16.01.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:
Moroğlu "Bankacılık da yapsam yemeğe hep meraklı oldum. Yemek kurslarına gittim. Restoran işletmeciliği sertifikası aldım. Keremle tanışınca Neden kendi yerimizi açmıyoruz ki? dedik ve ilk olarak Passage Markizdeki Charlotteu açtık. Onu, yeni sahibine devrettikten sonra da burayı açtık" diyor. Pasajın girişindeki mekanın adı, iki ortaklı olmasından ve karşılıklı iki bölümden oluşmasından geliyor. Birikinin dekorasyonunda Nazlı Gönensayın imzası var; çiçek desenli tüm sandalyeler Gönensayın tasarımı. Mekanda DJ setinin de bulunduğu beyaz koltuklu bölüm ise küçük bir oda gibi döşenmiş. Burada sıkışmadan, birbirine kolunu çarpmadan, kalabalık bir grupla yemek yemek isteyenler de unutulmamış. Bu yüzden de ortadaki yuvarlak masa 10 kişilik olarak düzenlenmiş. İkilinin "basit bir mutfak dolabı" gibi olmasını istedikleri camlı şarap dolabı sayesinde seçiminizi mönüden değil de tüm markalara bakarak yapma imkanınız var. Birikinin duvarlarında bir de dev fotoğraf bulunuyor. Fotoğrafçı Arthur Felligin, Coney Islandda yakaladığı kareye denize giden binlerce insan poz vermiş. Kerem Suner, fotoğrafı dekorasyonda kullanma nedenlerini de şöyle açıklıyor: "Bu fotoğrafın adı Erken geldiler ama geç saate kadar kaldılar. Bu pozu büyüttürerek duvara astık. Çünkü müşterilerimizin Birikiye erken gelip burada geç saate kadar kalmalarını istiyoruz." Biriki, Kerem Suner ve Zeynep Moroğlu ortaklığında, Passage Markizde açılan yeni bir yer. Ortakların bir araya gelme hikayesi de ilginç. Bankacı olan Moroğlu, öğle yemeklerinde Armani Caffeyi tercih ediyormuş. İkili Sunerin beş yıl boyunca genel müdürlüğünü yaptığı bu kafede tanışmış. Kısa sürede arkadaş olan Suner ve Moroğlunun kendi yerlerini açmaya karar vermeleri de pek uzun sürmemiş. Dünya mutfağına sahip mönü pizza, makarna, sandviç gibi bölümlere ayrılıyor. Minik lezzetler ise "ondan da bundan da yiyeyimciler" için mönüye eklenmiş bir alternatif. İkilinin tasarımı olan meşe tepside sunulan bu 22 minik lezzet arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz. Seçenekleriniz arasında muska böreği, cacık, kızarmış karides kese, penne alla arrabbiata gibi tatlar var. Ana yemekler içinde en çok sipariş edilen yemekse Sunerin tereyağla hazırladığı "tarifi gizli" sosuyla pişirilen antrikot. Buradan içkiyle beraber yaklaşık 30 YTL ödeyerek çıkabilirsiniz. Mekanın en beğenilen yemekleri minik lezzetler, antrikot, enginarlı karides salatası ve sakızlı muhallebi. En çok içilen içecek ise ev yapımı çilekli limonata ve Moroğlunun Çatalcadaki çiftliğinden gelen kiraz domateslerle yapılan Bloody Mary.Birikide pazar günleri 18.30da canlı caz performansı başlıyor. Diğer günler DJ setinin başında ya Suner ya da bir DJ oluyor. Birikide genelde caz ve 80li yılların parçaları çalınıyor. Tel: (0212) 245 84 25 Favori yemek, tarifi gizli tutulan antrikot