03.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Pancake harcı için:
180 g un
40 g şeker
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
1 g tuz
200 ml süt
2 yumurta
20 ml zeytinyağı
Kreması için:
500 g süt
120 g şeker
4 adet yumurta
70 g un
30 g nişasta
1 paket vanilin
Yarım paket krema
Diğer malzemesi:
1 adet muz
10 adet çilek
Kakaolu fındık kreması
YAPILIŞI: Pastacı kreması için; tüm malzemeyi tencereye alıp hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 1 saat geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. Pancake harcı için; kuruları bir kapta, suluları başka bir kapta ayrı ayrı karıştıralım. Sonra bu ikiliyi birleştirip tek vücut olana kadar çırpalım. Kısık ateşte, tabanını bir peçeteyle yağladığımız (ayçiçeği yağı) tavaya yarım kepçe pancake harcından koyup üstünde baloncuklar oluşunca ters çevirelim. Diğer yüzünü de 30 saniye pişirip kenara alalım. Bir kat pancake hamuru serip üstüne pastacı kreması ve çilek serelim. Üstüne bir kat daha çıkıp kakaolu fındık kreması ve muz yerleştirelim. Son kata bir tur daha pastacı kreması ve çilek serip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Görüntüsü açıyor iştah
Lezzeti edilemez izah
Bir kere deneyin derim
Sonra etmeyin ah vah!