Hem mutfakta hem müşterilerde füzyonFüzyon lokantası Changa’nın konukları da füzyon. Çevik Bir’den Cameron Diaz’a ünlüler orada yiyor AHMET SALİHDışarıdan bakıldığında dikkatinizi zor çeker. Changa Sıraselviler’de eski bir binanın zemin ve iki katına yayılmış, içeride ise öncelikle dekorasyonu ile etkiliyor. Ağırlık beyazda. Gri, siyah ve ahşap da yoğun. Uzun barın hemen yanında cam bir kabin içinde hareket eden ve çalışma düzeneğini, dişlilerini, halatlarını saklamayan bir monşarj yani
yemek asansörü. Yerde ise yemeklerin yapılış sürecini izleyebileceğiniz yuvarlak bir cam pencere. Aşağıda aydınlık bir mutfak. Changa dokusunu müşterisinden sakınmayan bir lokanta.
Wallpaper’a konu oldu Binanın klasik dokusu özellikle üst katlarda çok belirgin. Changa mimari stiller arasındaki bu geçişkenliğiyle dünyaca ünlü stil dergisi Wallpaper’a konu oldu.
Savaş Ertunç ve Tarık Bayazıt isimlerinde iki üst düzey yönetici arkadaşın işlerini bırakıp Sıraselviler’de rock bar’ların arasında bir stil lokantası açmaya karar vermesiyle başlıyor Changa’nın hikayesi. Mönü ise Londra’nın füzyon ustalarından, Sugar Club’ın eski şefi Yeni Zelandalı Peter Gordon tarafından hazırlanıyor. Zaten füzyon mutfağın anavatanı da "Pasific rim" yani Pasifik’e kıyısı olan Yeni Zelanda, Avustralya ve Kaliforniya. Bu yüzden füzyon mutafağa aynı zamanda çağdaş mutfak veya "Pasific rim" de deniyor. Birbirinden kilometrelerce uzakta yetiştirilen ve tüketilen yiyecekler, farklı pişirme teknikleri aynı tabaklarda eklemleniyor.
Ufuk Uras ve Tarkan... Ve sonra açılış: Füzyon elbette ki tabakta kalmıyor. Changa da ilk hesap ödeyen isim ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras. Daha sonra Changa’nın konukları arasına katılan eski MGK Genel Sekreteri, emekli general Çevik Bir’le birlikte Changa’daki kimlikler yelpazesi ortaya çıkıyor. Güler Sabancı, Serdar Erener, Nilüfer Göle, Asaf Savaş Akat, Tarkan mekanda sık rastlayabileceğiniz isimlerden. Bu arada Cameron Diaz’ın da İstanbul’da Changa’yı tercih ettiğini hatırlatalım.
Mönü değişken... Şu aralar en çok istek alan yemekler: Izgara ahtapot, Hijiki yosun, kırmızı ve acı, sarı ve
tatlı miso sosu ve zencefil sosu ile sunulan minekop mantar ve karidesli kızartılmış norimaki, asma yaprağına sarılı tatlı chilli
sos ile sunulan ızgara hellim peyniri. Tatlı olarak yanında frambuaz sosuyla taze çilek ve krem peynirli yumuşak mereng öneriliyor. Kahvenin yanındaki biscotti çok lezzetli.
Changa’daki içkiler de özgün. Buzdan yapılmış shot bardakları barın fiyakası. Şefin içki önerisi ise Aegan füzyon. Zencefil, turunç, salatalık, martini, votka ve sake ile yapılıyor.
Bu arada Changa’da bahşişlerinizi de kredi kartınıza "charge" edebiliyorsunuz. Bu İstanbul’da sık rastlanan bir uygulama değil.
PAZAR