Pazar Nişantaşı geceleri yükselişte

Nişantaşı geceleri yükselişte

26.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yeni açılan mekanları ile Nişantaşı geceleri yükselişe geçti. Şişhane geçen seneki popülaritesini sürdürecek.

Nişantaşı geceleri yükselişte

Sonbaharın gelişiyle moda ve eğlencede yeni trendler belirmeye başladı. Biz de bu konuyu gazete eklerinin “bol gezen” yazarları ve popüler mekanların sahipleri ile konuştuk. Onlardan sezonun en çok tercih
edilen içkisini, favori mekanlarını, giyim-kuşam trendlerini ve öne çıkan eğlence tarzlarını öğrendik.



“Yeni mekanları ile Nişantaşı hareketlenecek”
Ayşe Kucuroğlu İşletmeci

- Bebek ve Şişhane bölgeleri bu sezon da popülerliklerini devam ettirecekler. Corridor gibi mekanların açılmasıyla Nişantaşı da hareketlenecektir.
-Sonbahar-kışın “in” mekanı yine Lucca olacak. Uzun şaraplı yemeklerin arkasından güzel müzikle ayaküstü içkiye devam edilecek. Ayrıca geçen sezonki
gibi kalabalık ev partileri düzenlenecek. DJ’ler ev partilerinde çalacak.
-Havaların soğumasıyla kırmızı şarap
tercih edilmeye başladı ama bol buzlu blush da içilmeye devam ediyor.
-Jazzy house, deep house ve eski şarkıların cover halleri beni mutlu ediyor. Bu sezon her yerde bu tarz müzikler çalmasını umuyorum.
-AVM tercihim Akmerkez çünkü evime yakın. Çocuklarım da seviyor. En popüler AVM ise yine İstinye Park olacaktır.
-Çevremdeki insanların şu sıralar “Tanrılar Okulu” ve “Ye, Dua Et, Sev” kitaplarını okuduklarını gözlemliyorum.
-Bu sonbahar gündüzleri yün, bol ve salaş kazakların tercih ediliyor. Geceleriyse yeşil ve altın renk elbiseler giyiliyor. Sezonun öne çıkan parçaları mokasen ayakkabılar, kloş etekler ve kaşmir hırkalar.

“İzzet Çapa’nın yeni mekanı popüler olacak”
Ayşe Özyılmazel Sabah yazarı

-Nişantaşı, Cihangir Beyoğlu popülerliğini mutlaka devam ettirir.
-Lübnan mutfağı da çıkışta.
Reina’da da Lübnan restoranı açılıyor.
Çapa Lüküs Saz adından bir mekanı hazırlıyor, o da popüler olur.
-Zencefilli içecekler, zencefilli martiniler, zencefilli votkalar çok seviliyor.
Ben bu aralar su ve yeşil çay tercih ediyorum.
Dikkat ediyorum, içeceksem de rakı içiyorum.
Bir de Patron Tekila.
-Bu kış rock müzik dinlenecek. Tarkan yine yukarılarda olmaya devam eder. Ben de yeni bir albüm yapıyorum. Onun da dinleneceğini düşünüyorum.
-Kanyon’un sinemasını beğeniyorum.
Bu sezon yine İstinye Park ve Kanyon popüler olacaklardır.
-Kışın politik kitapların dikkat çekeceğini düşünüyorum. Kişisel gelişim kitaplarının popüler olduğu dönem bitti. Herkes doydu bu konulara. Ben şu sıralar Orhan Pamuk’un “Manzaradan Parçalar” adlı kitabını okuyorum.
-Modada yalınlığı seviyorum. Bu sezon siyah deri mont alırım ya da siyah bir palto alabilirim. Ugg giymeye devam edeceğim. Bir de buradan söylemek istiyorum ki eğer leopar desen tekrar moda olacaksa
o leoparlar yansın. Tarkan’ın klibindeki berenin çok moda olacağını düşünüyorum. Bütün erkekler ondan takacak. Bir de kürk gündeme gelecek gibi.


