Geri Dön
PazarGazpacho çorbası

Gazpacho çorbası

Gazpacho çorbası

MALZEMESİ:

4 adet büyük boy domates

1 adet salatalık (20 cm civarı)

1 adet acı biber

Yarım kırmızı soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı şeker

1 dilim Ezine peyniri

Tuz

Karabiber

Fesleğen yağı için:

50 g fesleğen

50 g zeytinyağı

50 g ayçiçeği yağı

YAPILIŞI:

İlk olarak domateslerin kabuğunu soyup içindeki çekirdeklerin hepsini çıkaralım. (Domatesin çekirdeği asitli bir yapıya sahiptir, bu da yemeğe ekşi bir tat katar). Domatesleri ve geriye kalan tüm malzemeyi rondodan çekip süzgeçten iyice süzelim. Fesleğen yağı için fesleğenleri önce sıcak suya daldırıp çıkaralım, ardından buzlu suya daldırıp çıkaralım. (Bu işlem daha uzun dayanmasını sağlıyor). Sonra kurulayıp bir kaba alalım. İçine yağları da ekleyip el blenderından geçirelim. Tülbentle süzüp sos kabına transfer edelim. Süzülen suyun üstüne fesleğen yağı ve rendelenmiş Ezine peyniri gezdirip afiyetle yiyelim.

Günün manisi

Kendisinin menşei İspanya

Tadı benziyor çoban salataya

Yapımı gayet basit

Hazır oluyor 10 dakikaya