Pazar Moda sanatla buluşuyor

Moda sanatla buluşuyor

10.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Fashion Week Istanbul, bu yıl bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Fashion Week Istanbul presents Istanbul State of Mind’ sergisine ev sahipliği yapıyor

Moda sanatla buluşuyor

Fashion Week Istanbul 2021 kapsamında 14-17 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak ‘Fashion Week Istanbul presents Istanbul State of Mind’ sergisi, modanın etkilediği ve etkilendiği farklı yaratıcı disiplinleri bir araya getiren özel bir sanat seçkisi olarak Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. İki ana başlıkta ve iki farklı mekanda gerçekleşecek sergide, İstanbul’dan izler taşıyan resim, fotoğraf, video ve multimedya türlerindeki sanat eserleri, enstalasyonlar ve sahne gösterileri yer alacak. The Empire Project’in üstlendiği sergide, Akaretler ve Likör Fabrikası’nda kurgulanan ev ve sokak konseptleriyle ziyaretçiler İstanbul’un renkli yüzüne farklı bir performatif sergi deneyimiyle tanıklık edecek.

Haberin Devamı

Modayı içinde bulunduğu şehir ve onun yaratıcı endüstrilerinden beslendiği vurgusuyla konumlandıran sergide, interaktif performanslarla çağdaş sanat, sahne sanatları, tasarım, müzik, edebiyat alanları modayla harmanlanan özgün bir kürasyonla sunulacak. Serginin küratörlüğünü Kerimcan Güleryüz, moda direktörlüğünü Merve Tuna, teatral direktörlüğünü Ali Taptık, sanat yönetmeni ve set tasarımı direktörlüğünü ise Billur Turan üstleniyor. Ziyaretler pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşecek.

Moda sanatla buluşuyor

Fashion Week Istanbul son 3 sezondur Türkiye Tanıtım Grubu tarafından destekleniyor ve IHKIB liderliğinde MTD, IMA ve IHKIB temsilcileri dahil olmak üzere moda endüstrisinin her alanından temsilcilerin bulunduğu çalışma grubu tarafından yürütülüyor.

 

Yazarlar