“H&M’in açılışıyla Forum İstanbul öne çıkacak”
Çağdaş Ertuna Milliyet yazarı

-Abdi İpekçi Caddesi’nin yenilenmesiyle Nişantaşı yükselişte. Eğlence için Nişantaşı’nın yanısıra Akaretler, Asmalımescit, Tepebaşı, Galata tercih edilecek. Geçen sezon Şişhane yükselişteydi, bu sene oraya gidenlerin sayısı azalacak.
-Kışın restoranlar daha çok tercih edilecek. Barlar ve kulüplerde sigara yasağı nedeniyle yine kaldırımlarda sosyalleşme dönemi başlayacak.
-Blush dönemi yaz sonunda kapanıyor. Patron Gold Tekila ve Beluga votka
bu aralar çok popüler.
-Kanyon en sevdiğim alışveriş merkezi. Bütün mağazalar bir arada bulunduğu için İstinye Park da sıralamanın başında geliyor. Kasımda H&M’in açılışıyla Bayrampaşa’daki Forum da popüler hale gelecek.
-Herkes Hanefi Avcı’nın kitabını okuyor. Ben şu sıralar Orhan Pamuk’un yeni çıkan “Manzaradan Parçalar”ını okuyorum.
-Devetüyü palto, leopar deseni şal sezonun olmazsa olmazları.

“Bu kış votka yükselişte, Absolut’un bir sürprizi var”
Emre Ergani Lokanta ve kulüp işletmecisi

-Bu sezon Nişantaşı ve Akaretler yükselişte olacak.
-İnsanlar artık dekorasyonu, mönüsü ve yemekleri sade olan, konforlu mekanları tercih ediyorlar.
-İçki olarak cin, votka ve rom yükselişte. Duyduğuma göre Absolut bir kış sürprizi hazırlıyormuş. Onun sürprizi de trend belirleyici olacaktır.
-Müzik olarak “Şu tarz moda olacak” diyemem. İstanbul’da her tarz müzik dinleyebileceğiniz yer var. Benim tercihim Suat Ateşdağlı. Onun remikslerinin trend olacağını düşünüyorum.
-AVM insanı değilim. Caddede dolaşarak alışveriş yapmaktan hoşlanıyorum, bunu da Nişantaşı’nda yapıyorum. Ancak sanırım İstinye Park geçen sezon olduğu gibi popüler, insanların oradan bahsettiklerine şahit oluyorum.
-Moda hakkındaki gözlemim de erkeklerin kısa ceket, kadınlarınsa uzun pardösü tercih etmeye başladıkları.



“Eller havaya trendi artık yok olmak üzere”
Erol Kaynar Maybe Salomanje’nin sahibi

-Nişantaşı geçtiğimiz sezonlarda biraz tenhalaşmış ve müdavimlerini Asmalımescit, Galata ve İstinye Park’a kaptırmıştı. Bu sonbahar yenilenen yollar ve kaldırımlar sayesinde onları geri alacağa benziyor.
-Bu sezonun trendi belli bir saatten sonra kulübe dönüşen ama çok geç olmadan da kapanan kafeler olacak. Gündüz yemek yiyebildiğiniz, gece 23.00’ten sonra müzik dinleyip saat 01.00’a kadar dans edebildiğiniz yerlerden bahsediyorum.
-Kışın içkisi yazın da moda olan meyveli kokteyller. Martini, votka ve cinle yapılanları popüler olacak.
-Lounge müzik ön plana çıkacak. Demin bahsettiğim belli kafelerde bu tarz müzikler çalınıyor. Saat 23.00’ten sonra ise yabancı pop çalınacak. Eskiden olduğu gibi Türkçe pop olmayacak çünkü “eller havaya” trendi yok olmak üzere.
-Ben Nişantaşı sokaklarında alışveriş yapmayı tercih ediyorum ama sezonun öne çıkan AVM’si yine İstinye Park olacaktır.
-Etrafımda Hanefi Avcı’nın kitabını okuyan birçok insan görüyorum, bir de “Ejderha Dövmeli Kız”ın çok okunacağı görüşündeyim.
-Spor bir tarzım var. Zorunda olmadıkça takım elbise giymem. Bu sezon da aynen devam ediyorum. Etrafımda gözlemlediklerimse kadınların uzun kahverengi ya da lacivert pardösüler giymeye başladıkları.



