Pazar Kahvaltıya bekleriz!

Kahvaltıya bekleriz!

10.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ebru Erke’nin Remzi Kitabevi’nden çıkardığı “Kahvaltı”da yumurtalılardan hamurişlerine, ekmeklere, dünyadan lezzetlerden yöresel tatlara pek çok kahvaltılık tarif yer alıyor

Kahvaltıya bekleriz

Piperade (Meksika)

Haberin Devamı

MALZEMESİ (4 kişilik)

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 90 gr jambon veya prosciutto, ince dilimlenmiş

- Birer adet kırmızı, yeşil ve sarı dolmalık biber - 1 diş sarımsak, ezilmiş - 4 adet iri domates - 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber - Tuz, karabiber - Maydanoz

- 4 adet sahanda veya poşe yumurta

Hazırlanışı

- Bir tavada orta teşte zeytinyağını ısıtın. Jambonu ekleyin ve hafif kavrulana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tohumları temizlenmiş ve ince şerit halinde kesilmiş biberleri ekleyin ve arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Biberler yumuşadığında sarımsağı da ekleyin ve
1 dakika daha pişirmeye devam edin.

- Domatesleri, çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğradıktan sonra ekleyin ve sularını salana kadar pişirmeye devam edin.Suyunu saldıktan sonra ateşin derecesini düşürün ve üstünü kapatın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olacak biçimde kısık ateşte pişirmeye devam edin ve karıştırın. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Haberin Devamı

- Sebzeler arzu edilen kıvama ulaştığında kırmızı toz biberi ekleyin. Üstü açık şekilde yemeğin suyu koyulaşana kadar, yaklaşık
5 dakika pişirmeye devam edin. Arzuya göre tuz ve kara biberle tatlandırın.

- Piperade’ı 4 kaseye paylaştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve isteğe göre pişirdiğiniz yumurtaları da üstüne yerleştirerek servis edin.,

Ekmek kasesinde yumurta

MALZEMESİ (8 kişilik)

- 8 adet minik yuvarlak sandviç ekmeği - 8 adet büyük boy yumurta - 60 gr doğranmış taze aromatik ot (kekik, maydanoz, frenksoğanı, tarhun vb.) - 4 yemek kaşığı krema - 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar - Yeterince tuz, karabiber

Hazırlanışı

- Fırını 200 derecede ısıtın.

- Ekmeklerin tepesini şapka gibi düzgünce kesip içini yumurta sığacak şekilde boşaltın.

- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine ekmekleri koyun.

- Kremayı ve parmesan peynirini taze otlarla birlikte çırpın.

- Her bir ekmek boşluğuna kremalı karışımdan bir miktar koyup üstüne birer yumurta kırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

- Ekmekler iyice çıtırlaşıp, yumurtalar pişene kadar yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirin.

Haberin Devamı

- Üstüne biraz rendelenmiş parmesan ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

Kuymak

MALZEMESİ (4 kişilik)

- 100 gr Tarbzon tereyağı

- 140 gr mısır unu

- 150 gr Trabzon imansız, tel veya minci peyniri

- 240 ml su

Hazırlanışı

- Tereyağını bakır bir sahanın içinde eritin.

- Mısır ununu ilave ederek rengi dönene kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.

- Oda sıcaklığındaki suyu, kavrulmuş unun üzerine döküp birkaç dakika pişirin.

- Karışım kıvam alınca, peyniri ekleyip kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

- Tereyağı üste doğru çıktığında kuymağınız hazır demektir.