Pazar “Hayallerinden vazgeçmesinler”

“Hayallerinden vazgeçmesinler”

11.06.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi final maçında şampiyonluğa uzanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K’nın takım kaptanı Selda Akgöz, futbolcu olmayı hayal eden kız çocuklarına “Yollarına devam etsinler ve inançlarından hiç vazgeçmesinler” mesajını iletti.

“Hayallerinden vazgeçmesinler”

SEYHAN AKINCI- Neyseki elinin hamuruyla ‘erkek işine’ karışma tartışmaları bitti. Dünya her yıl hangi takıma transfer olacağını merak ettiği kadın futbol yıldızlarını takip ediyor, Ballon d’Or’un kime gideceği heyecanını yaşıyor. Futbol topu artık herkesin etrafında yeteneğini ve hayallerini konuşturduğu bir merkez. Ülkemizde de Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi sezon boyuca büyük bir çekişmeye ve birbirinden keyifli maçlara sahne oldu. Sezonun finali ise İzmir’de Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynandı. Biz de Turkcell’in davetlisi olarak Türk futbolunun unutulmaz maçlarına ev sahipliği yapmış stadyumun yenilenen yüzünde Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K ve Fenerbahçe Petrol Ofisi kadın futbol takımlarının karşı karşıya geldiği finaldeydik. Uzatmalara giden maç yağan yağmura gol yağmurunun eşlik etmesiyle tam bir futbol şölenine dönüştü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K 4-2’lik skorla şampiyonluğa uzandı.

Haberin Devamı

“Ailem en büyük destekçim”

Kupayı kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K’nin takım kaptanı Selda Akgöz kupa törenine kucağında “uğurum” diye tanımladığı kedisi Casper ile çıktı. Şampiyonluk sonrası kendisi gibi futbolcu olmayı hayal eden kız çocukları için mesajını aldığımız kaptan Akgöz, “Hayali olan kız kardeşlerime ve ailelerine benim tek mesajım hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmesinler. Bizler hayallerimize tutunup yolumuza çıkan taşların hepsini kenara fırlatıp devam ettik ve en sonunda hayallerimizi gerçekleştirdik. Ailem her zaman en büyük destekçim oldu, ben onların gücüyle ve bana olan inançlarıyla bugünüme geldim. Üst üste iki şampiyonluk yaşadım bu başarıya geçmişte yaşadığım onca olumsuzluğa göğüs gerdiğim için ulaştım. Onlar da her zaman yollarına devam etsinler ve inançlarından hiç vazgeçmesinler” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

“Hayallerinden vazgeçmesinler”

“Başarılarına destek olmak gurur verici”

“Kadınlar, hayatın pek çok alanında ötelendikleri gibi antik Yunan’daki ilk olimpiyatlardan yakın tarihe kadar ‘sporun da istenmeyenleri’ olarak kaldılar” diyen Turkcell CEO’su Murat Erkan kadınların spor alanında görünürlüğünün önemi hakkında ise şunları şöyledi: “Dünyada en çok ekrana yansıyan spor dalı futbol… Dolayısıyla kadınların başarılarıyla gençlere ilham olmaları ve toplumsal eşitliğe dair mücadeleleri açısından da kadınların futboldaki temsilini çok önemsiyorum. Yıllarca erkek egemen alanlarda kadınların başarılarına tanık olmak, bunu desteklemek gurur verici. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ni ve buradaki çabayı yalnızca futbol mücadelesi ve bir futbol sevgisinden ziyade; kadının toplumsal mücadelesinin bir parçası ve toplumda hak ettiği yeri edinmesi noktasında bir hak arayışı, bir sembol olarak görüyorum. Kadınların spor alanında görünürlükleri ve temsilleri; gençlerin kadınları rol model almasını sağlıyor, genç kızların spor yapma konusundaki isteklerini ve kendilerine olan güvenlerini artırıyor. Kadın sporcuların başarıları, toplumda kadınlara yönelik stereotiplerin kırılmasını ve kadınların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı oluyor.”

Haberin Devamı

“Hayallerinden vazgeçmesinler”

 Kadın futbolculardan önyargılara gol

Diğer yandan Turkcell, aralık ayında önümüzdeki 4 yıl Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğuyla desteğini sürdürme kararı almıştı. Şirket 2021 yılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana A Milli Kadın Futbol Takımı ve Kadın Milli Takımlarının U15, U17 ve U19 kademelerinin de ana sponsorluğunu sürdürüyor. “Kadın futbolcular 1- Önyargılar 0” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Alper Ergenekon, “Kadınların toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inanıyoruz. İstihdamdan ticarete, sanattan eğitime her alanda yürüttüğümüz ‘Toplumsal Eşitlik Hareketi’ ile kadınların bu alanlarda varlığını güçlendirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“Hayallerinden vazgeçmesinler”