“Maybe Salomanje, Biber ve Corridor...”
Onur Baştürk Hürriyet yazarı

-Tepebaşı’ndan Şişhane’ye doğru uzanan cadde yine popüler. Bu kadar çeşitlilik sunmasa da son haliyle Abdi İpekçi de uğrak noktalardan biri olabilir. Maybe Salomanje, Lipsi’nin yenilenmiş versiyonu, Biber’in akşamüstü partileri, Sushico’nun barındaki kış partileri ve Corridor ilginç olacak.
-Akaretler’deki W Kitchen, Şişhane’deki Bird “in” olacak. Asıl sürpriz ise Tomtom Sokağı’nda yaşanabilir.
-İki senedir blush moda çünkü içimi kolay ama kışın en çok votka ve viskili karışımlar içilir.
-Artık tek tip müzik var. Ya Anjelique’te çalan eğlenceli funky house’lar ya da gecenin başından sonuna kadar Türkçe pop. “Çorba” müzik bitti. Şarkıcı olarak öne çıkacak kimse yok.
-Kanyon ve İstinye Park’tan sonra ve Forum popüler olur bu kış.
-Sezonun kitapları “Ateşle Oynayan Kız” ve Facebook’un kurucusunun hikayesinin anlatıldığı “Kazara Milyarder”. Bir de benim kitabım okunabilir, yakında çıkıyor.
-Bu sezon için Ezra&Tuba Çetin kardeşlerden dar bir takım elbise ve bir bot aldım. Gece hayatındaki kadınlarda bolca aksesuvar görüyorum. Özensiz, salaş ve şıklar. Erkeklerde de iki tip var. Şık trençkotları ve renkli jean’ler ile gezinen Milano erkekleriyle beyaz gömlekli Reina erkekleri.


“Bird ve Eelence bu sezon Şişhane’yi harekete geçirecek”
Oben Budak Habertürk yazarı

-Nişantaşı bu sene eski tadına kavuşacak gibi. Asmalımescit yine popüler olur. Pera yakınlarına açılan Bird ve Eelence adlı iki
yeni mekan da o bölgenin canlanmasında rol oynayacaktır.
-Kulüp kültürü bitti. İnsanlar önce yemeklerini yiyip sonra aynı mekanda dans etmek istiyorlar. En iyi yer Ulus 29. Kulüp olarak da 11:11. Ama bu sezonun en hit mekanı Maybe Salomanje olacak. Atiye Sokak’ın trafiğe kapatılmasıyla beraber, kışın bile sokaklara taşabilen, Londra havasında bir yer olduğu için kazanır.
-İnsanlar Mojito benzeri içeceklerden sıkıldı. Dünyada trend viski üzerine kaydı. Bu yüzden viskili kokteyllerde patlama olur.
-Türkçe müzik geri döndü ama eller havaya tadında değil. Rock’la pop arasında sıkışmış yeni bir Türkçe müziğimiz var, onun popülaritesinin artacağına eminim.
-Genelde yurtdışında olduğum için AVM’lerle işim olmuyor. Kanyon’un sinemasını kullanıyorum. Ama arkadaşlarımdan İstinye Park’ı tercih ediliyor.
-“Ejderha Dövmeli Kız” çok okunuyor.
-Kısa ve dar pantolonlar çok gündemde. Kullanımı zor olsa da süet ayakkabılar moda. Kısa süet botlar hit olacak. Sezonun renkleri ise lacivert, gri ve kahverengi. Uzun, kalçayı örten hatta dize kadar inen hırkalar ise yine erkekler
için sezonun vazgeçilmezleri.