Pazar “Her pilotun uçuş stili farklı”

“Her pilotun uçuş stili farklı”

01.08.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Uçuş merakını paylaştığı arkadaşlarıyla Fethiye’de Extreme-G Karakanatlar Hava Sporları Merkezi’ni açan Hayko Cepkin ile yükseklik tutkusunu konuştuk

“Her pilotun uçuş stili farklı”

Seyhan Akıncı - Hayko Cepkin’in bulutlara olan tutkusu sır değil. Zeytinli Rock Festivali’nde alana paraşütle indiğinde hayranları için heyecanı daha da yukarı taşımıştı. Ekstrem sporlara olan tutkusuyla bilinen başarılı müzisyen yıllardır birlikte uçtuğu dostlarıyla kendi uçuş merkezi Extreme-G Karakanatlar Hava Sporları Merkezi’ni Fethiye Ölüdeniz’de açtı. YouTube kanalı üzerinden uçuş tutkusunu hayranlarıyla paylaşan Hayko Cepkin, Extreme-G kanalını artık daha aktif kullanmaya başladı. Müzisyen dostlarını ağırladığı programında her bölüm adrenalinin doruğa çıktığı anlar izleyicilerle buluşuyor. Uzun süredir İzmir Selçuk’ta yaşayan sanatçıyla ekstrem sporlara olan tutkusunu ve İstanbul’dan uzak sürdürdüğü yaşamını konuştuk.  

Haberin Devamı

Fethiye’de uçuş merkezi açma fikri nasıl gelişti?

Yıllardır birlikte uçtuğumuz dostlarımızla bir araya geldik ve kendi uçuş merkezimizi açma kararı aldık. Yıllar evvel bu girişimi yapmadığımız için de yalan olmasın, geç bile kaldığımızı söyleyebilirim. 

Ekstrem sporlara ilginiz nasıl başladı? Neleri çok seviyorsunuz?

Bu tip sporları yapmak hayata her gün meydan okumak gibi. Bu sebeple sağlıklı bir bağımlılık hali olarak görüyorum. İlgim de lunapark oyuncakları ile başladı.

Dünyada takip ettiğiniz ekstrem sporlar var mı?

Katıldığım pek çok farklı spor dalı oldu. Bunların hiçbirini maalesef havacılık ile ilgili sporların yerine koyamadım. İzleyici olarak takip ettiğim pek çok spor var ama artık bu yaştan sonra yeni bir adrenalin sporuna yelken açmayı pek doğru bulmuyorum. 20’li yaşlardaki kırıklar ile şimdiki kırıklar pek bir olmaz muhtemelen.

Haberin Devamı

YouTube’da Extreme -G programıyla konuk ettiğiniz ünlülerle maceralarınızı izliyoruz. Henüz konuk olmamış ama ağırlamak istediğiniz isimler var mı?

2013 yılından beri çektiğimiz bir seri Extreme-G programı. Kendi yerimizi açtıktan sonra da daha istikrarlı olacağı için 3’üncü sezon çekimlerine başlama kararı aldık. Yıllardır konuk olarak sadece dost bildiğim sevdiğim insanları davet ettim. Önümüzdeki süreçte de bizimle uçmak isteyen camiadan, sektörden henüz tanışmadığımız arkadaşlar bana ya da menajerimize ulaşıp talebini belirtebilir ise çok daha mutlu olurum. Çünkü bu sporu yapmak veya tatmak bir seçim meselesidir. Kim ister kim istemez ben bilemem. Yaptığımız sporun her anı unutulmaz. Bunun dışında planlı rutinimizin dışına çıkan bir aksiyonumuz olmadı. Her şey planlandığı gibidir bizde.

Bildiğimiz kadarıyla uzun süredir Selçuk’ta yaşıyorsunuz. Pandemi zamanında ne doğru bir karar vermişim dedirtti mi?

Değil pandemi, her Allah’ın günü verdiğimiz karara şükrediyoruz.

“Yaşamadan anlayamazsınız”

Extrem spor tutkunları merkezinizde hangi sporları yapabilirler?

Bizim çalışma prosedürümüz rutinden biraz farklı. Daha VİP hizmet zihniyeti ile ilerliyoruz. Daha da iyisini hedefliyoruz. Ofisimiz farklı, uçuş stillerimiz farklı, pilotlarımızın hepsinin kendine has uçuş stilleri var. Gerçek bir extreme uçuş merkezi yaratma arzusundayız. Yamaç paraşütü tandem, yelken kanat tandem, speed tandem, ve dünyada henüz hiç yapılmamış bir uçuş atlayış stilini de bünyemizde faal hale getirince zaten neden firmamızın adı Extreme-G daha da iyi anlaşılacaktır. Yaşamadan ne yaşadığımızı asla anlayamazsınız.