Pazar En kuzey noktada

En kuzey noktada

05.12.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Samsun’dan sonra ilk durağım Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’ydi. Sonraki durağım Sinop’tan sonra fırtınaya dönen rüzgârla tepeye tırmandım ve İnceburun’a geldim

En kuzey noktada

OSMAN KROMER - 41. günde zor ayrıldım Ünye’de yaşayan sevgili Haznedaroğlu ailesinden. Yolum kısaydı, onun için saat 16.00’ya doğru döndü teker Samsun’a doğru. Çok güzel, keyifli, mutlu bir 5 gündü. Harika anılarla vardım Atakum Samsun’a. Nicedir buluşmak üzere sözleştiğimiz dostum, kardeşim Emin Bahri Uğurlu (Instagram: @eminbahri) ile buluştuk ve yer ayırttığı Venn Otel’e yerleştim. Balıklı, salatalı uzun ve keyifli bir akşam yemeğini, otelin rest/barında da derin sohbeti devam ettirerek tamamladık. Bu güzel buluşmaya vesile olan Atıl Çelikdelen (Instagram: @atilcelikdelen) ustama da buradan teşekkür ederim. Yarın Sinop yollarındayım.

Haberin Devamı

En kuzey noktada

Samsun’a gelinir de pide yenmez mi?

42. gün Samsun Atakum’da Venn Otel’de konforlu bir uyku çektim. Sabah saat 10.30 gibi sevgili Emin Bahri Uğurlu kardeşimle keyifli bir kahvaltı ettik. Bahri sağolsun “Samsun’a gelinir de pide yenmez mi?” diyerek üç farklı pide söyledi. Tıka basa halde çıktım odaya eşyamı toplamaya. Bu arada; Venn Otel gerçekten güzel işletilen bir mekân ve pide konusunda da iddialı. Sabah neredeyse bütün Samsunlu aileler kahvaltıdaydı ve otelin sahibesi her masayla tek tek ilgilendi. Aşağıya indiğimde Bahri kardeşim bütün hesap kitap işlerini halletmişti. Mahcup bir şekilde vedalaştım ve yola koyuldum.

En kuzey noktada

Kahvaltıya inmeden hemen önce sağlam yağmur yağmış. Neyseki sonrasında dinmişti. İlk durağım Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti idi. Trabzon’da yaşayan ve Alaçam’da tatilde olan iki teker sevdalısı Fatih Çep (Instagram: fatih.cep) ile dün akşamdan bu yana haberleşiyorduk. “Kuş Cenneti’nin girişinde buluşalım abi” dedi ve 19 Mayıs Mahallesi’nde buluştuk. Bir çaylık sohbet ettik ve o arabasıyla ben Vagabond’la Kuş Cenneti’nin yolunu tuttuk. Ben boydan boya geçeriz diye umarken belli bir noktada yol trafiğe kapatılmış. Gittiğimiz kadarıyla yetinip yine gerisin geriye ana yola döndük ve Alaçam’a, Alaçam’ın meşhur etinden yemek üzere gittik. Et gerçekten nefisti... Fatih kardeşimle epey sohbet ettik. Yolunuz Trabzon’a düşerse muhakkak tanışın. Edebiyat öğretmeni, müzisyen ve motosiklet sevdalısı bir entelektüel kardeşimiz. Muhteşem bir projesi var. Dilerim en kısa zamanda gerçekleştirir. Teşekkürler Fatih kardeşim.

Haberin Devamı

En kuzey noktada

En kuzey noktaya doğru tırmandım

Sonraki durağım Sinop ve İnceburun idi. Yolu her geçen dakika artan rüzgârla aldım. Sinop’un girişinde kabus bir trafik bekliyormuş beni. Gıdım gıdım ilerledim neredeyse 45 dakika kadar. Sonrasında fırtınaya dönen rüzgârla tepeye tırmandım ve İnceburun’a geldim. Vagabond’a ancak rüzgarın estiği yöne dik şekilde park edebildim. Öbür türlü kesin devrilirdi. Böylece Türkiye’mizin en kuzey noktasını da ziyaret etmiş oldum. Sinop’a geri indiğimde aynı trafik yine vardı. Ve ben müzeye dönüştürülen ünlü Sinop Cezaevi’ni bile görmeden gidebildiğim kadar yol alayım diyerek ayrıldım Sinop’tan. Hamsilos’a gitmek istiyordum, ancak fena karanlık bulutlar basmaya başlamıştı ve saat 19.00 civarıydı. Pas geçtim ve akabinde yağmur başladı. Yağmurlukları giydim ve kayganlaşan yolu ağır ağır kat etmeye devam ettim. Hava iyice kararınca Ayancık’ta kalmaya karar verdim. Ya evet, bayram ama bu küçük şirin kasabada yer bulurum dedim. Ve bulamadım. Ayancık çıkışında Opet’teyim. Üstü sundurmalı ormancı masasına yerleşerek yazıyorum bu satırları. Ara ara sağlam yağmur iniyor ama tepem kapalı. Bu akşam bu masada yatacağım.

Haberin Devamı

En kuzey noktada

Yarın sabah hedefim Bartın. Yaklaşık bir senedir birbirimizi sosyal medyadan takip ettiğimiz ve Kadıköy’de olmasına rağmen bir türlü denkleşemediğimiz sevgili Cansu Özcan (Instagram: @cansuozcan) kardeşimle buluşacağım. Bir aksilik olmazsa cumartesi günü İstanbul’a beraber süreceğiz. Yani Anadolu Feneri’nde yolculuğum sonlanacak. Bu düşünce bir yandan hüzün verirken diğer yandan özlediklerime kavuşacağım için de sevindiriyor. Hadi bakalım son 2 gün... Şimdilik hoşça kalın!

Haberin Devamı

Merak edenleriniz için: Gerçekleştirdiğim bütün rotalarım Wikiloc programında herkese açık şekilde Oskrom hesabımda kayıt altına alınıyor. Ayrıca yol maceramın daha fazla detayına Instagram: Oskrom ve Facebook Osman Kromer hesaplarından ulaşabilirsiniz.