Pazarİstanbullulaşmış yabancılardan Türk mezeleri

İstanbullulaşmış yabancılardan Türk mezeleri

18.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bebek’te bir ay önce açılan balık restoranı Fish semtin paparazziler tarafından mesken tutulan “ünlü” meydanına bakan terası ve geleneksel Türk mezeleriyle modern tarifleri bir araya getiren mönüsüyle dikkat çekiyor

İstanbullulaşmış yabancılardan Türk mezeleri

İstanbullu rakı-balık severler için artık yeni bir alternatif daha var:
360 Entertaintment Group adına Şef Mike Norman ve Sasha Khan’ın Bebek’te açtıkları Fish Restaurant. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan, artık İstanbullulaşmış iki yabancıdan mezeler tadacağımız Fish’in diğer bir özelliği de sadeliği. Mekanın dekorasyonunu ikilinin Türk ortağı Emir Uras üstlenmiş. Bebek’te görmeye alışık olduğunuz şaşaadan uzak, salaş tahta masa ve tabureler var. Bu durum müşterilerin kendilerini sahil kasabalarındaki balık restoranlarındaymış gibi hissetmeleri için özel olarak tercih edilmiş. Ancak Fish’in mönüsü dekorasyonu kadar sade değil. Meze çeşidi bol. Barbunya, haydari, tarama gibi klasiklerin yanı sıra ahtapot
şiş, enginarlı pilav ve armut dolması gibi modern alternatifler de mevcut. Pazartesi hariç her gün 12.30-23.30 arasında hizmet veren restoranda maksimum 110 misafir ağırlanabiliyor. Norman ve Khan mekanları için “Terasımız çok ilgi görüyor. Deniz manzaramız yok ama Bebek’i kuş bakışı izlemek insanların çok hoşuna gidiyor” diyor.

360 Group olarak modern ve farklı mekanlarınızla tanınıyorsunuz. Bu defa Türk yemek kültürüne yönelip rakı-balık restoranı açtınız. Bu tercihinizin sebebi ne?
Mike Norman: Modern konseptlerimizle tanınıyoruz ama geleneksel mutfaktan da uzaklaşmak niyetinde değiliz. Rakı-balık Türk kültürünün en önemli parçalarından biri. Bir de İstanbul’da balık lüks tüketim gibi görülüyor. Biz bu kadar çok balık çeşidi olan bir yerde balığın fiyatını biraz daha normale indirmek istiyoruz.
Sashah Khan: Fish, mönüsüyle, servisiyle, içerideki atmosferiyle geleneksel hatta salaş bir yer. Mönüdeki fiyatlar gayet uygun. Kişi başı 45 TL’ye doymanızı garanti ediyoruz.

Mönüde neler olacak? Fish’e özel tasarladığınız yemekler var mı?
Mike N.: Klasik mezelerinizi çok seviyorum. Bu yüzden tariflere sadık kalmayı tercih ettim. Ekstra bir şeyler ekleyerek tatlarını bozmak istemedim. Ama tabii denemek isteyenler için ıstakoz spagetti, paella gibi özel yemekler de var.

Mezeler arasında en iddialı olanlar hangileri?
Sashah K.: Meze mönümüz mevsime göre değişecek. Hepsinde iddialıyız. Ama değişik bir şey denemek istiyorsanız tavsiyemiz armut dolması.


“Amacımız İstanbulluları dünya trendleriyle buluşturmak”
360 Entertainment Group’un ortaklarından Mike Norman Cape Town doğumlu. Zamanla yemek merakını işe dönüştürüp ülkesindeki Sun City’s, Relais&Chateau gibi önde gelen işletmelerde çalışmış. 10 yıldır Türkiye’de. Diğer ortak Sasha Khan ise Londra doğumlu. Oda turizm-otelcilik mezunu. İngiltere, İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Avusturya ve ABD gibi birçok ülkede yaşamış, sekiz yıldır da İstanbul’da. İkili bundan 7 yıl önce Norman’ın Chefs isimli restoranında tanışıp ortak arkadaşları Emir Uras’ı da alarak 360 İstanbul Entertaintment Group’u kurmuşlar. Amaçları İstanbul’da farklı yemek ve eğlence mekanları açmak ve kendi deyimleriyle “Bu şehrin insanlarını dünya trendleriyle buluşturmak”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler