kahvaltı ve öğle yemekleri için ideal. Civarda çalışanlar sık sık buraya geliyor. Akşamları ne yazık ki kapalı...
Nupera’nın önü kalabalık: Hem müşteriler hem sigara tiryakileri var
Asıl eğlence Nupera’ya gelince başlıyor. Nupera artık İstanbul gece hayatının klasiklerinden. Hafta sonları önünde uzun kuyruklar oluyor. Tabii bir de sigara içenler Meşrutiyet Caddesi’nin kaldırımını dolduruyor.
Girişte solda geçen yıl Mangerie’nin sahibi Elif Yalın’ın Delicatessen’i vardı. Şimdi onun yerini Nupera Restaurant aldı. Nupera Restaurant’ın şefi, karşı komşu Moreish’in şeflerinden Esra Muslu.
Moreish, şef Esra Muslu ve The House Cafe’lerin şefi Coşkun Uysal’ın birlikte açtığı “fine dining” restoranı. Moreish’in yemekleri kesinlikle denemeye değer. Küçük bir mekan olması ve gecenin ilerleyen saatlerinde kulübe dönüşmesi sayesinde burası önemli kutlama mekanlarından. Sık sık doğum günü kutlamaları yapılıyor mesela...
Arka odada ise Maksut Aşkar ve Sema Türker’in açtığı restoran-bar Lilbitz var. Alt katta ise Nuclub...
Nupera’nın bulunduğu Petit Champs Pasajı bu yıl birçok sergiye de ev sahipliği yaptı. Haluk Akakçe’nin “Reenkarnasyon” adlı son resim sergisi geçen ekim ayında bu pasajda Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ofisinde gerçekleşti.
Wan-na gidince üzüldük ama yerine 11.11 açıldı
Nupera’nın hemen yanında, eski Wan-na’nın yerinde bu yılın en çok konuşulan mekanı 11.11 tam da adı gibi 11 Kasım’da büyük bir partiyle açıldı.
11 Kasım mekanın mimarı Emir Uras’ın doğum günüydü. Wan-na’nın ev sahibiyle yaşanan problem nedeniyle kapanmasına üzülmüştük ama çok yakında yeni bir yerde karşımıza çıkacak.
Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can buranın ortaklarından. Ekibin dans müziğini ve bu işi çok sevdikleri her hallerinden anlaşılıyor. İşte bu yüzden 11.11 New York’taki gece kulüpleriyle boy ölçüşecek bir mekan. Kapıdaki uzun kuyruk gözünüzü korkutmazsa ve içeri adımınızı atabilirseniz tek kelimeyle bu mekana bayılacaksınız.
Burası diğer kulüplerin aksine karanlık değil
Emir Uras’ın değişik geometrik dekoru artık görmekten sıkıldığımız birbirinin aynı olan gece kulüplerinden sonra herkese ilaç gibi geldi. Ayrıca ışıklandırma da mekanı daha eğlenceli hale getiriyor. Diğer gece kulüpleri gibi burası karanlık değil. Aksine herkesi görebileceğiniz şekilde aydınlık. İçeride lounge çalıyor, biraz daha ilerleyip sağdaki kübik cam odaya giriyorsunuz ve burada bangır bangır tekno çalıyor. Özellikle Tangun ve Fuchs’un çaldığı geceleri kaçırmayın.
Tek kötü yanı içki servisi konusunda personelin henüz biraz yavaş olması. Ama bunu mekanın daha çok yeni olmasına ve inanılmaz ilgi görmesine veriyorum.
11.11’e gece 12’den itibaren gidebilirsiniz. Zaten bu civarda bütün yollar 11.11’e çıkıyor, bütün programların sonu 11.11’le bağlanıyor...
Pera Palas’taki tadilatın bitmesini bekliyoruz
Meşrutiyet Caddesi’nde ilerleyince tam ortada The Marmara Pera var. Otelin tepesinde Türkiye’nin en iyi şeflerinden Mehmet Gürs’ün restoranı Mikla yer alıyor. Yabancı turistlerin de çok tercih ettiği bir restoran Mikla. Fiyatları yüksek olsa da kesinlikle hak ediyor.
The Marmara Pera’nın karşısında Pera Palas tüm ihtişamıyla duruyor. Oteli Süzer ailesi Kalkavan ailesine satmıştı. Şimdi Pera Palas büyük bir tadilattan geçiyor. Açılmasını heyecanla bekliyoruz.
Yükselen yıldız İtalyan lokantası Da Vittorio
Pera Palas’ı geçince aynı sırada küçük bir apart otel karşınıza çıkıyor. Ansen Suites 130, Life-co ile detoksu hayatımıza sokan işadamı Ersin Pamuksüzer’in açtığı, 10 odalı bir apart otel. Burada genellikle yabancılar kalıyor.
Önceleri girişinde Le Petit Bistrot diye bir Fransız restoranı vardı. Artık şef Vittorio Sindoni ile Elvan Susar’ın açtığı bir İtalyan restoranı var. Adı Da Vittorio.
