Pazar Oyuna devam

Oyuna devam

16.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kitap serisi ve sinema uyarlaması ikilisinin başarılı örneklerinden “Açlık Oyunları”nın yeni filmi “Alaycı Kuş-Bölüm 1” geliyor. Milyonlarca dolar hasılat yapan ve Hollywood’un en cool yıldızlarından Jennifer Lawrence’ı bize kazandıran seriye göz atmanın tam sırası

Oyuna devam

A çlık Oyunları” serisinin sinema uyarlamasında sona yaklaşılıyor. Son kitap iki film halinde sinemaya uyarlandı. İlki bu cuma vizyonda. Öncesinde filmlerle
ve kitaplarla ilgili ilginç bilgilere buyrun...

Haberin Devamı

“Açlık Oyunları” kitaplarının yazarı Suzanne Collins, ilhamını Yunan mitolojisinden ve hava kuvvetlerinde görevli babasından almış. Babasının görevi nedeniyle çocukken hep yer değiştiren Collins savaşın etkilerini, açlığı, sefaleti öğrenmiş bu sayede.

Filmlerde Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı Katniss’in hikayesi ise bir gece televizyon başında zap yaparken farklı realite şovlarının ardından Irak Savaşı’nın görüntüleriyle karşılaşınca aklında belirmiş.

Collins kitapları yazarken en çok zorlandığı bölümün ölümler ve genç karakterler arasındaki şiddet sahneleri olduğunu söylüyor.

Rol arkadaşına uçan tekme

İlk filmin setinde Lawrence rol arkadaşı Josh Hutcherson’a uçan tekme atabildiğini göstermeye çalışırken Hutcherson’ın kafasına tekme attı ve beyin sarsıntısı geçirmesine sebep oldu.

Haberin Devamı

Yine ilk filmin setinde küfür edenlere ceza olarak her küfür ettiklerinde para attıkları bir kavanoz kullanmışlar. Yönetmen Gary Ross’un söylediğine göre paranın yarısını Lawrence vermiş.

İlk film “Açlık Oyunları” gösterime girmeden dört hafta önce biletlerin ön satışı yapıldı ve daha önce “Alacakaranlık Efsanesi - Tutulma”nın sahip olduğu bir günde en çok bilet satma rekorunu kırdı.

Filmin kostümü ve makyajıyla dikkat çeken karakteri Effie’nin elbiseleri Alexander McQueen’in kreatif direktörü Sarah Burton tarafından tasarlandı.

Devrim karşıtlarının simgesi

Üçüncü film “Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 1”de kadroya dahil olan Julianne Moore kitapların hayranı olan iki çocuğunun ısrarlarıyla rolü kabul ettiğini açıkladı.

Kadroya yeni dahil olan bir diğer isim ise “Taht Oyunları”nın fettan güzeli Natalie Dormer. Dormer rolü için saçının yarısını kazıttı.

Bu yılın şubat ayında hayatını kaybeden Philip Seymour Hoffman öldüğünde filmin çekimlerinin bitmesine bir hafta kalmıştı. Hoffman’ın çoğu sahnesinin çekimi bittiğinden başka bir aktörün rolü devralmasına gerek kalmadı. Birkaç kamera numarası, senaryoda küçük değişiklikler ve dijital efektlerle sorun çözüldü.

Bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre 2014 yılının en popüler kız çocuğu isimlerinden
biri Katniss oldu.

Haberin Devamı

Katniss’in üç parmağını havaya kaldırarak yaptığı hareket Tayland’daki devrim karşıtı göstericilerin de kullandığı bir sembol oldu. Ordu daha sonra
bu hareketi yasakladı.

Rakamlarla “Açlık Oyunları”

Serinin ilk filminde kostüm ekibi Capitol’deki figüranları için 1.800 kostüm hazırladı. Üstelik bu kostümlerin çoğu el yapımıydı.

Katniss karakterinin imzası haline gelen örgülerinin hazırlanması 20 dakika sürüyordu.

İlk film açılış haftasında iki günde 155 milyon dolar hasılat yaptı.

İlk iki filmin yaratılması sürecinde 210 milyon dolar harcandı.

Elizabeth Banks’in Effie karakterine bürünmesini sağlamak 2.5 saat sürüyor. Eğer karakterin eldiven taktığı sahnelerden biriyse bu süre 45 dakika kadar azalıyor. Çünkü bu durumda tırnaklarının yapılması gerekmiyor.

450 tane peruk kullanıldı

İlk filmin setinde 35 makyaj sanatçısı çalıştı

Jennifer Lawrence ikinci filmden 10milyon dolar kazandı