Pazar Hayranlar hazır, jedi’lar nerede?

Hayranlar hazır, jedi’lar nerede?

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Star Wars: Bölüm 7 - Güç Uyanıyor” için geri sayım başladı. Büyük gün yaklaşırken film hakkında bilmeniz gerekenler ve hayranların beklentileri bu haberde...

Hayranlar hazır, jedi’lar nerede

Serinin yaratıcısı George Lucas’ın “Star Wars” filmlerinin haklarını 4 milyar dolar gibi uçuk bir rakama Disney’e satmasının ardından hayranlar yeni üçleme için endişelenmeye başlamıştı. Yönetmenlik koltuğunun J.J. Abrams’a emanet edilmesi ve yayınlanan fragmanlar bu endişeyi heyecana dönüştürdü. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Birkaç gün sonra yeni film “Star Wars: Bölüm 7 - Güç Uyanıyor”u seyredebileceğiz. Bu “büyük gün”e sayılı günler kala yeni filmle ilgili bilmeniz gerekenleri ve “Star Wars” hayranlarının yeni üçlemeden beklentilerini öğrendik...

Haberin Devamı

“Her fikir, yaratıcısından ayrılmalı”

Cenk Ertekin

-Benim temel görüşüm, her fikrin yaratıcısından bir yerde kopması gerektiği yönünde. George Lucas kendi yarattığı evrende, yapabileceği her şeyi gerçekleştirdi. Artık “Star Wars” efsanesinin yeni bir sinema diline ihtiyacı var. Tıpkı kabak tadı veren “Batman” filmlerinin ardından, bir Batman hayranı olan Christopher Nolan’ın hikayeyi çağdaş sinema diliyle küllerinden tekrar yaratması gibi.

-“Güç Uyanıyor”la başlayacak yeni üçlemenin en büyük sürprizi feminist bir söylemle karşımıza çıkması. Geçmişteki iki üçlemenin ana kahramanları Luke ve Anakin Skywalker olmuştu. Bu üçlemenin ana kahramanı Rey isimli genç ve güzel bir kadın. Kuvvetle muhtemel yeni üçlemede Rey’in “güç”le tanışıp büyük bir kadın Jedi şövalyesi olmasını izleyeceğiz. Tabii Rey’in Skywalker ailesinin bir parçası olduğuyla ilgili söylentiler tüm hayranların dilinde.

Haberin Devamı

-Filmin kötü adamı Kylo Ren’in işi çok çok zor. Çünkü kıyaslanacağı karakter dünya sinema tarihinin en karizmatik kötüsü Darth Vader. Ancak duyumlarımız Kylo Ren karakterinin geçmişinin ve aile bağlantılarının filmde büyük bir şok yaratacağı yönünde.

“Marvel’vari bir evrene dönüşmesi olası”

Atilla Şen

-Yeni “Star Wars” filminden beklentim de, duyduğum endişe de çakışıyor aslında. Film haklarının Disney’e geçmesinin ardından “Star Wars”un iyi ve kötüler arasındaki savaşa odaklanan Marver’vari bir evrene dönüşmesi olası. Ya da buna zıt bir şekilde iyilik ve kötülük hakkında daha derinlikli ve biraz çelişkili bir zenginlik yaratabilir. Son izlediğimiz film “Sith’in İntikamı”nda bu geçişler oldukça gerçekçiydi. Ben yeni filmden de etraflarındaki dünyayla bağlantıları, kaygıları, motivasyonları olan karakterler ve iyi bir hikaye bekliyorum.

-Ne Disney ne de J.J. Abrams, “Star Wars” için bir handikap. Disney’in filmlerinin maddi başarısından endişe etmesine gerek yok. Bu nedenle serinin gidişatına etki edecek değişiklikler yapmayacaklardır.

-Yeni filmde en çok Luke Skywalker’ı merak ediyorum. Galaksinin kaderini tek başına değiştirdi ve Jedi’ların yaşayan tek temsilcisi...

Haberin Devamı

“Hep ‘Keşke yeni filmler çekilse’ derdik”

Kağan Atsüren

-Açıkcası 2005 yılında son film “Sith’in İntikamı” sonrası bayağı hüzünlenmiştik. Fakat seriyi ilk başından beri takip eden hayranlar olarak aramızda konuşurduk; “Luke, Leia, Han Solo hâlâ sağlıklı. Müzikleri yapan John Williams da hayatta... Keşke yeni filmler
çekseler” derdik. Açıkçası içimizde hep umut vardı. Eski klasik üçlemenin çekirdek kadrosunun korunması sadece biz hayranları değil, sinemayla ilgili olan herkesi heyecanlandırdı. Genç ve deneyimli oyuncuların takviyesiyle de beklenti ve heyecan arttı.

-Disney bana güven veriyor. Filmin prodüksiyonunu da usta ellere teslim ettiler. Böylece hiç tereddüt kalmadı. J.J. Abrams son dönemin en yetenekli ve değerli yönetmenlerinden biri. Daha önce imzasını attığı işler de ortada...

-Gizlenen iki karakter var: Biri Luke Skywalker, diğeri de Supreme Leader Snoke. İkisi de merak uyandırıyor.

“Ruhu yakalasın yeter”

Aslı Onat

Haberin Devamı

Yeni “Star Wars” filminden çok da büyük bir beklentim yok. Eskisinin ruhunu biraz olsun yakalaması benim için yeterli olacaktır. Serinin el değiştirmesinin sıkıntı yaratması olasılık dahilinde bence. J.J. Abrams, “Star Trek”te serinin ruhunu pek yakalayamadı ve özgün mekan yaratımı konusunda sıkıntılar gözledik. Umarım bu “Star Wars”ta da olmaz. Zaten “Star Wars” bunu kaldırmaz. Yeni filmde en merak ettiğim karakter Kylo Ren.

FİLMİ İZLEMEDEN BUNLARDAN HABERİNİZ OLSUN

-“Güç Uyanıyor” mayıs ayında vizyona girmeyen ilk “Star Wars” filmi olacak.

-Yeni hikaye, “Jedi’ın Dönüşü” filminden 30 yıl sonrasına odaklanıyor.

-“Güç Uyanıyor”, George Lucas’ın yönetmediği üçüncü “Star Wars” filmi. 1977 tarihli ilk filmi ve 1999-2005 arasında vizyona giren üç devam filmini yöneten Lucas bu kez görevi J.J. Abrams’a devretti.

-Serinin kahramanlarından Luke Skywalker ne fragmanlarda ne de afişte görüldü.

-Fragmanlarda görülen çöl gezegen bilinenin aksine Tatooine değil. Jakku adlı bu gezegen Anakin ve Luke Skywalker’ın anayurdu.

Haberin Devamı

-Filmin çekimleri haziran ayında sette sakatlanan Harrison Ford nedeniyle biraz aksamıştı.

-Yeni üçlemenin ikinci filminin yönetmen koltuğunda J.J. Abrams yerine Rian Johnson olacak. Senaryoyu da kendisi yazacak.

-Yeni üçlemenin ikinci filminin 26 Mayıs 2017’de, ilk “Star Wars” filminin vizyona girmesinin 40 yıl bir gün sonrasında gösterime girmesi planlanıyor.

Yazarlar