Pazar KİM NEREDE NE YEDİ?

KİM NEREDE NE YEDİ?

06.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

KİM NEREDE NE YEDİ?

KİM NEREDE NE YEDİ

KİM NEREDE NE YEDİ?

"İskele’nin mezeleri çok kaliteli"
Nükhet Duru (Şarkıcı)
En son arkadaşlarımla birlikte Çengelköy’deki İskele Restoran’a gittim. İskele, deniz kenarında çok salaş olmayan ama çok fazla lüks olup da dekorasyonla uğraşmamış, sade, sakin bir mekan. Ayrıca hem mezeleri çok kaliteli hem de balıkları taze. Ama çok sevdiğim bir yer olmasına karşın işlerimin yoğunluğundan dolayı son zamanlarda gitmeye fırsat bulamamıştım. İskele Restoran’da en son kalkan, kalamar tabağı, patlıcan salatası, lakerda, tavada küçük gümüş balığı ve yeşil salata yedim. Tabii, yemekler her zaman olduğu gibi yine çok leziz, ortam da huzur vericiydi.

"Naneli kırmızı pilav yedim"
Hüseyin Özer (Lokanta sahibi)
En son sahibi olduğum Sofra’da yemek yedim. Meşrube adlı yeni hazırladığımız bir yemeği denedim. Bir de Hıncal Uluç’un kız kardeşi Serpil Hanım’ın yaptığı naneli kırmızı pilavı yedim. Ben de yeni bir kebap icat ettim, adını "Gündüz Kebap" koyduk. İçinde patlıcan, biber, soğan, et ve sarmısak var. Hepsi küçük parçalar halinde kesiliyor, fırında güzelce pişiriliyor. O da çok başarılı oldu. Onun dışında durmadan sokaktan bir şeyler aldım: simit, mısır, tost, ciğer-ekmek... Yurtdışında bulunduğum için Türkiye’deki sokak yemeklerini özlemiştim; o yüzden sokakta ne gördüysem onu sipariş edip yedim.

"Hünkar’ın puf böreği nefis"
Berrin Cankat (Yazar)
Persembe akşamı Nişantaşı’ndaki Hünkar’a gittim. Hünkar adı üstünde, nefis Türk yemekleri yapan bir lokanta. Etiler’deki Hünkar’da, insan çabuk bitirip kalkma telaşına kapılıyor nedense. Halbuki Nişantaşı’ndaki Hünkar’ın üst katı sakin; dedikoducu gözlerden uzak bir ortam, telaşsız yemek... Önce karışık bir salata, sonra da karalahana sarma yedim. Arkasından da şekersiz espresso... İşte bu kadar. Yaz geliyor, mayo mevsimi yaklaşıyor malum! Hünkar’da her şey dört dörtlüktür. Ama özellikle neyi seviyorsun derseniz, ben, Feridun Bey’in yaptığı kadar güzel bir puf böreği ve irmik helvası yemedim. Nefis! İrmik helvası benim ölçülerime göre iki kişilik geliyor, bilginiz olsun.




PAZAR