Pazar Oğlunun tümöre direnişini yazdı: “Başka kardeşi var mı?”

Oğlunun tümöre direnişini yazdı: “Başka kardeşi var mı?”

23.10.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

TV programcısı Kıvanç Gülmez, 8 yaşında kemik tümörüne yakalanan oğlunun hayata tutunuşunu ve ailece verdikleri mücadeleyi diğer ailelere ilham olması için kitaplaştırdı. 3 yıl süren zorlu tedavi sürecini konu alan kitabın ismi ise teşhisi koyan doktorun ilk sorusu olan “Başka kardeşi var mı?” oldu.

Oğlunun tümöre direnişini yazdı: “Başka kardeşi var mı”

GÖKHAN KARAKAŞ- Türkiye’de yılda 250 bine yakın insan tümöre yakalanırken bunların 4 bine yakını çocuk. 20 yıldın çeşitli TV kanallarında program editörlüğü yapan Kıvanç Gülmez, oğlunun sıra dışı mücadelesini diğer tümör hastaları ve ailelerine ilham olması için kitap haline getirdi. 2 milyonda 1 görülen osteosarkom kemik tümörü teşhisiyle hayatı alt üst olan bir ailenin azimli mücadelesinin anlatıldığı kitap, bir babanın oğluna ve eşine verdiği sözü yerine getirirken yaşadığı süreci de vurguluyor. Gülmez, kitaba konu olan süreci “Bir soru hayatı değiştirebilir mi? Değiştirir. ‘Başka kardeşi var mı?’ olmuştu doktorun teşhisteki ilk cümlesi. Bu soru, hayallerini, neşesini, gelecek planlarını, oğlunun sağlıklı günlerini ortopedi servisinde bırakan bir ailenin kötü huylu tümöre karşı elde ettiği başarının başlangıcı oldu. Yazarı benim ama kahramanı 8 yaşındayken sağ bacağı kemik tümörüne yakalanan oğlum. Onkoloji hastanelerinde tedavi gören tüm çocuklara, ailelerine, tüm tümör hastalarına umut olması, güç vermesi ve süreçteki acılarını, paylaşmak adına kaleme alınmış faydalı bir yol arkadaşı olmasını istedim” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

“HASTALIĞI KENDİ DİLİMİZE ÇEVİRDİK”

Kıvanç Gülmez, “Hastalığın ismini hiç kullanmadık. Adı hep tümördü hatta kötü hücre dedik. O yüzden kaşları, saçları döküldü!  Kemoterapiye yenilenme terapisi, fizik tedavi seanslarına ‘antrenman’ dedik. Tekerlekli sandalyenin adı ‘makam otosu’ oldu. Ameliyata da ‘operasyon’ diyerek acısını hafifletmek istedik. Bunların hepsini yaşayarak tecrübe ettik, faydasını da gördük. Yalan söylemek değil, fayda görmek için tüm kavramları kendi dilimize çevirdik” dedi.

BASKETBOLA SEVGİSİ YARDIM ETTİ

Penguen Kitabevi Müptela Yayınları’nca yayınlanan “Başka Kardeşi Var mı?”, her yaştan özel tedavi gören çocukların ailelerine mücadele azmi veriyor. Kemoterapi gecelerinde aldığı notları, hastalıkla ilgili hayati bilgileri, istatistikleri “Derttaşlarıma Not” bölümünde detaylı şekilde anlatan Kıvanç Gülmez, Fenerbahçe Basketbol takımına da özel vurgu yapıyor. Şu an 11 yaşında olan kitabın kahramanı, 8 yaşında hastalığa yakalandığında Fenerbahçe Maltepe Basketbol Okulu oyuncusuydu ve basketbola olan sevgisi hastalığı yenmesinde çok etkili oldu.