Pazar Erkekler estetikle yüzleşiyor! Giderek yaygınlaşıyor

Erkekler estetikle yüzleşiyor! Giderek yaygınlaşıyor

24.03.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

“Botoks yaptırdım, yaptırmaz olaydım!” diyen Rafet El Roman’ın pişmanlığı bir yana Cenk Eren, “Nerelerdesin diye sorup duruyordunuz?” notuyla takipçilerine memnuniyetle yeni yüzünü gösterdi geçtiğimiz günlerde.

Erkekler estetikle yüzleşiyor Giderek yaygınlaşıyor

SEYHAN AKINCI - Erkeklerde saç ekimi ile başlayan furya son dönemlerde yüz estetiğine de yansımış görünüyor. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği üyesi Op. Dr. Ebru Şen Meriç, “Eskiden erkek estetiğinden söz etmek mümkün bile olmazken günümüzde yüzde 40’a varan bir artış ile estetik uygulamalarda erkekler de yerini aldı” diyor. Giderek tabu olmaktan çıkan erkeklerdeki estetik operasyonları, son eğilimleri Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Meriç ile konuştuk. Meriç gündemde olan isimler üzerinden estetik dokunuşları yorumladı.             

Haberin Devamı

Ülkemizde ve dünyadaki estetik eğilimleri neler? Sosyal medya bu eğilimlerin neresinde?  

Sosyal medyanın gücü ve influencerların etkisiyle birçok operasyon popüler hâle geliyor. Ama akla yatkın olan, gerçekten estetik görünen akımlar uzun soluklu oluyor. Son yıllarda ise gelişen ilaç ve güzellik endüstrisinin sağladığı iyileştirme, filtreler, sosyal medya ve tedaviye erişen kişi sayısı ve bu kişilerin etki gücüyle yüz estetiği büyük oranda öne çıktı. 

Estetik dendiğinde akla hep kadınlar geliyor ama erkek estetiği de giderek yaygınlaşıyor...  

Günümüzde erkekler fiziksel görünümlerine fazlasıyla dikkat ediyor. Spor salonları vücudunu önemseyen erkeklerle dolu. Tabii ki sağlıklı ve genç görünmek isteyen büyük bir çoğunluk estetik uygulamalara da başvuruyor. Daha genç, daha maskülen, daha dinlenmiş bir yüz isteğiyle cilt kalitesini artırmaktan, toksin ve dolgu uygulamalarına ve cerrahi yüz estetiği ameliyatlarına olan ilgi erkekler arasında da çok arttı. Öyle ki yüz estetiği toplantılarımızda ‘erkekte yüz estetiği’ başlığı altında oturumlar düzenliyoruz. Eskiden erkek estetiğinden söz etmek mümkün bile olmazken günümüzde yüzde 40’a varan bir artış ile estetik uygulamalarda erkekler de yerini aldı. Ülkemizde bir şeyleri yaptırıp gizlemek çok yaygın bir durum. Bu paylaşımların da etkisiyle tabu olmaktan çıktı.  

Haberin Devamı

Rafet El Roman yaptırdığı estetiklerin ardından “Pişmanım” dedi. Cenk Eren memnun olmuş olmalı ki fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Pişman olmamak için nelere dikkat edilmeli?  

Her uygulama herkese uygun değildir. Ya da aynı uygulama her bir kişiye kişiselleştirilerek uygulanmalıdır. Rafet Bey’in kaş kirpik mesafesi çok kısa ve alnı çok geniş. Böyle bir anatomide alnı bu kadar dondurmak, kaşları aşağı baskı yaptırmak kişiyi mutsuz edecektir ki öyle de olmuş. Erkeklerle kadınlara aynı teknikle bırakın toksin yapmayı her kadında farklı noktalara çalışılmalı. Burada anatomi bilgisi, kasların hem istirahatte hem dinamikken nasıl etkileneceğinin bilinmesi önemli. 

Mustafa Sandal’da çene ucu ve köşesi maskülenliği desteklemek için büyütülmüş fakat çene ucu keskin köşeli olmak yerine yuvarlak ve aşırı büyük olmuş. Yine de kabul edilebilir. Amaç yanak kaldırma ise cerrahi yapılsın ya da bırakalım doğalında kalsın.

Haberin Devamı

Erkekler estetikle yüzleşiyor Giderek yaygınlaşıyor

Gençken yanaklarımız çok daha doludur, yaş aldıkça yağ dokusu küçülür. Eski fotoğraflara bakınca güçsüz bir orta yüz görüyorum ama son halinde fazlaca dolu elmacık kemikleri söz konusu. Alt yüz de gençliğe göre incelmiş ama yaş aldıkça yanağın yığılmasıyla büyür aslında. Aşırı orta yüz dolgusu da yapılmış olabilir. Çünkü alt göz kapağında değişim ve bir miktar açık kalış dikkat çekiyor. Bence maskülen bir uygulama değil.

Emrah botulinum toksin uygulaması ile mimiksizleştirilmiş. Meşhur kaş mimiğiyle tanıyoruz onu, hareketin durması doğal bile olsa garip geliyor haliyle. Kaşların aşırı basıklaştırıldığı, alnın aşırı gergin olduğu ama göz kenarlarının yeterince açılmadığı, kaş kenarının kaldırılmadığı bir uygulama olmuş. Gözlere yük bindiren konforsuz bir uygulama olmuş.