Kapıdan içeri girdiğiniz andan itibaren Vittorio sizinle ilgileniyor, ne yiyeceğiniz, ne içeceğiniz konusunda önerilerde bulunuyor. Deniz mahsullü spagetti ve şarap soslu midye gibi yemeklerin bulunduğu ama çok geniş olmayan yeterli bir mönü var. Mönüde tiramisu olmaması hayal kırıklığı yaratıyor. Bakarsınız bir dahaki gidişimizde Vittorio bir de tiramisu döktürmüş olur.
Vittorio’nun komşularından biri Pera Thai. Pera Thai İstanbul’un en iyi Tayland restoranıydı ama nedense uzun zamandır çok sakin ve sönük. Geçen hafta Pera Thai cemiyet sayfalarında boy göstermeye başladı. Nasıl mı? Nurettin Hasman Pera Thai’ı devraldı ve işletmeciliğe soyunuyor diye. Pera Thai müdavimleri henüz bunun iyi haber mi, kötü haber mi olduğunu anlayamadı. Bakalım...
Pera Thai’nın karşısında Tansu Çiller’in oğlu Berk Çiller’in açtığı Pera Tulip oteli var. Otel de Damask adlı restoranı da daha çok yabancılar tarafından tercih ediliyor. Damask şimdi Mirror Lounge olmuş.
Public erken saatte iyi müzikle eğlenmek isteyenlerin tercihi
Şişhane metro durağına doğru ilerlerken sağ köşede son günlerin en çok konuşulan diğer mekanı göze çarpıyor, Public. Bebek’teki Happily Ever After’ın sahibi Ayşe Kucuroğlu’nun açtığı restoran-bar-kulüp. Burası 20 Aralık’ta büyük bir açılış partisiyle hayatımıza girdi. Müzikler Engin Yelkenci’ye emanet. Mutfakta Happily Ever After’da olduğu gibi şef Burcu Esin var. Burada Happily Ever After’ın meşhur pancake’li kahvaltılarının yanı sıra kuru fasulye, hamsili pilav ya da piliç çevirme gibi halk tipi yemeklerin yanı sıra levrek ızgara ve risotto gibi yemekler de var.
Caddeye son noktayı tiyatro sahnesi koyuyor
Public’in iki adım ötesinde tekstilci Selman Bilal’in Bilsar binası var. Bilsar binası bir iş yerinden çok Dotbilsarda oyunlarıyla tanındı. Kurulduğundan beri Dot’un sponsoru olan Bilsar geçen yıl “Vur Yağmala Yeniden” oyunlarına ev sahipliği de yaptı.
Meşrutiyet Caddesi burada bitiyor ama köşeyi dönünce yer alan Big Chefs’i de atlamayın. Kırıntı, Midpoint tarzı bir kafe. Bir şubesi de Etiler’de eski Paul’ün yerinde açıldı.
Turumuz burada sona eriyor. İyi eğlenceler!
Nu Pera
Açıldığı günden beri hep popüler
İstanbul gece hayatının klasiklerinden biri Petit Champs Pasajı’ndaki Nupera. Açıldığı 2001 yılından beri popülerliğini korudu. Mars Grubu’na ait mekanda Nupera ve Moreish adlı restoranlar, Lilbitz adlı restoran-bar ve alt katta ise Nuclub var. (0212) 245 60 70
Big Chefs
Cadde biter, Big Chefs gelir
Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer almasa da, köşeyi döner dönmez karşınıza çıktığı için o bölgenin mekanı sayılan Big Chefs, Ankara kökenli bir kafe. Geniş bir mönüsü var. Yemekler açık mutfakta, önünüzde pişiyor. (0212) 251 71 80
Lilbitz
Kokteyller ve özel partilerle dikkat çeken küçük bir bar
Nupera’nın içinde bulunan Lilbitz armut-biberiye mojito, passionfruit caipiroska gibi ilginç kokteyller hazırlıyor. Burada özel parti de düzenlenebiliyor.
Pera Thai
İşletmeyi Nurettin Hasman devraldı, bakalım ne olacak
Pera Thai son zamanlarda çok kalabalık olmuyordu. Nurettin Hasman’ın devralmasıyla nelerin değişeceği merakla bekleniyor. (0212) 245 57 25
PublicSon zamanların en çok konuşulan mekanı
Bölgeye hareket getirdi. Gece mekanı gibi algılandı oysa Public güne kahvaltıyla başlıyor, gece yemekten sonra kulübe dönüşüyor. Alt katta da bir kulüp ve özel parti bölümü var. (0212) 251 51 31
Mikla
Akdeniz ağırlıklı mönü kadar manzara da etkileyici
Mikla, The Marmara Pera’nın en üst katında. Mönüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Manzara da yemekler kadar etkileyici. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. (0212) 293 56 56
Çok Çok
Özellikle doğum günü kutlamalarıyla ilgi çekiyor
Yazları Sortie’de bir şube açan Tayland restoranı Çok Çok yemekleriyle olduğu kadar yemek sonrası kutlamalarıyla, özellikle doğum günü partileriyle adından söz ettiriyor. (0212) 292 64 96